На Тернопільщині надумані борги вибивали реально

На Тернопільщині надумані борги вибивали реально
За 2000 американських доларів зловмисники били, душили скотчем, обмотували обличчя харчовою плівкою. Знущалися, поки чоловік не втратив свідомість.

Як встановили оперативники, до моменту затримання зловмисників за підозрою у вимаганні коштів у бережанського підприємця, тріо тримало в страху ще одного жителя райцентру, вимагаючи в нього 2000 євро, бо родичі останнього перебували за кордоном. Чоловік, злякавшись погроз, навіть віддав вимагачам частину грошей. Ще однією жертвою лиходіїв став 36-річний бережанець. Молодого чоловіка зловмисники використали в ролі бійцівської груші, бо "головному" з них, либонь, треба було м’язи розім’яти.

- Зловмисників затримали під час отримання від потерпілого грошей, - повідомив начальник управління боротьби з організованою злочинністю Анатолій Лупійчук. Щоправда, на зустріч з жертвою прийшов лише один зі зграї. Двоє інших в цей час були на зв’язку, щоб впевнитися, що справа вдалася. Групи діяли швидко, аби жоден зі зловмисників не втік.

Ті двоє, що чекали на сигнал від спільника про забрані гроші, не новачки в злочинному світі – неодноразово судимі за грабежі, вимагання, шахрайство та наркозлочини. А один з них, котрий, до слова, взяв на себе роль «головного», до того ж – іноземець.

Відео дня
> Коли на руках злочинців замкнулися кайданки, з полегшенням зітхнув місцевий підприємець.

Цькування і залякування бізнесмена почалося зі словесних погроз. Двічі зловмисники попереджали молодого чоловіка про те, що він їм винен гроші. Знаючи, що борги надумані, бережанець не мав наміру віддавати власні дві тисячі американських доларів. Та самовпевненість підприємця змінив випадок, коли вимагачі прийшли до його торгового закладу. Розмовляти уже не стали. Одразу перейшли до фізичного «переконання». Били, душили скотчем, обмотували обличчя харчовою плівкою. Знущалися, поки чоловік не втратив свідомість.

Непритомного підприємця знайшов компаньйон. Він й викликав карету швидкої. Щойно оправившись від насилля, потерпілий звернувся до правоохоронців. Розумів, якщо піде на поступки злочинцям – буде довічним боржником, якщо відмовиться – поплатиться здоров’ям, а то й життям. Інтуїція чоловіка не підвела. Зловмисники пильнували його й надалі, проте не відали, що за ними теж спостерігають міліціонери.

Розпочали кримінальне провадження за статтями 189 (частина 2) та 296 (частина 2) Кримінального кодексу України, повідомили "20 хвилин" у секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up