На ярмарках тернополяни купували цукор, рибу та овочі

На ярмарках тернополяни купували цукор, рибу та овочі
Покупців цукру в суботу, 13 жовтня, на першому осінньому сільськогоспярмарку в Тернополі було багато. За півтори години на майданчику на „Дружбі” люди розкупили машину цукру.

- Купила на ярмарку мішок цукру за 270 грн. Зекономила щонайменше 30 грн, - каже Олександра Кушнір. – Бачила також дешевші, ніж в магазинах, яйця, капусту, пшеницю. Побільше б таких ярмарків.

- Ми вже другу “ходку” за цукром зробили, - розповідає продавець цукру зі Зборівського району.
Крім великих мішків на ярмарку багато людей брали і 5-кілограмові.

Були там черги і за капустою, перцем, цибулею, морквою, тушонками, яйцями.
- Купили по 2 гривні цвітну капусту, відро яєць, адже вони тут по 70 копійок, перець хороший знайшли, - розповідає тернополянка Ольга Кравець. – Також ми з чоловіком взяли тут товстолобика. Якраз на Покрову зготуємо вдома. А от м’ясо на ярмарку дороге, ми не купували. І муки мало чомусь було.

Жива риба теж добре розходилась. Продавець Марія Дідик каже, що найшвидше розібрали коропів.
- Маємо ще трохи товстолобиків. Вони по 15 грн за кг, - каже вона.


На ярмарку в Центрі традиційно продавали продукцію з південних районів. Люди активно розкуповували перець, капусту, моркву.

- Прийшла випадково, але побачила тут дешеву капусту – по 1,50грн. Сусідка на днях купувала по 2 гривні – і то в знайомих, - говорить Марія Паньків. - То я купила тут 20 кг капусти, щоб наквасити вдома. Тепер чекаю на зятя, щоб приїхав і забрав продукти.

Також в Центрі ми помітили довгі черги за твердим сиром. Російський, мармуровий та інші коштували по 40 грн за кг, що як мінімум на 15 грн дешевше, аніж у магазинах.

Купували там і мед - по 50 грн за літрову банку і 25 за півлітрову. Ціна на цукор в Центрі коливалась від 270 і до 290 грн за мішок. Яйця тут були на 5 копійок дорожчими, ніж на „Дружбі”. Загалом усі люди, з якими ми спілкувалися на ярмарку, визнавали, що ціни на ряд продуктів і справді нижчі на 1-3 грн і більше за магазинні.

Довідка
Ціни на ярмарку:

Картопля – 80-90 копкг
Капуста - 1,50 грнкг
Цвітна капуста – 2 грнкг, брокколі – 5 грнкг
Морква – 2 грнкг
Цибуля – 1 грнкг
Перець – 4 грнкг
Помідори – 2 грнкг
Яблука – 5 грнкг
Сир твердий – 40грнкг
мед - 50 грнл
Яйця фабричні – 70-75 коп.шт.
Гречка – 8,50 грн
Рис – 5-6,5 грн
Цукор – 6-6,5 грнкг, 270-290 грнмішок
Мясо (полядвиця) – 50 грнкг
Бочок – 25 грнкг

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Брехня. На східному: цибуля-1,30 картопля-1,00 риба-20грн
  • Anonymous

    Щоб всього перечисленого купити тільки по кг треба 210 гривнів. А з 1 кг сімя не наїсться.
  • Anonymous

    А що це за новий продукт-яйце фабричне?Щось нове в товарознавстві.

    Anonymous reply Anonymous

    з птахофабрики очевидно)
  • Anonymous

    яйка і цабуля і хмельничаниталсталоби як завжди на висоті ! най жиє верховна рана і наш підерас
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up