Партнер рубрики Події

Неподалік Тернополя зійшли з рейок шість вантажних вагонів (ОНОВЛЕНЕ)

Неподалік Тернополя зійшли з рейок шість вантажних вагонів (ОНОВЛЕНЕ)
Перекинувся вантажний вагон з доломітом, а ще п'ять вагонів, серед яких два вагони-зерновози, зійшли з рейок.


Інцидент трапився близько 6.00 24 травня неподалік залізничної станції "Тернопіль вантажний". Це - за кілька десятків метрів від житлового масиву “Новий світ”.


- Під час маневрової перестановки вантажних вагонів вагони – від 16 до 21, за винятком 18 - зійшли з рейок, - розповідає головний ревізор з безпеки руху поїздів Тернопільської дирекції залізничних перевезень Володимир Михайлишин. – Серед них було чотири піввагони, завантажені доломітом (мінерал, з якого виготовляють скло та вогнетривкі матеріали - прим. ред.) і два вагони-хопери, так звані зерновози.


На місце сходу, за словами пана Михайлишина, приїхали працівники відбудовного поїзда дирекції залізничних перевезень із краном із підйомністю у 80 тонн. Відтак вже о 6.40 три вагони вдалося підняти. Ще три – два хопери та один піввагон з доломітом - поставили на рейки пізніше.

Відео дня
>

На час приїзду кореспондента, близько обіду того ж дня, на місце події, працівники відвантажували доломіт з останнього піввагона. Його поставили на рейки близько 15-ї години. Як розповіли працівники залізниці, «аварія» не призвела до зупинки руху поїздів, адже основні колії були вільними.


Не постраждав й ніхто із працівників. Що ж призвело до сходу вагонів із рейок, наразі невідомо.
- Зараз говорити про безпосередні причини сходу неможливо, – говорить тернопільський транспортний прокурор Олег Цимбалюк. – Схід вагонів міг трапитися або через просідання колії, або ж через перевантаження вагонів. На місці наразі працює комісія за участю фахівців управління Львівської залізниці, ревізорського апарату безпеки руху. Проводить перевірку й транспортна прокуратура.


За словами прокурора, перші три вагони – один піввагон та два хопери вдалося відразу ж накатом поставити на рейки. Адже оскільки там значного сходження не відбулося, то їх накотили на колію і відтягнули вбік. Вони – цілком справні. Ще три вагони довелося спершу відвантажити, аби провести відновлювальні роботи. Два з них були повністю вибиті з колісних візків.


 До речі, це не єдиний прикрий інцидент на залізниці, що трапився 24 травня. Того ж дня на залізничній станції села Торське Заліщицького району в пасажирському дизель-потязі приміського сполучення Заліщики-Тернопіль виникла пожежа. У потязі було 15 пасажирів, машиніст та помічник машиніста поїзда. На щастя, ніхто з людей не постраждав.

Світлана ГРИВАС,

0-96-709-74-60
 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    той корипондент,мабуть прочитав у іншій газеті уже матеріал,а тоді і сам пішов за ним!підозріло якось........
  • Anonymous

    аварія сталась близько шостої, а кореспондент приїхав близько обіду, дуже оперативно

    Anonymous reply Anonymous

    Може треба було біля колії чатувати?
  • Anonymous

    А чому тут дивуватися ,якщо ніх....я в залізницю не вкладати ,то такий результат і отримаємо .
  • Anonymous

    тільки в Тернополі є ж/д станція
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up