Партнер рубрики Події

На ЗНО-2012 зареєструвалися більше 60% тернопільчан

На ЗНО-2012 зареєструвалися більше 60% тернопільчан
Уже через 11 днів завершується реєстрація учасників цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання. Водночас на Тернопіллі зареєструватися встигли тільки трохи більше 60% випускників. Тому освітяни просять майбутніх абітурієнтів не зволікати із подачею документів.

— Реєстрація за ЗНО закінчиться уже 20 лютого, — каже заступник директора обласного інституту післядипломної освіти з питань зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти Юрій Шайнюк. — Тому, щоб уникнути якихось непорозумінь чи інших неприємних нюансів, радимо випускникам подавати документи завчасу. Бо ж усі хвилюються, буває через неуважність щось забудуть чи не те напишуть. Отож не варто відкладати реєстрацію на останній день.
За словами пана Шайнюка, досі особливих проблем в майбутніх учасників тестування не виникало. Процес реєстрації проходить спокійно. Уже зареєструвалися більше п’яти тисяч осіб з Тернопільської області.
— Це понад 60% від очікуваної кількості учасників, — продовжує експерт. — Ми плануємо, що їх буде близько семи-восьми тисяч.
Після того, як майбутній абітурієнт зареєструвався і відправив документи на адресу Івано-Франківського регіонального центру, йому протягом трьох тижнів повинен прийти сертифікат учасника оцінювання.
— Якщо хтось не отримав сертифіката або листа з відмовою в реєстрації, потрібно обов’язково звернутися до регіонального центру за телефоном інформаційної підтримки 0-44-503-37-93, — додає пан Шайнюк. — Адже без цього документа не допустять до складання тестів.
Окрім того, всі учасники ЗНО матимуть можливість внести зміни у перелік предметів чи інші важливі виправлення в реєстраційні дані до 5 березня.
Нагадаємо, реєстрація на ЗНО-2012 розпочалася 1 січня.

Графік тестування

15 травня - Хімія
17 травня - Російська мова
19 травня - Географія
21, 22 травня - Математика
24 травня - Всесвітня історія
26 травня - Іноземні мови
28, 29 травня - Українська мова і література
31 травня, 1 червня - Історія України
5 червня - Фізика
7 червня - Біологія
18-23 червня - Додаткова сесія

Список документів для реєстрації:
- копія паспорта або свідоцтва про народження (для осіб, яким до1 вересня 2011 р. не виповнилося 16 р.)
- копія документа про повну загальну середню освіту або довідка з навчального закладу про те, що ви її здобуваєте
- дві ідентичні фотокартки розміром 3х4 см
- висновок закладу охорони здоров’я про необхідність створення особливих умов проходження ЗНО. Для тих, хто має проблеми зі здоров’ям
- заява-реєстраційна картка. Сформувати її можна самостійно, скориставшись програмою, яка буде розміщена на сайті Українського центру оцінювання якості освіти - http://testportal.gov.ua
- На копіях документів потрібно написати – “згідно з оригіналом”. Поставити підпис та зазначати прізвище, ініціали і дату.

Відео дня
>Світлана МАЛА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up