На Тернопільщині наркоманів уп’ятеро більше, ніж є на обліку, кажуть в міліції

На Тернопільщині наркоманів уп’ятеро більше, ніж є на обліку, кажуть в міліції
- Я думаю, це не таємниця, що в нас є джерела оперативної інформації, - каже начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обласного управління міліції Анатолій Сівчук. – Також ми вилучаємо наркотики під час фіксування інших правопорушень. Тоді стараємось відслідкувати їхній шлях, звідки вони походять.

 


Про те, як на Тернопільщині шукають наркотики, пан Сівчук розповів під час брифінгу в обласній міліції.
- Загалом на обліку в міліції перебувають 2250 осіб, які вживають наркотики, - каже він. - Це офіційна цифра, а якщо взяти неофіційну, то в разів п’ять більше. Споживачем вже можна назвати цю особу, яка просто перший раз покурила дурман.
Останнім часом тернопільські правоохоронці провели ряд операцій із боротьби з наркотиками.
- Ми зареєстрували у області 230 злочинів, серед яких 120 належать до важких. Це збут наркотичних засобів. За це притягнули до відповідальності 49 осіб, - каже Анатолій Сівчук. - Якщо порівняти з аналогічним періодом минулого року, то є ріст. І по злочинах, і по особах, притягнутих до кримінальної відповідальності. Також ми виявили вісім притонів. Тож до відповідальності притягнули осіб, які надавали житло для вживання наркотиків. Окрім того, було шість випадків схилянь до вживання наркотиків, у тому числі двох неповнолітніх.
На Тернопільщині є підприємства, які мають право на використання наркотичних речовин, продовжує пан Сівчук. Ці підприємства отримують відповідну ліцензію у комітеті з контролю за наркотиками. Відповідно до того здійснюється їхня діяльність з використанням цих речовин.
- З метою перешкоджання незаконного витоку цих речовин, ми проводили операцію “Батискаф”, - розповідає Анатолій Сівчук. - Адже на території області є 90 підприємств, які використовують в своїй роботі наркотичні речовини. За час проведення операції ми задокументували близько 60 порушень в цій сфері, порушили 12 кримінальних справ.
Також до 30 квітня на Тернопільщині тривали профілактичні заходи під умовною назвою “Генофонд”. Тут основним завданням було не допустити розповсюдження наркотиків у молодіжному середовищі.
- Ми вже задокументували 46 злочинів, де учасниками є неповнолітні, студенти, учні профтехучилищ, - каже Анатолій Сівчук. - Так 22 квітня міліціонери зафіксували ряд випадків збуту наркотиків 17-річним курсантом ліцею у Коропці. Юнак реалізовував на місці навчання і в Тернополі амфетаміни та марихуану.
Пан Сівчук також розповів про подальшу долю вилучених у зловмисників наркотиків. Їх зберігають в кімнаті для речових доказів, поки триває розслідування кримінальної справи. Далі суд приймає рішення про знищення наркотиків чи направлення їх в дослідницьку сферу.
Найбільше наркотиків вилучають під час операції “Мак”, додає правоохоронець.
До слова, на території області ліцензованих посівів наркотичних речовин немає. Тож всі такі посіви є несанкціоновані. Лише позаминулого року два підприємства у нас сіяли мак законно. Причому промисловий мак сіють хіба що в країнах Європи, в Україні є лише снодійний.
 

 

Відео дня
>

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Одна із служб УМВС яка працює на висоті.І керівник там на місці.Що до статистики то все правильно.Багато фактів в тіні і з часом викриваються.Але дякуючи працівникаам того відділу в місті ведеться боротьба і менш більш ситуація стабільна.Однак треба враховувати що в нас багато іноземців студентів приїзжих осіб а також база наркосировини.Важко викорчовувати ту заразу яка по всьому світі а в сусідів ще більше.Молодці !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    цю комсомольську гниду знає добре лановеччина.вся його робота направлена на боротьбу з конкурентами по наркобізнесу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up