Партнер рубрики Події

Новини Тернополя: біля вокзалу алкоголь уночі продають відкрито

Новини Тернополя: біля вокзалу алкоголь уночі продають відкрито
Заборона продавати алкоголь вночі справді діє? Ви пройдіться по центральних нічниках, - звернувся в редакцію телефоном тернополянин Віктор Семага. - Коли тільки прийняли, думав: "Молодці, нарешті порядок буде і менше п'яної швалі..". Помилився.

Чоловік вважає, що міська влада таке рішення прийняла для своєї реклами, а ще для того аби видавати "неофіційні" дозволи за певну "подяку".

Подібні скарги ми отримували й раніше. Найбільше порушень - саме в центральних магазинах, переконують тернополяни. Назвали люди й найпопулярніший серед них, де продавці ніколи не відмовляються продати алкоголь. Туди везуть чи не усі таксисти міста, а черга - довга майже всю ніч.


"Скільки народу!". Рейд розпочинаємо в 22.45 з вулиці Острозького. Із журналістами – й незалежний свідок.
- Ні, ні пива не продам і ніякого алкоголю, - каже продавець з цілодобового магазинчику навпроти філармонії. – То ж заборонено.

Відео дня
>
До слова, під час одного з наших попередніх рейдів в цьому магазинчику горілку нам таки продали. Можливо, після того як "попалили", працюють чесно. Мандруємо до "нічника" з зупинки на куті вулиць Збаразької-Галицької. Там також просимо пиво.


- Не чіпайте холодильник, пива не продам. - відмовила жінка-продавець.
Тож, не отримавши бажаного, йдемо саме в той магазин, на який найбільше нарікали наші читачі. Він - у багатоповерховій будівлі, яка розташована за зупинкою громадського транспорту на території залізничного вокзалу. На годиннику - 23.20. Біля входу - кілька компаній молодих людей по четверо-шестеро. Вони голосно спілкуються. Дехто п'є пиво, хтось у руках тримає пляшки з горілкою. Заходимо в магазин та займаємо чергу в алкогольний відділ.


- Б..ть, скільки народу, - зауважує хлопець, який стоїть перед нами.
В черзі - чоловік десять. В магазин заходять все нові і нові покупці.
- Люди, можна я фляшку коньяку візьму і сигарет? - каже новоприбулий чоловік з вигляду 45 років. - Мене таксі чекає.
Однак своїми проханнями людей з черги він не розчулив.
- Мужик, та тут на всіх таксі чекає, - відповідає хтось із присутніх.
Тож чолов'яга мовчки займає місце. Перед нами тим часом залишається ще троє покупців. Спостерігаємо за тим, що купують, роздивляємося по сторонах. В очі кидається оголошення, прилаштоване біля алкогольної полиці: "Продаж алкоголю з 22 до 08 заборонено". Але люди перед нами беруть дві пляшки горілки по 0,7 літра, літр пива, цигарки та чекушку коньяку. Ми теж придбали дві пляшки пива та шейк.


- Пиво беріть і мені дайте, проб'ю, - скеровує жінка-продавець. Проте чеку нам, як і іншим покупцям, не дає.
Коли виходимо з магазину, в черзі залишається 11 чоловік. У коридорі - ще четверо, а на вулиці - з десяток. Один з клієнтів біля алкогольного відділу самостійно стояти не може, опирається на поручні та похитується. До перехожих говорить англійською, проте в мові проскакують і вітчизняні мати. Ми ж йдемо на вулицю викликати міліцію, аби перевірити чи відреагує на злочин. Черговому називаємо ім'я, прізвище. Запитує черговий і адресу.


І блюють і б'ються. Поки чекаємо міліцію, є час ще раз озирнутися навкруги. На стіну будинку опирається рукою чоловік років сорока у світлому костюмі. У нього випала парасоля і він не може її підняти. Ще хвилина - і він починає блювати собі під ноги. Невдовзі чути якісь крики. Один із хлопців напідпитку, якого ми бачили біля магазину раніше, втікає від міліціонера лінійного відділу міліції. Обоє біжать вниз вулицею Б. Хмельницького. Через кілька хвилин правоохоронець та затриманий повертаються назад. Хлопець, похитуючись, не соромиться казати людям в формі, те, що про них думає. Міліціонер веде хлопця за руку у напрямку міліціейського відділку на вокзалі. Дорогою до них приєднуються ще двоє чоловіків у формі. Крики, матюки та навіть бійки, в чому ми переконались, тут не рідкість.


За півгодини приїхали правоохоронці, яких мивикликали – один у формі, двоє в цивільному. Вони йдуть в магазин. Ми - за ними. Міліціонери стають поряд із чергою, але торгівля триває. Жінка-продавець їх ніби не помічає. Дочекавшись поки підходи до продавця звільняться, міліціонери представляються, питають чому магазин порушує закон, просять документи.


- Ви хто такі? - обурюється продавець. - Чого я вам маю щось показувати? Ви шо, якусь перевірку проводите чи що?
Ті пояснюють, що приїхали через виклик, наполягають на ознайомленні з документами.
- Так, все! У черзі можете не стояти, - підійшла продавець з іншого відділу. - Прийдете в восьмій ранку.
Всіх людей продавці попросили вийти. Деякі з покупців на виході лаялися до міліціонерів. Правоохоронці залишаються всередині ще хвилин двадцять.
Після від'їзду міліціонерів ще раз заходимо в магазин. Алкоголю вже не продають. Тож беремо таксі аби їхати додому.

„Я маю, якщо треба...”. - А шо, може хотіли алкоголю купити? Не купите. Нині в місті якийсь рейд, - каже таксист. - Я шойно людей по цілому місті возив. У всіх точках, де продавали, не продають. Завіз їх у бар, а там за фляшку 80 гривень хотіли. То я до сина заїхав, взяв дві в нього. Одну їм продав дешевше - за 60 гривень. А другу маю тут, якшо треба...


Дякуємо "продавцю" і відмовляємось. Дорогою ділимось припущеннями, чому всі точки закриті.
- Варіантів небагато. Або підприємці між собою зв'язок тримають, або, можливо, після дзвінка в міліцію правоохоронці тих, кого "кришують", попередили, - зауважує один із учасників експерименту. - Або просто співпало...


Добре чи погано те, що діє заборона на продаж алкоголю вночі – вирішувати не нам. Тернополяни на цю тему дискутують і на форумах і на нашому сайті. Прихильників заборони, до слова, більше. Пропонуємо тернополянам проявляти громадянську свідомість та повідомляти правоохоронців про факти продажу алкоголю у нічний час. Правоохоронців ж просимо ретельніше звертати увагу на заклади, які продають алкоголь вночі.

Андрій ШКУЛА, Віталій ДЕРЕХ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (105)
  • Anonymous

    А ти знає шо цю людину звільнили на ЖД вокзалу? Живе сама, роботи найти у віці 48 років дуже важко. Міг би її спочатку попередити. а не губити.
  • Anonymous

    Не розумію - до чого оцей весь максималізм... Або взагалі "трєзвєннік" (дехто тут такий "мудрий"), а якщо після 22:00 зайшов по пиво (можливо просто не встиг, або як вже тут казали - з потяга) - то вже значить "алканавт". Дійсно, випадки бувають різні... Бухати звісно ж не треба, але часом навіть непитущий може захотіти "заспокоїтись", бо справді в житті бувають різні моменти. Я ПРОТИ АЛКОГОЛІЗМУ, АЛЕ ЩЕ БІЛЬШЕ - ПРОТИ ФАНАТИЧНОГО НЕВЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ. Не "кричіть" чуваки, ніхто не знає, що буде завтра. Так що - геть катигоричність!!!

    Anonymous reply Anonymous

    ДЛя того аби "заспокоїтись" , не за алкоголем треба йти, і щоб хто не писав, але це свідчить про розвиток і рівень на якому знаходиться людина, що заспокоюється в такий спосіб...

    Anonymous reply Anonymous

    Хоче заспокоїтись, нехай іде в кабак! Нема чого поночам сидіти по дворах, ричати дикими голосами, бо бач він заспокоюється! Просто в нас люди замість того, щоб піти попити додому, бухають де попало, тому така заборона актуальна для нашого населення! Якщо не запасся вдома алкоголем, ласкаво просим в бар, який, як ніщо інше, створений для заспокоєння

    Anonymous reply Anonymous

    закон є закон.і всьо.
  • Anonymous

    Алкоголь також відкрито після 22,00 продають і в цілодобовому магазині біля Обнови.
  • Anonymous

    Якщо людина щаслива, бачить перспективи в майбутньому і довкола має справжню родинну, дружню підтримку ніколи не буде зловживати. ПОДИВІТЬСЯ НА СЕБЕ ЧИ Є ЦЕ У ВАС? ЧИ ДОПОМОЖЕ ВАМ АЛКОГОЛЬ? ВИ Ж ЩАСЛИВІ, ПРОСТО ВИ ЦЬОГО НЕ УСВІДОМЛЮЄТЕ Перестаньте бути на когось схожі, брати приклад, гніть свою лінію в нас заложений великий потенціал, в нас є дар від Бога творити, все що нас оточує було колись мрією...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up