Партнер рубрики Події

Небесні ліхтарики тернополянам радять заховати

Небесні ліхтарики тернополянам радять заховати
Пожежники на час спеки закликають тернополян утриматися від запуску палаючих китайських ліхтариків. Вони можуть стати причиною пожежі, якщо потраплять на сухе дерево або дах будинків.

  - В Україні оголосили п’ятий клас пожежної небезпеки, - каже начальник відділу роботи із засобами масової інформації та громадськістю Ігор Невінський. - Будь-яке використання відкритого вогню в лісі заборонено. А китайські ліхтарики, які запускають на набережній, вітер легко може занести куди завгодно. І це може спричинити пожежу.
У Тернополі запуск китайських ліхтариків став уже традицією. Часто на набережній Ставу проводять навіть масові запуски, коли у небо випускають кілька десятків запалених паперових ліхтарів. Однак навіть у холодну погоду це слід робити обережно.
- Не можна запускати небесний ліхтарик будь-де, - каже пан Невінський. - Скажімо, заборонено біля дерев, ліній електропередач, автозаправок, аеропортів, аеродромів, складів пально-мастильних матеріалів, будинків і інших споруд. Для розваги необхідно вибирати відкриту територію. Категорично заборонено використовувати небесний ліхтарик при швидкості вітру більше 5 метрів за секунду, оскільки політ буде неконтрольованим і куля може залетіти у відкрите вікно чи заплутатися в проводах. Ліхтарик може змінити напрям руху і полетіти у бік житлових будинків або лісової зони, приземлитися на дерево, автомобіль або ж суху траву.
За це порушення Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу до 170 грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    А я подам в суд.Після реклами я накупляв китайс.ліхтаріків на пару тисяч.А тут заборона.Куди їх дівати ?

    Anonymous reply Anonymous

    Запуск китайських ліхтариків є дійсно українська сучасна народна традиція, бо смолоскипи не можуть в небо підійнятися.

    Anonymous reply Anonymous

    Та чо ж не можуть? Ладнаєте до нього твердопаливний ракетний двигун - і смолоскип летить побалістичній траекторії у москву
  • Anonymous

    Що вже своїх традицій і розваг не вистачає що всяку херню переймають у китайців

    Anonymous reply Anonymous

    А свої розваги - наприклад, вчорашнє свято, то простіше назвати язичноцтвом...

    Anonymous reply Anonymous

    можливо. Але як не крути - наші предки більше часу сповідували язичництво, ніж християнство, тому краще не думати про то - яку релігію називати вірою предків.

    Anonymous reply Anonymous

    вибачте, язичництвом
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up