Молоко у пластиковій пляшці у Тернополі ніхто не перевіряє

Молоко у пластиковій пляшці у Тернополі ніхто не перевіряє
- Я ж не купила молоко десь на вулиці. На ринку молочні продукти беруть багато людей, - обурюється Світлана Білик.

Домашнє молоко тернополянка купила на Центральному ринку - у молочному павільйоні, що на другому поверсі. Удома жінка зауважила, що молоко тхне бензином. Щоб з'ясувати, чи перевіряють якість молока на ринку, пані Білик того ж дня звернулася у різні контролюючі інстанції. У санепідемстанції, ветуправлінні та управлінні у справах захисту Світлана Білик не отримала жодних роз'яснень. Натомість у лабораторії, що працює на Центральному ринку, сказали, що молоко у пластикових пляшках не перевіряють. Адже його так продавати заборонено, нагадали фахівці. На ринку є контролери, які стежать за цим.
Купила відразу дві пляшки
Світлана Білик купила три літра молока 30 грудня.
- Часто купую у павільйоні для молокопродуктів сметану. А от молоко — ніколи раніше не брала, - розповідає тернополянка.
Спробувати смачне домашнє молоко порадили пані Білик знайомі, які постійно купують молочні продукти у газдині з Добриводів.
У мене не виникло недовіри до тієї жінки. Я заплатила за дві пляшки та пішла додому, - пригадує жінка. - Молоко вирішала перекип'ятити не все відразу. Відлила з однієї пляшки склянку і поставила у мікрохвильовку. Хотіла перевірити, чи не прокисло.
Неприємний запах бензину в квартирі, який раптом відчула жінка, здивував її. Ще більше налякалася вона, коли зрозуміла, що це так “пахне” домашнє молоко.
- Мені стало так неприємно. Адже таке молоко могли купити пенсіонери або матері для маленьких діток, - обурюється жінка. - Ним можна було отруїтися!
Світлана Білик вирішила одразу з'ясувати, хто стежить за якістю молока на ринку.
- Хтось має відповідати за безпеку покупців. Ми маємо знати, що купуємо якісний продукт, - каже тернополянка. - На ринку тієї продавщиці вже не було. Розумію, що повинна була відразу запитати у неї, чи було молоко на експертизі. Але таких, як я - які довіряють людям - чимало.
У санстанцію, куди зателефонувала пані Білик наступного дня, сказали, що до молочних продуктів, якими торгують на ринку, стосунку не мають. У ветуправлінні вислухали скаргу жінки та пообіцяли розібратися. Натомість в управлінні у справах захисту споживачів порадили до них навіть не йти, бо якраз їхню службу реформують. У лабораторії на ринку сказали, що всі претензії треба висловлювати контролерам.
- Порадили молоко у пластикових пляшках не купувати, - додає тернополянка. - З мене просто насміхалися. Я розумію, що звернулася із проблемою невчасно - у переддень Нового року, коли всі готувалися до свят. Але ж проблема є!
Пляшку із тим молоком пані Білик не викинула, досі тримає на балконі. Каже, якщо хтось із працівників контролюючих служб ним зацікавиться - віддасть на експертизу.
Має бути скляна тара
Молоко у пластиковій тарі на ринку дійсно не проходить експертизу. Тому якість молока — на совісті продавців. Тож не купувати його радять як фахівці санепідемстанції, так і в лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.
- Продавці, які продають молоко на ринку, зобов'язані віддавати свій товар нам на експертизу, - розповідає начальник обласної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи Євген Сенчак. - Якість молока ми визначаємо спеціальним приладом протягом 2-3 хвилин.
Про випадок із “бензиновим” молоком у лабораторії знають. Пригадують, що жінці, яка скаржилася, пояснили, що не мають права перевіряти молоко у пластикових пляшках.
- Продавати у такому посуді молоко заборонено, - нагадує пан Сенчак. - Хто знає, що було у тих пляшках раніше?
Табличка із попередженням про заборону продажу молочних продуктів у пластиковій тарі висить у молочному павільйоні. У цьому пересвідчилися наші кореспонденти 6 січня. Великий стенд із написом “Торгівля молокопродуктами у пластиковій тарі заборонена” ми побачили відразу при вході у павільйон для торгівлі молокопродуктами.
- За дотриманням цього правила мають стежити контролери. Вони не повинні пропускати жінок, які продають молоко у такій тарі, - наголошує чоловік.
Співрозмовник запевнив, що про цей випадок особисто повідомив адміністрацію ринку.
- Таке трапилося вперше і більше не має повторитися, - запевнив він.
Пан Сенчак радить тернополянам не купувати молоко у пластикових пляшках. Тільки тоді продавці змушені будуть продавати свій товар, як колись, — у скляних пляшках.

Коментар
Юрій ВОРКО, гендиректор ТОВ “Тернопільский міський ринок”:
- Жінці необхідно було одразу повідомити про цей випадок адміністрацію ринку. Якщо факт правдивий, ми відреагуємо на нього. Не складно з'ясувати, хто і де продавав те молоко. Адже на ринок приходять торгувати одні і ті ж люди. Однак я не думаю, що хтось із них міг таке собі дозволити...
До того ж, контролери стежать за порядком, надають торговцям місце. Нехай тернополянка звернеться до комерційного директора, щоб ми зняли це неприємне питання.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Anonymous

    Блін, а що є ще Люди які купляють молоко в магазині??? В нас на УКРАЇНІ ВЖЕ ДАВНО ФЕРМ (зкоровами)НЕМАЄ..!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    nn - відкрию вам секрет - ферм з коровами немає, тому молокозаводи збирають молоко по селах - в певні години в певних місцях люди приходять і приносять молоко - його зливають в заводські цистерни .
  • Anonymous

    Світлана Білик належить до того типу людей, які не можуть жити без конфліктів, навіть на Новий Рік. ЇЇ натура, очевидно, обмежена, капризна і сварлива, а в туалет вона ходить мармелядом. А щоб її життя було спокійніше у плані безпеки споживання молокопродуктів, то рекомендую Свєті Білик купити корову, тоді вже сама може продавати молоко у скляній тарі, робити усілякі аналізи з ним у різних контролюючих службах тощо.
  • Anonymous

    Згадалось на тему корів і бензину youtube.com/watch?v=HlbptmgwBHk

    Anonymous reply Anonymous

    200%
  • Anonymous

    Ой я зараз пущу сльозу. Ви ніби сьогодні народились?? У нас всюди бардак. І молоко не виключення, а потім та бабулька плаче і бідкається чому так погано живеться, тому шо все починається з малого.. ти продаєш безсовісно молоко, хтось білетики в троліках, а хтось має серйозні посади і краде гроші в державі (крім Януковича звісно). КОжний отримує по можливостям. от так і живемо! Великі можливості- великі злочини, малі - навпаки ))) А пані СБілик варто вже було б в своїх енну кількість років не робити круглі очі.. Типу все в рожевих тонах і молоко в баубсі смачне і санепідемстанція сидить і чекає, коли ж їм позвонять із своїми проблемами )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up