Партнер рубрики Події

Ліфти у Тернополі тепер обслуговує охоронна фірма

Ліфти у Тернополі тепер обслуговує охоронна фірма
Спеціалізоване ліфтове підприємство більше не ремонтуватиме міські підйомники. Ліфтовий бізнес на 3,6 млн грн поділять охоронна фірма та два підприємці.

- Ліфти і раніше погано працювали, - каже тернополянка Ірина Василевська. - Що буде, коли за їхнє обслуговування візьметься охоронна фірма?
Перерозподіл ліфтового господарства відбувся у Тернополі. Перемогли три учасники:
товариство "Максима", яке займається охоронною діяльністю, та два приватні підприємці.
Комунальне підприємство "Тернопільміськліфт", яке працювало раніше, у конкурсі участі не брало. Там кажуть: не зі своєї волі.

Ліфт – не їздить. - Я на дев’ятому поверсі живу в будинку на вулиці Курбаса, - продовжує Ірина Василевська. - Ліфт іноді не їздить. Якщо ламався, то годинами стояв, а одного разу навіть два дні. Головне, щоб зараз ремонтували фахівці, а не "свої".


Оголошення про конкурс влада розмістила на сайті управління житлово-комунального господарства. Ми поцікавилися конкурсом, аби дізнатися, чи, бува, ліфтове господарство не розіграли між “своїми”.
- Участь у конкурсі взяли дев'ять суб'єктів господарської діяльності, - повідомив заступник міського голови Владислав Стемковський. - КП "Тернопільміськліфт" не подавало заявки на участь у конкурсі. Комісія вирішила визначити виконавцями послуг із технічного обслуговування та ремонту ліфтів повне товариство "Максима" та приватних підприємців Степана Гевка й Андрія Шулика.

Відео дня
>
До "своїх" можна зарахувати двох із трьох переможців. Підприємство "Максима" охороняє міську раду, а підприємець Степан Гевко очолює приватне підприємство ПП "Люкс". Третього переможця нам не вдалося знайти ані на телефонній довідці, ані на інформаційних Інтернет-ресурсах.

Викинули з переможців. За офіційними даними, у житлових будинках Тернополя є 758 ліфтів. Їхнє технічне обслуговування та ремонт коштують близько 400 грн на місяць за один ліфт (їх отримує фірма, яка обслуговує ліфти — прим. ред.), повідомили у мерії. Сума формується зі щомісячних платежів тернополян — із розрахунку 22 коп. за 1 кв. м житла. За рік набігає близько 3,5 млн грн оплати за всі ліфти. Переможців конкурсу, стверджують у мерії, обирали, враховуючи їхні пропозиції щодо покращення якості обслуговування та ремонту ліфтів і диспетчерських систем.


На підприємстві "Максима", якому дістався найбільший кусень ліфтового господарства, підтвердили, що у конкурсі перемогли, але інформацію не прокоментували.
Тим часом керівник комунального підприємства "Тернопільміськліфт" переконує, що воно пролетіло через підступність міської ради та мера.


- Ми подавали на конкурс приватне підприємство “Тернопільміськліфт”, бо дочірнє підприємство створили на базі комунального, а комунальне мало великі борги, - розповів журналістам місцевого телеканалу директор КП “Тернопільміськліфт” Петро Майкович. - Міська рада сказала, що “ми будемо закривати і комунальне, і дочірнє”. Тому й не було доцільності подавати дочірнє на конкурс. Так було погоджено з Надалом. Він казав: «Подавайте ПП, хай воно йде на конкурс і бере участь у конкурсі». А у підсумку викинули ПП «Тернопільміськліфт» узагалі з переможців.

“Крутили” з фінансами. У міській раді звинувачення відкидають та стверджують, що КП — фінансовий махінатор.
- Підприємство веде подвійну бухгалтерію, самовільно занижує прибутки, - повідомляє прес-служба мерії. - Маючи прибуток у розмірі понад 100 тис. грн, підприємство декларувало збитки. Внаслідок цього міський бюджет у 2011 році недоотримав понад 50 тис. грн. Починаючи з 2010 року, директор комунального підприємства самовільно відмовився від обслуговування 258 ліфтів. Натомість передав їх без будь-яких погоджень власному приватному підприємству. Внаслідок таких махінацій комунальне підприємство недоотримало понад 200 тис. грн прибутку.


Під час засідання виконкому 4 квітня пролунала пропозиція розірвати трудовий договір із директором КП “Тернопільміськліфт” Петром Майковичем та звернутися до правоохоронців, щоб перевірили і керівника, і фірму. Більшість підтримала пропозицію, але ще потрібен підпис мера.
- Дивує, що махінацій не хотіли бачили раніше, - каже тернополянин Андрій Возний. - Чому не змінити керівника і не навести лад перед конкурсом?


Що станеться із підприємством та його 24-ма працівниками надалі, поки що невідомо.
- Питання діяльності КП “Тернопільміськліфт” будемо розглядати додатково, - інформує Владислав Стемковський.


Ми обов'язково поцікавимось, яка доля спіткала підприємство та його працівників.
Дивує, що ліфти ремонтуватимуть охоронці і підприємець, причетний до жеку, - підсумовує тернополянка Ірина Василевська. – Думаю, влада ліфти роздала „своїм”. Та коли йдеться про таку роботу — треба обирати об'єктивно.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (47)
  • Anonymous

    прочитала коменти\ закони про охоронну діяльність є, ліцензія на таку діяльність у "Максими" теж є\ Джоджик теж починав зі страхової компанії"ТЕРЕН", є в нього інша різнопланова діяльність (будівництво наприклад, зовсім не один напрямок отримання доходів, та щей депутат Верховної Ради)\ яка різниця хто буде робити аби робили, давали можливість комусь працювати (тим таки монтерам ліфтів), жити (мешканцям багатоповерхівок)\ мер відповідає за місто, намагається щось зробити, хто не хоче працювати- міняє на тих хто хоче\ а хіба на вашій роботі інакше буває: не хочеш на твоє місце прийде інший той що схоче і за таку як є зарпалату і на таких умовах праці як є і т.д.\ ви як кожного мера критикували, так і тут... не ведіться на всіляку брехню маєте очі дивіться самі і об"єктивно оцінюйте хто що робить, а хто тільки тявкає про себе і своїх \ думаю що і "Максимі" не легко такий зовсім новий напрямок роботи опанувати, треба спеціалістів набирати, всі ліфти старі ще за Союзу --вироблені, зношені, понищені, добре господарство ніхто в спадок не передав\ на зломках з першого дня працювати самі знаєте як, плаття і то шити краще з нового матеріалу по новому кроїти і виглядати буде пристойніше ніж зі старого матеріалу, шите-перешите\ всім бажаю успіхів гарного дня і псуйте настрій своїм негативом вчіться радуватись позитивним змінам !!!

    Anonymous reply Anonymous

    хочу виправити свій текст : треба читати "не псуйте настрій своїм негативом" загубилось "не" !
  • Anonymous

    Напишіть, будь ласка, яка схема? От застрягла людина в ліфті без жодного немеру телефону, що робити? Куди дзвонити, щоб вибратись з ліфту?

    Anonymous reply Anonymous

    у вас є жек, в жеку є диспетчерська служба називаєте адресу під"їзд\а заявите самі можете або наші доблесні сусіди\ або універсальний телефон міськради 1580

    Anonymous reply Anonymous

    є універсальний номер 15-80

    Anonymous reply Anonymous

    ну іщо тобі той номер 1580 ліфт новий поставить з диваном і кондиціонером??? якщо кожен буде шанувати працю іншої людини, і кожен нормально працює на своєму робочому місці то і служби такої "дієвої" не треба! а лякатися від того номера не треба там прцюють такі ж люди: і нормальні і стервозні
  • Anonymous

    А як знати хто обслуговує ліфт, якщо немає в ліфті ніяких номерів?
  • Anonymous

    На Алясці на свята багато ліфтів були поламані і ніяка максима не приїздила їх ремонтувати!!! Ганьба... все зводиться до грошей, на людей начхати!!!

    Anonymous reply Anonymous

    а що ліфти стояли нові, справні а максима взялася і все відразу зупинилось\ та запчастини за ваші гроші ваші попередники - ліфтери розібрали, вас обікрали а ви бідаки і не відаєте що до чого і відколи!!!! тіштеся що ваш зломок хтось взяв в роботу, поміняє застаріле, щось обновить, ви самі бережіть не те що під носом а трохи далі від ока! за кордоном всі чемні а вертаєтесь додому як були свинями так і свинями лишаєтесь, вчіться культури займайтесь самовихованням...

    Anonymous reply Anonymous

    на Алясці Гевко взяв ліфти! А то шо були поламані, то плоди роботи Тернопільміськліфту

    Anonymous reply Anonymous

    ліфти ш=ще не всі передали!!! не може Максима обслуговувати те, чого не має...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на вул. Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up