На вул. Тарнавського у Тернополі насмерть збили чоловіка (ОНОВЛЕНО)

На вул. Тарнавського у Тернополі насмерть збили чоловіка (ОНОВЛЕНО)
57-річного тернополянина збив на пішохідному переході на вул. Тарнавського, нижче від 11-ї школи, чорний Mersedes. Аварія трапилась ввечері 30 вересня. Від отриманих травм чоловік загинув на місці.

Першими на місце аварії прибули медики. Втім їм залишалось лишень констатувати смерть людини. Незадовго прибули й працівники ДАІ.

 - Виклик про ДТП надійшов близько 20.20, - повідомив начальник сектору профілактичної роботи обласної ДАІ Микола Лецкалюк . – На місці працюють слідчі. Чоловік, як уже стало відомо, мешкає на Тарнавського,5. Куди він ішов, не зрозуміло. Адже він був спортивних штанах та тапочках, і більше нічого при собі не мав. На місці уже була його дружина, від побаченого їй довелось надавати медичну допомогу.

Сказати на той момент, де сталась аварія – на пішохідному переході чи поза межами, працівники ДАІ не брались. Адже взуття чоловіка було розкидано одне від одного на значній відстані. Натомість люди із натовпу переконували, що людину збили саме на переході.

- Чому ви не поспішаєте оформляти ДТП, - викрикувала жінка років 30. – Якби загинув хтось із ваших, то ви робили б то швидше. Я з дитиною переходила дорогу у той самий момент, коли й той чоловік. Ми встигли, а його знесла машина. Його збили на дорожньому переході.
 

Тернополянина на вул. Тарнавського збив п'яний ДАІшник
Згадували попередні аварії
Допоки на місці працювали правоохоронці, поблизу зібралось близько сотні перехожих, повиходили мешканці навколишніх будинків. Люди переповідали поміж собою про попередні аварії на тому ж місці.

- Десь чотири роки тому тут “Волга” влетіла у людей – двоє на смерть, - каже тамтешній мешканець. – Півроку тому, на переході вище також збили чоловіка. Дякувати Богу живий залишився. Потрібно щось вирішувати, чи робити лежачі поліцейські. Бо ганяють, понакупляли машин. Страшно дорогу перейти. А тут же школа. А тут же діти!

Дехто із присутніх розповідав, як мало сам не потрапив під колеса.

- Два роки тому я переходив через з дитячим візочком, - каже один із очевидців. – Я ледве встиг відскочити. Це якийсь жах, а не дорога.

Втім, якщо одні тернополяни згадували попередні аварії, то інші взялись змінювати ситуацію на вул. Тарнавського самотужки. Люди вимагали від працівників ДАІ встановити там світлофори або ж «лежачих поліцейських». А дехто із присутніх вважав, що правоохоронці хочуть «вигородити» винуватця аварії. Відтак, на місці тричі зав’язувалась бійка.


Тричі зав’язувалась бійка
Задля втихомирення натовпу довелось викликати міліцію із міського відділу.
- Пустіть мене!, - викрикував чоловік – учасник бійки, якого відтягували від пасажира Mersedesa правоохоронці. – Чого він лізе у машину? «Пальці» витирає.

Відтак люди взялись фотографувати автівку винуватця, а також вимагали пояснити, куди подівся сам водій. Мовляв, він п’яний, тому його й швидко заховали. А колеги намагаються тепер приховати сліди причетності.

Врешті, після втихомирення сутички біля авто, нова бійка зав’язалась на тротуарі. Істину взялись уже з’ясовувати водії та пішоходи. Мовляв, ті неправильно дорогу переходять, а ті – погано їздять. У ході розбірок вдарили й пасажира Mersedesa, і водія, який потім з’явився за словами правоохоронців, дісталось навіть працівнику ДАІ.

- На місці ДТП зібралось близько сотні людей, відтак мав місце «ефект натовпу», - прокоментував пан Лецкалюк 1 жотвня. – Втім, правоохоронцям таки вдалось заспокоїти їх.

  Щодо особи винуватця аварії, то ним виявився 27-річний тернополяни. Його знайшли за інформацією, наданою його ж пасажиром. І він, як встановила експертиза, був у не тверезому стані. Порушена кримінальна справа. Інших подробиць щодо особи водія правоохоронці поки що не повідомляють.

За три роки – 18 наїздів
Втім, після затримання винуватця, увага до інциденту не зменшилась. Адже люди вимагали конкретних дій працівників ДАІ задля безпеки руху у згадуваному місці. Однак такі заходи можуть проводити тільки власник вуличної мережі, кажуть в ДАІ.

- Вулиця Тарнавського є ділянкою концентрації ДТП, - говорить Микола Лецкалюк. - Тут за останні три роки було 18 наїздів на пішоходів. Відтак, ще 19 вересня цього року працівники ДАІ звернулись з вимогою до міської ради про обмеження швидкості руху 40 кілометрів на годину на вулиці Тарнавського від проспекту Злуки до перехрестя з вулицею Київською.

Окрім того, додає він, задля безпеки дорожнього руху на цій ділянці працівники ДАІ запропонували встановити пішохідне огородження, яке б не давало б змоги виходити на дорогу поза межами пішохідних переходів.

- А встановлення пристроїв примусового зниження швидкості, як пропонували тернополяни, не передбачене чинними нормативними актами, - каже Микола Лецкалюк. - Оскільки вулиця Тарнавського є магістральною з великим ухилом проїздної частини, то встановлення таких пристроїв може призвести до ряду дорожньо-транспортних пригод.

Наразі, додає він, керівництво УДАІ готує інформацію до міськради про необхідність встановлення світлофорів на вулиці Тарнавського.
 

Відео дня

Світлана ГРИВАС,

0-96-709-74-60

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (98)
  • Anonymous

    Прошу відгукнутися очевидців аварії, яка сталася 30 вересня ц.р. по вул. Тарнавського, навпроти дому №5, в якій загинула людина, для встановлення істини події. Не залишайтеся байдужими! Тел. сина загиблого 097-7468888
  • Anonymous

    Потормозять пару місяців і все затихне..Після ДТП на Новий рік з хоптою вже йде 10 місяць...Що Пак В сидить? Все затихло так і БУДЕ тут .На цій вулиці менти офіцери збили вже двох--жінку стару і тепер старшого чоловіка.....А всього пише Лецкалюк 18 фактів...А які прийняти міри по ПДР і безпеки ! Ч дальше з часом чекаєте ДТП.
  • Anonymous

    За кермом був працівник Даї. Думаю керівництво на чолі з Лецкалюком будуть до останнього відмазувати свого підлеглого. хоча не виключаю що його вже звільнили з роботи "заднім числом" Нам такі керівники не потрібні що в своїх лавах виховують таких злочинців!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Повторюю ще раз це не був якись простий інспектор ДАІ а саме КОЛИШНІЙ НАЧАЛЬНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО ДАІ. Думаєте чому на місце ДТП приїхав теперішній начальник ДАі , начальник прокуратури , тощо , коротше кажучи на місце аварії прибула вся верхівка нашої міліції і я не думаю що таких людей викликали так просто щоб відмазати якогось інспектора.

    Anonymous reply Anonymous

    яка ризниця хто був за кермом -в нас таки дороги що страшно издити тай пишиходи по правди сказати наглиють а проихати вночи недайбог першкоди хто знае як реагувати : проблема набагато складниша а хто тут такий мудрий то напевне ниразу непопадав в таку ситуацию
  • Anonymous

    дійсно за кермом був пяний працівник даі. це вже не перший і не десятий випадок коли пяні менти вбивають людей. ось чому лецкалюк так розказує про закон....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи 20:00 Тернополяни з Терцентру взяли участь у фотосесії до Дня вишиванки 19:00 Вийшли на бойові позиції у вишиванках 18:05 Спадок нашої нації: тернополяни поділилися історіями про свої вишиванки Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 17:26 Міць, характер, перемога: 19 травня відбудеться благодійний забіг у Тернополі «RUN 4 VICTORY» (новини компаній) 17:11 Скільки коштує полуниця та ранні овочі на ринку Тернополя: дивіться ціни photo_camera 16:45 На Тернопільщині 16 травня можуть застосувати графік погодинного відключення електрики 16:40 Тернопільським немовлятам подарували перші вишиванки 16:00 На два дні перекриють рух транспорту через «горбатий міст» у Тернополі 15:05 Як тернополяни День вишиванки відзначили: репортаж play_circle_filled photo_camera 14:30 Тернопільські рятувальники у вишиванках: «вишиваємо» перемогу разом photo_camera 13:40 Смертельна ДТП біля Старого Вишнівця — зіткнулися дві легківки 13:03 У краєзнавчому музеї виставка борщівських вишиванок та ярмарок народних умільців photo_camera 12:30 Студенти педуніверситету долучились до Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ» 12:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі 11:20 До смерті побив знайомого — підозрюваному загрожує до 10 років тюрми 10:50 Тернополяни у вишиванках: добірка фото з соцмереж 10:15 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці безкоштовний 10:07 Автопрокат у Тернополі: Вибір автомобілів та умови оренди від компанії «Rent_Cars_Ternopil» (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up