Купувати вживані тролейбуси заборонять

Купувати вживані тролейбуси заборонять
Лише тролейбуси та трамваї "зі ступенем локалізації не менше 80 %", тобто фактично Українського виробництва, зможуть з кінця березня купувати місцеві ради. Таким чином кабінет міністрів вирішив підтримати вітчизняного виробника.

Такі обмеження уряд прописав у новій державній програмі активізації розвитку економіки на 2013-14 роки. Програма прийнята, та в силу ще не вступила. Задум, здавалося б хороший, адже і свого виробника підтримати можна і податків підприємства більше сплатять і містами нові тролейбуси їздити будуть. Та проблема в тому, що нові тролейбуси важкодоступні для місцевих бюджетів та електротрансів, як неодноразово повідомляла й адміністрція "Тернопільміськелектротранс". Саме тому міські ради, зокрема й тернопільська, купують ввживаний, але в хорошому стані транспорт. Ціна б/у тролейбусів 200-230 тисяч гривень, а вартість одного нового відчизняного виробництвастартує від двох мільйонів. Згідно з програмою закупівля транспорту зокрема фінансуватиметься й з державного бюджету, але і зараз держава борогує десятки мільйонів субвенцій то ж гарантій що гроші будуть - нема.

Тернополяни на інтернет-форумах і в розмовах негативно оцінюють таке рішення уряду.

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm"> - Як завжди чиїсь інтереси відстоюють,- припускає тернополянин Олег Кошлако. - У державі може два-три підприємства створюють тролейбуси і трамваї. От якомусь і підіграли. Хоча, як би непатріотично звучало, але я вважаю закородонні старікращі від українських нових... Крім того на нові немає грошей і з часом така політика уряду, вилізе боком тернополянам.

Запитали ми про майбутнє тролейбусів міста, а також тернополян й в електротрансу. Проте там наразі від коментарів відмовились і пояснили, що говорити можна буде лиш тоді коли зміни почнуть діяти.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    Заборона ще в силу не вступила! А що робить власник будь-якої фірми. коли взнає про швидке подорожчання вкрай потрібного йому товару ??? Негайно скуповує товар у великій кількості. А що робить Надал???

    Anonymous reply Anonymous

    начальство тролейбусного депо буквально недавно вхе їздило в Чехію вибирати тролейбуси, тому можливо ще встигнуть шось вихватити в березні)))

    Anonymous reply Anonymous

    До речі вартість недавно купленого мерівського “Ford Mondeo” така ж як беушного тролейбуса.
  • Anonymous

    Українські тролейбуси купляє навіть Польща, буквально недавно Люблін замовив на Богдані 38 тролейбусів. Біда просто в тому, що в Україні зараз випускають низькопідлогові і дорогі тролейбуси, які не пристосовані до тернопільських доріг і постійно пониженої напруги. і зовсім не по кишені нещасному "тернопільелектротрансу" А б\У тролейбуси ШКОДА 14Тр і 15Тр мають набагато вищу надійність і меншу ціну. Тепер місцевій владі прийдеться задуматись над програмою проведення капітально-відновлювальних ремонтів існуючих тролейбусів, бо і так в місті є серйозна нестача рухомого складу...
  • Anonymous

    хоть про щось думають нормальне.ато ми вже повністю весь мусор в чехів викупили за міліони.може тепер їм їх же техніку відремонтуємо і прдамо?
  • Anonymous

    зараз у тролейбусному депо 55 одиниць транспорту.. в середньому кожного року списують до 5 тролейбусів. За 5 років максимум куплять 1-2 тролейбуси. Порахуймо через скільки років зникне наш електротранспорт, і ч/з скільки років будемо мати один зразковий маршрут )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up