Партнер рубрики Події

На цвинтарях вже є вода і туалет

На цвинтарях вже є вода і туалет
Туалети виносять за межі кладовищ, бо люди проти того, щоб по сусідству з могилами родичів були вбиральні. Крани з водою ж на кладовищах уже працюють.

- На Микулинецькому цвинтарі ні води, ні туалету! - поскаржилася у редакцію тернополянка Віра Самчук. - Зараз люди порають могили — прибирають, фарбують. Все таки Великдень на носі. А потім навіть ніде руки помити.
Втім, як з’ясував кореспондент воду включили уже 9 квітня — раніше не могли через низьку температуру. А туалет поруч із цвинтарем таки є.
- На території Микулинецького цвинтаря уже працює кілька кранів з чистою водою, - каже начальник СКП “Ритуальна служба” Сергій Тлумацький. - Однак подати воду могли лише тепер, коли потепліло. Вода у трубах просто замерзала б вночі. Також є крани з водою і на міському кладовищі у Підгородньому.
З туалетами справа делікатніша — на території цвинтаря спорудити вбиральню зараз неможливо. Проте при потребі можна піти у вбиральню в будинку Ритуальної служби.
- Микулинецький цвинтар є досить компактний, - каже пан Тлумацький. - А будувати туалети біля могил ми не можемо — люди, звичайно ж проти того, аби біля поховань їхніх родичів була вбиральня. Але в будинку ритуальної служби поруч туалет завжди працює. Усі охочі можуть нею безкоштовно скористатися. У Підгородньому, за межами кладовища теж працюють вбиральні. Як до них дійти вказують таблички розміщені на кладовищі. Втім через протести людей туалети і там довелося винести за межі цвинтаря.
Уже 10 квітня крани з водою на Микулинецькому цвинтарі і справді працювали. У цьому переконався кореспондент. Та люди, які приходили поратися біля могил приносили воду у пляшках із собою — не знали що крани уже працюють.
Підходжу до групи жінок із сумками, які уже повертаюся із цвинтаря. Запитую, чи не знають де тут туалет.
- Не знаємо, нема тут туалету, - каже одна з жінок хвилину подумавши. - Крани з водою є а туалету немає. Хіба у кущі йти.
Про те, що туалет є в будинку ритуальних послуг не знали й інші люди. Та крани з водою і справді працювали.
- Ось, відразу біля центрального входу кран облаштований, — показує тернополянка Світлана Миколів. - Ще один десь в серединці цвинтаря. Але ту воду я б не пила - все-таки труби через цвинтар проходять. А руки мити — це якраз.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    шо саме вона зробила???? кран на Микулинецькому давно був як і туалет був у ритуальному будинку тільки туди ніхто не ходив бо не знали
  • Anonymous

    вперше це зробила влада для Тернополян
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up