І справді, смак тернопільського квасу більшості тернополян знайомий з малечку. Втамовувати спрагу ним – уже звичка. Та цьогоріч любителям напою доведеться зачекати. Втім, недовго.
- Ми уже готові відкривати сезон, - каже директор ТОВ “Тернопільський безалкогольний завод” Ігор Свистун. – Але погода поки що не дозволяє. Ще мінлива – то було спекотно, то знову холодно. Хто ж у таку погоду хоче квасу?
Наразі, за словами директора, уже готові 15 торгових точок – «грибків». За кілька днів підготують ще близько десятка.
- Квас продаватимуть у місцях найбільшого скупчення людей, - каже він. – 1 літр коштуватиме, як і торік, чотири гривні. Це при тому, що ми готуємо справжній квас методом бродіння, за старими галицькими рецептами. А літр ароматизованого квасу коштує 8 гривень.
Кожну бочку, за словами директора, наповнюють 200-300 літрами. Завозять квас у точки кожного дня, адже у нього короткий термін зберігання - лише три доби. Далі він починає бродити. Самі ж бочки промивають водою під тиском перед кожною новою заправкою.
- У нас, до речі, вода під’єднана і до кожної торгової точки, - каже він. – Без цього санстанція не дозволила б працювати. Окрім того, квас продаватимуть не тільки у пластикових стаканчиках, а й у скляній тарі.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер
Anonymous