Партнер рубрики Події

На Дружбі вирубали десятки дерев (ОНОВЛЕНЕ)

На Дружбі вирубали десятки дерев (ОНОВЛЕНЕ)
Два десятки дерев вирубали на території церкви святих Володимира і Ольги, що на вулиці гетьмана Орлика. Рубали, переконують місцеві жителі, самі ж церковники.

Близько двох десятків дерев вирубали робочі за наказом священнослужителів на території біля церкви Святих Володимира та Ольги, що на вулиці Пилипа Орлика ввечері, 17 січня.


Місцеві обурені такими діями церковників адже дерева росли за десятки метрів від стін вже збудованої церкви.
- Кому ті сосни і берези заважали? - бідкається місцева мешканка Людмила Ребуха. - Я тут з каляскою завжди гуляю. Гарно було і повітря свіже, пахло хвоєю. Білочки на деревах жили... дітям дуже подобається. Навіщо було рубати – не знаю адже церква вже збудована.


Причина вирубки, як припускають наші читачі на сайті – розчищення будівельного майданчика для будівництва парафіяльного дому.
- Такі дії з боку отців дратують, - пише читач з ніком "Раз-два". - На тому місті міг бути сквер, алейка чи просто деревця для душі. Але ні, бо треба будинок біля церкви з величезним подвірям, гарним виглядом, індивідуального планування й заїздами. Тому й беруть під храми ледь не гектар...

Відео дня
>
У соціальних мережах де тернополяни піднімають цю тему, "гуляє" інформація, що дозволу на вирубування такої кількості дерев священнослужителі не мали. Тож ми звернулись за роз'ясненнями в міську раду.


- Спочатку була інформація, що дозволу на вирубування дерев немає, - каже заступник начальника міського управління житлово-комунального господарства Олег Соколовський. - Тому спільно з представниками обласної екологічної інспекції виїхали на місце. Нам представили потрібні документи, а саме дозвіл на виконання будівельних робіт, який передбачає й вирубку зелених насаджень.


Дозвіл, як повідомили в міській раді, представники церкви отримали цього року. Видає документ, державна архітектурно-будівельна інспекція. У представників церкви запитали що ж буде на місці вирубаних дерев.


- Всі документи у нас є, - каже парох церкви о. Роман Цюпка. - Ми останніх три роки ходили по різних інстанціях і їх отримували. На місці тих дерев – також будуть дерева. Ми просто впорядковуємо територію. Плануємо висадити тут 70 сріблястих ялин та стільки ж туй. Дерева уже замовили. Вся територія має бути приведена у відповідність до генерального плану.


Як пояснив отець активно взялись за роботи з впорядкування території аби встигнути до липня. Адже саме в липні виповнюється 1025 років хрещення русі св.Володимиром. Того ж місяця священнослужителі освятять вже збудовану церкву.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (77)
  • Anonymous

    Дещо повторюється,але сумовано. http://www.ridnavira.org/index.php/9-bez-kategoriji/639-chornyi-anhel-v-dii-u-ternopoli-v-parku-hreko-katolytska-tserkva-vyrubuie-dereva

    Anonymous reply Anonymous

    Подивіть на себе з боку скільки бруду і злості ви вилили!!!!!!!!!!А ще дехто пише , що вірить в Бога!!!!!!!!!Хіба що в тих , що самі для себе придумали божків!!!!!!!!!!Якьи вірили , то боялися би таку погань писати!Можливо я і не зовсім виправдовою вчинок священнослужителів в ситуації з деревами, але храм будується в першу чергу для наших дітей і особисто я рада , що мої діти будуть ходити до нього!!!!!!!!!!Більша частина Вас навіть в очі не бачили і не чули о. Романа , не були в церкві Св. Володимира і Ольги і просто начисто обзиваєте, засуджуєте людину. Яккщо він поступив неправильно, то і Богу його судити, а Ви краще дбайте про себе -свої душі, якщо вони в Вас є, і про свої сімї!!!!!!!!!!!!!!!
  • Anonymous

    Давайте дружно сами вырубим все красивые уголки нашего города.. зачем они нам ? ценить не умеем, защищать не умеем......
  • Anonymous

    Люди та збираймося на віче біля церкви у суботу. Кажіть зручний час, а інакше то все пуста розмова.
  • Anonymous

    В Тернополі церква, а у Виннтках хата!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up