Новий цвинтар у Тернополі буде не раніше, як за рік-півтора

Новий цвинтар у Тернополі буде не раніше, як за рік-півтора
Колись на цвинтарях було чимало стежок, але їх майже всі вже "заселили" небіжчиками, скаржаться тернополяни

Тернополяни нарікають, що вільних місць на міських кладовищах мало, а чиновники обіцяють невдовзі відкрити новий цвинтар - неподалік виїзду з міста на Львівській трасі.

Городяни вже не перший рік скаржаться, що нормальних місць для поховання на міських кладовищах уже немає. Мало того, що на Микулинецькому цвинтарі, як і в Підгородньому, лише доховують біля родичів. Уже ховають або майже під парканом, або на колишніх доріжках.

- Ви давно були на Микулинецькому цвинтарі? – запитує тернополянка пані Оксана (просила не називати прізвища в газеті – прим. ред.). – Там усі навіть стежки всі захоронили. Скоро залишиться єдина вузька доріжка, щоб катафалк проїхав. І все!
Жінка скаржиться, що тепер до могили родичів мусить продиратися між іншими захороненнями. Хоча колись там було чимало стежок. Останнім часом їх майже всі "заселили" небіжчиками.

Відео дня
>Чиновники обіцяють: новий цвинтар – питання часу. Для виготовлення документації їм потрібно рік-півтора, адже землю пообіцяв віддати один із вузів міста. Відповідно, справа повинна пройти чимало процедур. Утім, для поховань упродовж усього цього часу, місця є на "старих" кладовищах.

- Ми вже маємо попереднє погодження з Міністерством освіти на виділення тієї землі, – каже начальник відділу земельних ресурсів міськради Віктор Кібляр. – Ділянку мають вилучити у вузу і передати місту – саме для облаштування цвинтаря.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    закопайте владу.за чим стоїть проблема ?
  • Anonymous

    треба тягнибока на микулинецьке запросити, щоб мітинг провів. свідомих в доріжки закопують - а через дорогу "жидва" в комфорті лежить собі!

    Anonymous reply Anonymous

    И здесь тебя опустили...
  • Anonymous

    З такими темпами заповнення цвинтаря, пора вже будувати крематорій, а то скоро одні цвинтарі будуть навколо

    Anonymous reply Anonymous

    вони знову брешуть! Вже кілька разів було - через рік-півтора буде новий цвинтар. А як ховали на стежках, так і ховають. Причому ложать в 2-3 поверхи. Знову влада бреше!
  • Anonymous

    виходить, що новий цвинтар буде біля львівських дач???????

    Anonymous reply Anonymous

    ну і що з того

    Anonymous reply Anonymous

    Це типу,коли шрек здохне.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up