Квартиру тернополянки обікрали, легко вибивши старі двері

Квартиру тернополянки обікрали, легко вибивши старі двері
Майна на 19 тис. грн втратила тернополянка майже в одну мить. Зловмисники вибили старі двері її квартири і легко зайшли до помешкання. Якби двері були надійнішими, такої біди не трапилося б, переконує читачка. Це підтверджують і міліціонери

 

- Ми постраждали матеріально, а ще більше - морально, - каже Тетяна Семенишин. – Злодії винесли з квартири ноутбук, дорогий фотоапарат, золоті прикраси. Серед них були й пам’ятні речі, яких дуже жаль.
Квартиру тернополянки, що на просп. Злуки, обікрали 10 січня. Коли подружжя повернулося з роботи о 17.00, побачило вибиті двері. Тепер родина бідкається. Люди кажуть, якби могли передбачити таке, то не тягнули б зі встановленням нових дверей. Дбати про безпеку своїх помешкань закликають жителів міста і правоохоронці.
Вкрали техніку та золото
Двері у помешканні були старими, тому серйозною перепоною для зловмисників вони не стали. Власне, якби ті двері були надійнішими, такої до біди і не дійшло б, переконує тернополянка. Вона звернулася в “RIA плюс”, аби застерегти інших, адже надмірна економія іноді не йде на користь.
- Якщо маєте старі двері, негайно замініть їх, - наполягає жінка. – Також не варто тримати в помешканні великі суми. На щастя, ми грошей удома не зберігали. Втім, злодії спокусилися навіть на наші закордонні та українські паспорти.
Із заявою про крадіжку Тетяна Семенишин одразу звернулася до правоохоронців. Вони порушили кримінальну справу. Зловмисників наразі шукають. Родині тернополянки вони завдали збитків на 19 тис. грн.
- Особливо шкода ювелірних виробів, - додає пані Семенишин. - Серед них була печатка, яку чоловікові подарував його дідусь. Його вже немає на цьому світі. Прикраса була пам’яткою. Вкрали також мою обручку.
Тетяна Семенишин дуже шкодує, що не встановила нові двері раніше. Каже, що постійно це відкладала, бо гроші були потрібні то на одне, то на інше.
- До нас кілька разів приходили представники фірм і пропонували поміняти двері, - пригадує жінка. - Ми вже збиралися це зробити у березні. На жаль, не встигли...
Двері – краще металеві
Саме на квартири із ненадійними дверима, замками та без сигналізації полюють злодії-домушники, стверджує начальник відділу зв’язків із громадськістю обласної міліції Петро Колісник.
- Вхідні двері повинні бути металевими, такими ж мають бути й одвірки, - радить він. - Адже дерев’яні двері легко виламати. До того ж, відкриватися двері мають не в передпокій, а на зовні - в коридор. Окрім того, варто подбати про сигналізацію у помешканні. А тим, хто живе на першому та другому поверхах, слід встановити на вікнах ще й металеві решітки.
Варто знати, що найбільш вразливими є замки з циліндровим механізмом - під плоский ключ і замки із хрестоподібним циліндровим механізмом. Аби їх відкрити, продовжує правоохоронець, злодієві досить кількох секунд. Краще захищені сувальдні замки. Вони мають кращі захисні властивості, у тому числі - багатоступеневий захист.
- Як свідчить практика, крадії навіть не беруться відкривати такі двері, - підсумовує він.

Люди стали обачнішими
За 10 перших днів цього року у Тернополі скоїли лише дві квартирних крадіжки. Тоді як торік за аналогічний період їх було 20.
- Причин - багато, - каже Петро Колісник. – Зокрема люди почали більше прислухатися до порад правоохоронців. Чимало тернополян встановили міцніші двері та вікна. Перестали залишати ключі під килимками. До того ж, під час новорічних і різдвяних свят міліціонери працювали у посиленому режимі. Їх можна було бачити у дворах будинків. Кожен із них був закріплений за певним правоохоронцем. Люди в формі відлякують злодіїв. Усе ці фактори разом і спрацювали.
Якщо ви помітили біля свого дому підозрілих людей, повідомте про це дільничному інспектору, патрулю або зателефонуйте на 102. Також варто запам’ятати прикмети незнайомців, наголошують правоохоронці.
- Не будьте байдужими, коли бачите, що злодії проникають до сусідньої квартири чи будинку – відразу повідомляйте про міліцію, - додає Петро Колісник. - Заощадження, золоті вироби небезпечно зберігати у квартирі. Такі цінності тримайте у банку.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    "повідомляти про міліцію" ... кому ? злодіям ??? ото насмішили !!! Журналісти хоть самі читають те , що пишуть ? ))))
  • Anonymous

    незнаю чи повірете, але от недавно чотири дні тому знайомий спав вдома в першій годині дня після нічної зміни, тут бац гуп він в коридор а там мужик, злодій навтьоки, нічого не встиг з собою взяти , знайомий навіть вміліцію неподавав адже невстиг обличя запамятати :(

    Anonymous reply Anonymous

    Заліз через вікно чи зламав замок? Напишіть детальніше, може самим нам в чомусь наукабуде
  • Anonymous

    гарна реклама ...

    Anonymous reply Anonymous

    Немає логіки в діях п. Семенишин мати дорогі речі і закривати їх старими дверима - можливо потрібно було навпаки. Щодо реклами дверей ф. РИФ. На сьогоднішній день в ціновому діапазоні від 3 до 4 тисяч і по надійності рифовські двері немають рівних. Є в продажі дійсно броньовані двері з товщиною металу до 10 мм але і вартість їх вираховується десятками тисяч якщо небільше. Великий плюс дверей від рифу шо виготовляють любого розміру тобто не тільки стандартні плюс доставка встановлення гарантія ( 1 рік). Ше великий плюс шо двері не ставляться на закладні а вварюються тобто практично намертво. Та і бляха на одвірках від 2 мм на полотні ( багатошаровому) від півтора мм. Це я до того шо ножем їх не відкриєш та і замки достатньої складності з броньованими накладками і ригелями які не дають відігнути косяк полотна. Правда ці всі прибамбаси теж коштують грошей але воно того варте. Стандарт 2метра на девяносто можна вложитись в 4 тисячі ше й на обмивку лишиться.

    Anonymous reply Anonymous

    Нє то нє нікого не заставляю просто мав справу з рифовскими дверима цікавився іншими свій вибір зробив. Хазяін-барін.
  • Anonymous

    На правах реклами.....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up