Партнер рубрики Події

На Форум видавців до Львова тернополяни повезуть фантастику

На Форум видавців до Львова тернополяни повезуть фантастику
Півдесятка тернопільських видавництв візьмуть участь у 19-му Львівському форумі, який проведуть з 12 до 16 вересня. Повезуть вони в сусідню область романи, українську містику, словники, підручники та наукову літературу

Декілька тернопільських авторів поїдуть на форум презентувати свої творіння.
Це поет і пісняр Сергій Лазо, письменники Орест Березовський, Ніна Фіалко, Леся Романчук, Сьома Роксолана, журналіст та історик Володимир Мороз та інші.

- Ми кожного року стараємося відвідувати цей форум видавців, адже це справді одна із наймасштабніших книжкових виставок, яку не варто пропускати, — розповідає маркетолог видавництва “Підручники та посібники” Ольга Лакоцька. — Адже це насамперед спілкування, знайомства з цікавими людьми та ознайомлення із новинками інших видавництв. Як і в попередні роки, ми представимо на Форумі десятки нових видань. Переважно це буде навчально-методична література. Загалом в 2012 році в нас вийшло друком більше 100 книг, тому на виставку виберемо найкращі.

Із авторів від видавництва “Підручники та посібники” поїдуть Сергій Лазо зі своїм творчим проектом “Майстри часу та ще чогось...”, Володимир Мороз із новою книгою “Замки та фортеці Тернопілля” та Орест Березовський із романом “Інтернаймичка”.

Відео дня
>Близько десятка тернопільських авторів поїдуть від іншого видавництва “Навчальна книга –Богдан”.

— На форумі ми презентуватимемо з десяток нових видань, — розповідає менеджер видавництва Валентина Січкоріз. — Зокрема, свою четверту заключну частину роману “Місто карликів” презентуватиме письменниця Леся Романчук, новий роман — “Гніздо зозулі” — повезе до Львова письменниця Ніна Фіалко, а роман "Вакації у Танґермюнде" – Роксолана Сьома. Також поїде на форум письменниця Ганна Осадко, Олекса Русинка та Радій Радутний. Останній презентуватиме українську містику із назвою “Важка чоловіча робота”.

Від іншого тернопільського видавництва “Сорока Білобока” до Львова також повезуть десятки нових видань навчальної літератури для школярів. Серед них — підручники із математики, історії, хімії, української мови та літератури й інші. Проте презентувати автори їх не будуть.

Медичну та наукову літературу представлятиме на форумі й тернопільське видавництво “Укрмедкнига”.

— Також повеземо на форум найновіше наше видання “Тварини світового океану, небезпечні для людини”, — розповіла керівник відділу реклами та збуту видавництва Ольга Корчевська.

Загалом Львівський форум цього року очікує приблизно 800 учасників з України, Польщі, Росії та Європи, які презентуватимуть останні новинки книговидання, проводитимуть автограф-сесії, майстер-класи, обговорення та дискусії.

Тернопіль там представлятимуть шість видавництв “Навчальна книга - Богдан”, “Укрмедкнига”, “Діана плюс”, “Підручники та посібники”, “Сорока Білобока”, “Економічна думка” та підприємець Іван Козуб.

— Традиційно під час відкриття Форуму видавців відбудеться нагородження переможців премії “Найкраща книги Форуму-2012”, — каже начальник прес-служби форуму Леся Ганжа. — Почесним гостем буде британський письменник ДіБіСі П’єр.

Також серед спеціальних гостей фестивалю очікують сербську письменницю, драматурга та театральну режисерку Віду Огнєнович, одного із найвідоміших у світі польських поетів Адама Загаєвського, австрійського письменника, журналіста і перекладача Мартіна Поллака, а також польського письменника, драматурга та есеїста Генрика Гринберга.

Проходитиме Львівський форум видавців у Палаці мистецтв з 12 до 16 вересня. Також книжкові ярмарки влаштують на площі перед Палацом мистецтв та на проспекті Свободи.

Програму форуму можна переглянути тут

Світлана МАЛА


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up