На Тернопільщині не працює дитсадок, бо в управлінні казначейства не пропускають платіжки

На Тернопільщині не працює дитсадок, бо в управлінні казначейства не пропускають платіжки
У смт Гусятин без пояснення закрили дитячі садочки, кажуть немає грошей і коли відчинять двері садочку неясно, - написав читач на сайт 20minut.ua. - Неподобство. Районний центр і таке твориться, закрили один єдиний садок.

Обурюється читач тому, що дитсадок закрили без попередження. Мовляв, сказали просто завтра своїх дітей не приводьте, бо ми не працюємо. 

Що ж робиться у Гусятині і чому райцентр залишився без садка, «20 хвилин» поцікавилась у Гусятинській селищній раді. Як запевняють тут, закривали не без попередження.

- Дитсадок закрили на період реконструкції шатрового даху, - розповідає секретар селищної ради Василь Перешлюга. – Адже плоский дах вийшов з ладу. Комісія із представників різних інстанцій прийшла до висновку, що заклад потребує ремонту. Оскільки тут був грибок, цвіль. Батьків про це попереджали. Адже було рішення сесії про ремонт, постанова головного санітарного лікаря.

За словами секретаря, на реконструкцію селищна рада виділила 508 тис. грн, а райдержадміністрація мала 316 тис. грн. Однак завершити ремонт не дали змогу закінчити об’єктивні причини.

- У нас твориться те ж сам, що у Тернополі з комунальниками, - продовжує пан Перешлюга. – Не проходять платежі через управління казначейства. Тож, якщо платіжні документи не проплачені, а вони лежать там уже тривалий час, то й нема довести роботу до кінця.

Наразі, за словами пана Перешлюги, дах, площею 2000 квадратних метрів реконструювали на 85-95%. Коли вдасться таки проплатити виконані роботи і провести реконструкцію до кінця, у селищній раді не знають.

- За три роки, відколи у Гусятині обрали нову раду, ми повністю поміняли вікна, двері, комунікації, - розповідає селищний голова Михайло Савчук. – Але потрібно було ще зробити дах. Тож, після рішення сесії, уклали тристоронню угоду, за якою райдержадміністрація мала оплатити роботи, а селищна рада – купити матеріали. Однак райдержадміністрація не виконала своєї частини, вона дала тільки 100 тисяч гривень. Але, мало того, у казначействі не пропускають і наші рахунки.

За словам селищного голови, жодних пояснень йому ніхто не дає. В управлінні казначейства йому кажуть, що взагалі рахунків за останніх три дні вони не проводили.

- Але це, думаю, неправда, - каже голова. – Це щось не так, м’яко кажучи. Вони б пропустили хоча б 50 тисяч, то вже б робітники змогли б працювати. Залишилось накрити ще один корпус.

Аби вирішити проблему селищна рада написала листи і в райдержадміністрацію, і в облдержадміністрацію. Однак відповіді так ніхто не дає. А що ж не дає змоги управлінню державного казначейства у Гусятинському районі пропустити документи, невідомо.

- Коментарів не даю, - сказали там і кинули трубку.

Світлана ГРИВАС,

0-96-709-74-60

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up