Партнер рубрики Події

Найдорожчі у Тернополі суниці

Найдорожчі у Тернополі суниці
Усі літні ягоди уже продають на центральному ринку у Тернополі. Поруч є і порічки та малина, зібрані на приміських городах, і чорниця, привезена із Бродівщини та Закарпаття.

Продають ягоди і на стихійному ринку, і на легальних торгових місцях. Біля дороги — жінка у чорній хустині продає порічки по сім гривень за літр.

- Порічки на городі біля дому нарвала, далеко від траси, - запевняє жінка. - На компот якраз зараз добре брати. Вони дешеві...



Поруч люди продають також малину й черешні. Вишень немає.



- Черешні у себе біля хати нарвала в Олієві, - каже продавець Тетяна Зубик. - А малину — на городі. Інші везуть малину з лісу з Бережанщини. Але у лісі вона не така солодка і дрібніша. Домашня, я думаю, ліпша.

А от чорниці везуть лише з інших областей. На Тернопільщині їх не заготовляють.

- Наші чорниці — з Бродівщини, - розповідає продавець ринку “Басарбки” Леся Бойко. - Там великі ліси і багато сонця. Тож чорниця росте крупна і смачна. До того ж, поблизу немає ніяких автострад, тож усе екологічно чисто.

Відео дня
>

Також продавці везуть чорницю із Закарпаття. Хоча її транспортують на більшу відстань, коштує вона дешевше на гривню за літр, ніж бродівська — 14 грн.

А от лідером за ціною серед літніх ягід у Тернополі є суниці. Коштують вони аж 50 грн. за літр. Однак, продавці легко йдуть на торги, і декілька гривень можуть “спустити”.

- Полуниця, то ж не малина. На городі не назбираєш, - каже стихійний продавець на вулиці Чорновола. - За нею треба добре лісом налазитися і кожну ягідку збирати. Її також не збереш “гребінцем” як чорницю.

Хто ж шкодує грошей на “чисті” суниці, може купити пучок суниць із стеблами і листочками за п’ять гривень.

- З них добре чай запарювати, - каже продавець. - Ще можна засушити разом з ягідками і на зиму лишити. Такий чай буде набагато кращий, ніж будь-який цейлонський чи індійський.

Утім, деякі тернополяни за ягодами йдуть не на ринок, а до лісу. Кажуть — ціни неймовірно високі.

- Поїхали з дітьми у село, - розповідає тернополянин Андрій Здирко. - Дали дітям кошички і пішли малину збирати. Окрім того, на городі аґрус росте, порічки, черешні. Тож нащо те все на базарі купувати?

Цікаво, що ціни порівняно з минулим роком і спраді зросли. Скажімо, чорниці стали дорожчими на дві гривні за літр. Так, за літр суниці хочуть на вісім гривень дорожче. А от малина минулого року ще коштувала 15-16 гривень, а цьогоріч уже 18.

- Усе дорожчає, і ягоди дорожчають,- розводять руками продавці.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Виталию, вы уважно чытаетете, що пышете?
  • Anonymous

    А чорниці везуть із Чернігівської,Житомирської області .на ринку всі говорять так.Де можна перевірити радіоактивність, щоб безпечно давати дітям?
  • Anonymous

    кіло черешні на німцях (ек червивої і не гнилої) коштує 4.90

    Anonymous reply Anonymous

    4.90 євро?
  • Anonymous

    Дісйно, з суницями якийсь нонсенс получається....такі дорогі, що рука не піднімається їх купляти, а решта цін менше-більше,щось беру, а щось і пропускаю..(((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up