На різдвяних святкуваннях у Тернополі – виставка шопок та парад вертепів

На різдвяних святкуваннях у Тернополі – виставка шопок та парад вертепів
Масштабні святкування із вертепом, Різдвяною шопкою та колядниками розпочинає Тернопіль в середині січня. Більшість із них відбудуться на Театральному майдані.

Тернополяни матимуть можливість оглянути більше 20 шопок, послухати колядки від камерного оркестру та побачити в одному місці близько десятка талановитих Василів Тернопілля. Всі ці дійства триватимуть з 9 по 19 січня.
-Ми вирішили не робити великих святкувань на період із 7 по 8 січня, - каже заступник начальника управління культури і мистецтв Тернопільської міськради Василь Кармазин. – Адже на ці дні більшість листу ля роз’їжджаються із міста кудись до родичів та друзів. Тому ми розпочнемо святкування з 9 січня концертом Галицького камерного оркестру на залізничному вокзалі. Вони виконуватимуть колядки саме для тих, хто уже повернувся з іншого міста та для тих, хто приїздив на Різдво до Тернополя і їхатиме додому.
Ще більш масштабні заходи розпочнуться із 13 та 14 січня. В ці дні в “Березолі” показуватимуть благодійні вистави для дітей-сиріт та малозабезпечених сімей. В перший день свою постановку показуватимуть студенти ТНЕУ “Різдвяна казка відчиняє двері”, на другий день діти переглянуть виставу “Новий рік йде на поріг, разом з ним – здоров’я й сміх”.
Після показу дітям вручатимуть подарунки.
-Також 14 січня ми вирішили вперше провести творчий вечір іменинних Василів, - продовжує пан Кармазин. – Ми хочемо зібрати усіх талановитих Василів області. Вони або співатимуть, або показуватимуть інші свої творчі вміння. Їх буде близько десяти. Серед них – Василь Дунець та Василь листу. Імена інших поки що тримаємо у таємниці.
Якщо такий захід сподобається тернополянам, то організатори планують зробити традицією загальні святкування іменин творчих людей. Тобто на свято Тетяни вони збиратимуть усіх творчих Тетян, на свято Михайла – усіх Михайлів, на свято Дмитра – Дмитрів і так на кожні іменини.
Наступного дня, 15 січня містом пройде парад вертепів. Опісля – різдвяний концерт. Того ж дня на Театральному майдані виставлять експозицію шопок. Їх буде більше 20 експонатів. Кожен зможе помилуватися їхньою красою.
- Якщо дозволять погодні умови, то ми постараємося потримати ці шопки на майдані ще хоч день чи два, але якщо буде погана погода, то заберемо їх звідти, - додає посадовець. – Можливо ми їх просто перенесемо в якесь інше місце і там продовжимо виставку.
Авторів найкращих шопок нагородять. Також нагороди чекають і тих, хто долучився до акції “Феєрія новорічної ночі”.
-Загалом в ці дні по місту буде відбуватися багато цікавих святкувань, на які можна буде завітати, щоб відчути справжній дух Різдва, - каже Василь Кармазин.

Програма святкувань

“Для тих, хто в дорозі”

8 січня, 19.00, Тернопільський залізничний вокзал. Концерт камерного оркестру

Відео дня
>
“Ялинка міського голови”

13, 14 січня 12.00, 15.00 ПК “Березіль” Благодійні театралізовані ранки для дітей


Конкурс колядок та щедрівок

13 січня — Клуби за місцем проживання.  Конкурс колядок, щедрівок, посівань серед вихованців клубів за місцем проживання


“А той другий празник – святого Василя”

14 січня, 17.00, Український дім “Перемога”.  Свято іменин талановитих Василів


“Повір у себе”

15 січня 12.00 ПК “Березіль” Міський фестиваль дитячої творчості для дітей із особливими потребами.


“Україна колядує”

15 січня, 17.00, ПК “Березіль”.  Концерт Ірини Федишин.


“Вістку голосить світу зірниця”

15 січня, 15.00, Театральний майдан.  Різдвяний концерт та парад вертепів


“Різдвяне диво”

15 січня, 14.00,  Театральний майдан.  Виставка шопок та нагородження переможців конкурсів “Різдвяне диво” та “Феєрія новорічної ночі”


“Щедруємо у бібліотеці”

17 січня, 13.00,  Дитяча бібліотека № 2.  Свято дитячих щедрівок


“Йордан в Лемківських традиціях”

19 січня, 15.00, ПК “Березіль”.  Святкування


“Освячення води”

19 січня, 12.00, Парк Т.Шевченка.  Освячення води на честь свята Богоявлення Господнього

 

Світлана МАЛА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    патріотична влада - патріотичні заходи!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up