Партнер рубрики Події

На Тернопіллі у печерах створять музей скульптур

На Тернопіллі у печерах створять музей скульптур
Першу “скульптурну” експедицію у печеру “Оптимістичну”, що біля села Королівка Борщівського району, організовують 12 жовтня.

Кожен, хто приєднається до походу, зможе створити свій експонат із глини. Наразі триває реєстрація учасників.
- Усі охочі зможуть створити унікальний арт-об’єкт в унікальному середовищі, - розповідає Олена Шептицька. – Роботи будемо створювати із зеленої глини, що є у печерах. Ця експедиція є експериментальною, бо раніше такого ніхто не робив. Ваші скульптури будуть зберігатись дуже довгий час, адже умови печери тому відповідають. Температура — незмінна: плюс 11 градусів.

Експедиція триватиме протягом трьох днів. Для участі треба зробити внесок 50 грн. Учасники заходу будуть жити у будиночку спелеоклубу, що у селі Королівка. До печери звідти йти пішки 15 хвилин.
- За програмою ми прокидаємось, робимо гімнастику, - говорить пані Шептицька. – Після сніданку йдемо у підземний світ. Там робимо скульптури. В одному великому гроті зможуть працювати одночасно 15 чоловік. Місця для роботи у печері багато, тому кількість учасників необмежена. Увечері повертаємось у табір і вечеряємо.

Охочі можуть замовити триразове харчування. Його вартість для однієї особи — 30 грн на добу. Учасники експедиції мусять взяти спальники, каремати, ліхтарі, одяг типу комбенізону або теплий одяг зі щільної тканини, також рукавиці і змінне взуття. Організовують поїздку Львівські спелеологи. З Тернополя планують замовляти автобус.

- Хто хоче взяти участь, мусить подати заявку, - каже пані Шептицька. - Це можна зробити у групі Вконтаті або на сайті Львівського спелеоклубу.

Також про участь в експедиції можна попередити Олену Шептицьку за телефоном: 0-93-155-42-46 та 0-97-174-22-41.

- В Україні такого ще ніхто не робив, - каже жінка. – Тому для людей є можливість взяти участь в такого роду експерименті.
В останній день експедиції буде вогняне шоу та розгорнута екскурсія печерою. Імена і прізвища учасників внесуть в реєстр експедиції і виставлять на сайті Львівського спелеоклубу разом із фото.


 

Відео дня
iv class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up