Партнер рубрики Події

На Тернопіллі лелеки не витримують морозів. Волонтери кричать: SOS!

На Тернопіллі лелеки не витримують морозів. Волонтери кричать: SOS!
Рятувати від холоду лелек закликають тернополян волонтери. Птахи гинуть від голоду і холоду, їх на водоймах області більше сотні, розповіла волонтер Ольга Прохоренко.

 

- Лелеки є на річках у Колодному, Горинці, Пронятині, Курниках, Ходачкові, Івачеві, - каже вона. – Ми закликаємо місцевих мешканців та взагалі усіх небайдужих не дати загинути цим птахам.

Ольга Прохоренко разом з іншими волонтерами возять їжу лелекам. Вона просить так зробити і інших.

Відео дня
>

- Ми варимо картоплю, а також купуємо маленьку рибу, мойву, оселедці, - розповідає тернополянка. - А також птахи їдять несолене сало.  Його варто підвішувати на нитці на гіляки.

Лелеки розуміють, що люди не хочуть завдати їм шкоди, а навпаки, додає волонтер.  Птахи не бояться людей, вони відходять на два метри, а потім повертаються до їжі.

- Якщо побачите кволих птахів з обледенілими ногами, заберіть їх додому та зігрійте, - закликає Ольга Прохоренко. – Ще треба їм якось тиждень протриматись, поки не минуть морози. Сьогодні, 24 березня ми їдемо до Івачева, подивимось як лелеки пережили цю ніч. Адже на термометрі було -17…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • Anonymous

    Ось знайшов ще людей які допомагають : Ми підгодовуємо лелек в районі Тернополя та по області в декількох місцях Купляємо їм мойву,дрібний карась, не солене сало, обрізки мяса, в тому числі курячі суппродукт, шкіри. Хто бажає допомогти фінансово можете перекинути кошти на мій рахунок 6762 4683 0993 1404 Ольга Прохоренко (ГАРАНТУЮ РЕАЛІЗАЦІЮ КОШТІВ ВИКЛЮЧНО ДЛЯ ЛЕЛЕК) бажаючі можуть їхати з нами на підгодівлю. мій тел.0976725778. Хто має змогу допомогти хоч чимось- телефонуйте!
  • Anonymous

    ще порадили ( хто має контакт. телефон,) ЗАПРОПОНУВАТИ штабу ,, Вставай, Україно!" акцію,,Яценюк, Тягнибок та Кличко, врятуєте лелек-повірю, що врятуєте Україну, бо влада не може''
  • Anonymous

    Прикро, що так сталось, але не можна опускати руки, по крайній мірі, тим ентузіастам, яких душа болить. Вчора знайомі розповідали, що бачили лелек вздовж колії Ланівці -Тернопіль (можливо Курники), Сьогодні зранку- що бачили біля сотні лелек неподалік Плотичі (Козівської). На мій погляд терміново потрібно підготувати звернення до жителів області , зокрема віддалених районів, вчителів сільських шкіл... про небхідність допомоги птахам. Це повинно бути зроблено від імені владних структур (управління екології, освіти...) Звернення транслювати по обласному радіо, газети.

    Anonymous reply Anonymous

    Ви гарно пропонуєте вже відомі речі, ось і зробіть ці звернення. Наші владні структури не хочуть взагалі нічим займатись. Ми (громадяни) звертались вже до владаи, щоб вони звернулись до населення про допомогу птахам, з розясненнями, чим годувати птахів, але отримали абсолютну байдужість. Ось тому і самі це робимо через засоби масової інформації, сайти і люди реагують, допомагають харчами. Власне харчами, а не грошима, гроші ми не беремо, а рибку і всяке-таке що їдять лелеки, беремо, разом легше прогодувати. В Плотичі вчора вже були на озерах, будемо і сьогодні з рибкою.. і таке інше, смачненьке, сьогодні на маршруті - Плотиче - 2 місця (ще є в центрі села), Івачів, будемо шукати в Курниках, В Горинку постараємось автобусом передати рибопродукцію. Ось так. Прекрасно організували підгодівлю птахів с. Переволока Бучацького р-ну. До цієї благородної справи підключились школярі, підприємці, влада.
  • Anonymous

    Завтра їдемо годувати лелек. В машині є 3 вільних місця. Бажаючих приєднатись прошу телефонувати на № 0682250082.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up