Тернопільщина: на ЗНО піде 7,5 тисяч випускників

Тернопільщина: на ЗНО піде 7,5 тисяч випускників
Закінчилася реєстрація на незалежне оцінювання у 2012 році. Початок тестів — із середини травня. — Дуже важко було визначитися, які предмети обирати зі списку, адже їх тепер аж 13, а обрати можна тільки чотири, — каже тернополянка Ірина Наконечна. — Проте документи можна подавати на декілька спеціальностей одночасно.

Цьогоріч найпопулярнішим предметом після української мови та літератури стала історія України та математика, говорить заступник директора з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти Тернопільського обласного інституту післядипломної педосвіти Юрій Шайнюк.
Із цих предметів на Тернопіллі зареєструвалися більше п’яти та більше чотирьох тисяч абітурієнтів.
— Також більше трьох тисяч осіб вказали у своєму сертифікаті предмет географії та більше 2,5 тисяч осіб виявили бажання складати тести із біології, — розповідає пан Шайнюк. — Далі за рейтингом ідуть англійська мова, фізика та хімія.
Найменше учасників зареєструвалося на іспити з іспанської мови — 4 особи. Також не дуже популярними серед тернополян виявилися французька та російська мова. Іспити з цих предметів складатимуть близько двох десятків випускників. Із німецької мови — більше сотні.
Новим предметом у цьогорічному списку стала всесвітня історія. Її в області складатимуть більше двох сотень осіб.
Найбільше ж — 7445 осіб - складатимуть тести з української мови та літератури.
— Загалом процес реєстрації пройшов успішно, без ажіотажів та напружень, — продовжує експерт. — Цього року на незалежне оцінювання зареєструвалося 7531 учасник. Це майже на дві сотні більше, аніж у 2011 році. Тоді було 7359 абітурієнтів. Ми орієнтовно на таку кількість і розраховували.
Серед зареєстрованих 83% цьогорічних випускників — майже 5,7 тисячі з 5891 усіх, хто в 2012 році закінчить школу.
Також тести підуть складати і випускники попередніх років. Таких буде 1731 особа. Ще 15 кандидатів зареєструвалися на додаткову сесію.
— Додаткову сесію ми робимо насамперед для тих, хто перебуває у місцях позбавлення волі або на навчанні за кордоном, — додає пан Шайнюк.
 

Світлана МАЛА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    самі ви тернопільчани...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up