Партнер рубрики Події

Компютери "горять" від пилюки та перепадів напруги - попереджає тернополянин

Компютери "горять" від пилюки та перепадів напруги - попереджає тернополянин
Комп’ютери часто стають причиною пожежі. Підписники сторінки “20 хвилин” “Вконтакті” навіть запевняють, що блискавка потрапила в Інтернет-кабель і ледь не спалила квартиру 17 травня.

Що робити, аби вберегти свою комп’ютерну техніку, ми поцікавилися у системного адміністратора Олександра Андріяша.
- Чи справді комп’ютер може загорітися?
- Комп’ютер, як і будь-яка інша побутова техніка, може спалахнути. Якщо проводи погано ізольовані або пошкоджені, може статися коротке замикання. Також небезпечно, коли у системному блоці накопичується пилюка. Тоді комп’ютер повільніше працює, швидко нагрівається, і в якийсь момент пилюка може почати тліти. Якщо бачите, що системник геть забився пилом, то краще зверніться до спеціалістів, аби почистили його.
- Чи може бути така ж небезпека від ноутбуків?
- Багато новіших ноутбуків мають системи охолодження, які запобігають їхньому перегріванню. Якщо ж у вас старіша марка лептопу, то краще ставити його завжди на тверду рівну поверхню. Якщо залишити його увімкненим на ковдрі чи на дивані, він дуже швидко нагріється і може вийти з ладу. А в окремих випадках, якщо машина запилена, може навіть спалахнути. Мій знайомий якось засунув увімкнений ноутбук в сумці. Машина чомусь не перейшла у режим сну і коли її витягнули, була страшенно гаряча. А материнська плата згоріла. Добре, що вдалося врятувати інформацію із жорсткого диска.
- Чи варто виключати комп’ютер під час грози?
- Якщо у вас розетка із заземленням і у квартирі стоїть стабілізатор напруги, можете сміливо користуватися комп’ютером. Якщо ж цього немає, то краще взяти приклад з бабусі, яка виймає шнур від телевізора з розетки перед грозою. Адже перепади напруги можуть вивести з ладу машину. Якщо ж у вас ноутбук, то витягніть зарядне із розетки і спокійно працюйте собі на батареї. Також електричний розряд може знищити мережеву карту, але така ймовірність досить мала. А для тих, у кого вдома є точка доступу Wi-Fi, взагалі хвилюватися з цього приводу не слід.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Anonymous

    Київстар зараз ставить у під'їздах свої труби для кабелів. В кого вже є, безкоштовно перекидають кабель в них. Проблеми з блискавками і затіканням води при цьому зникають.
  • Anonymous

    підписники
  • Anonymous

    Ще забув додати прокладку з пилюки, яка часто збирається між радіатором та вентілятором. Особливо на процесорах
  • Anonymous

    Перегорання компютерів частіше буває через неправильну прокладку інтернетовського кабеля ,а саме коли його прокладають по блискавковідводі будинку в девятиповерхівках це часто зустрічається коли цілі звязки кабелів прикручені до блискавковідводів і потім по будинку спускаються в квартиру це є дуже небезпечно оскільки при розряді блискавки може постраждати людина яка буде сидіти біля компа самий надійний метод це відключати інтернетовський кабель . Що стосується перегрівання компютерів то тут причина ще може бути в засихані теплопровідної пасти на радіаторах процесорів або пересихані змаски в вентиляторах вентилятор просто зупиняється ,а від них вже і наслідки коли немає нормального обдуву повітря починають висихати електролітичні конденсатори і вигорають напівпровідники в блоках живлення і тут як повезе може спрацює захист, а може і піти завищена напруга на материнку та інше обладнання тоді вже може бути п.....ц компютеру .

    Anonymous reply Anonymous

    А ще краще, коли мережевий кабель для внутрішньої прокладки іде по вулиці. І після 1-2 років експлуатації водичка біжить цівкою по потрісканому кабелю всередину компа і йому приходить повний капець... А таких кабелів у нас 99%.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up