Новини Тернополя: паркові намети, де продавали пиво, демонтують

Новини Тернополя: паркові намети, де продавали пиво, демонтують
Усунути з парків міста торгові намети, де, всупереч забороні, продають пиво, доручив управлінням міської ради мер Сергій Надал.

Окрім того з підприємцями розірвуть угоди та призначать їм штрафи до тисячі гривень.

Розірвуть угоди, демонтують
Таке рішення міський голова прийняв після публікації в газеті "20 хвилин" та на нашому сайті публікації "Пиво в парках продають майже всі". Там, нагадаємо, ми описали як "виконується" рішення сесії міської ради, щодо заборони продажу алкоголю в паркових зонах.  Придбати пиво нам вдалось у семи з восьми наметів, які працюють в парках "Топільче" та ім. Шевченка.


- Відбулась нарада з усіма керівниками виконавчих органів, зокрема підняли питання щодо продажу пива в парках, - розповідає начальник відділу зв'язків з громадськістю Катерина Калуш. - Як наслідок, є доручення міського голови розірвати угоди з тими підприємцями, які порушують заборону міської ради. Зокрема й з тими, які продали пиво журналістам під час їхньої перевірки. Крім того, розпорядження передбачає притягнення винних до матеріальної відповідальності. Розірвання угоди, до речі, передбачає демонтаж торгових об'єктів. Управління торгівлі має завдання оголосити конкурс і знайти нових підприємців, які будуть дотримуватись вимог угоди. Адже в угодах чітко прописані і умови роботи і заборони.

Відео дня
>
Ймовірно, що можливість працювати втратять не лише ті намети, в яких побували журналісти, а й деякі інші. Адже мер доручив комісії міської ради перевірити абсолютно усі об'єкти торгівлі, які працюють в паркових зонах міста.


- Комісія перевірить як підприємці дотримуються умов угоди, а це і відсутність алкоголю, наявінсть біотуалетів, асортимент продукції, облаштування території та багато іншого, - каже пані Калуш. - Ця комісія працювала й раніше, проте цього разу перевірки будуть комплексними. Крім того, буде звернення до правоохоронних органів з проханням посилити контроль за виконанням рішень міської ради.

Попросять міліцію контролювати
Доручення міського голови передбачає оперативне виконання. Тож уже до кінця цього тижня пивних наметів може не бути.


- Якщо на цю середу, за результатами комісії буде винесене на виконавчий комітет проект рішення про розірвання угод і демонтаж окремих торгових точок, - каже Катерина Калуш, - то фактично до кінця тижня наша комісія, яка відповідає за демонтаж їх демонтує, якщо вони самі не звільнять територію.
До речі, не лише журналісти провели в парках "контрольну закупку", а й працівники управління муніципальної поліції. Їм також вдалось купити пиво в деяких точках, щоправда не встигли передати матеріали на комісію. Ті ж намети де "пили" пиво журналісти, вони відвідають сьогодні-завтра і складуть матеріали за результатами публікації та пояснень журналістів.


- Наші працівники також склали адмінматеріали, коли робили схожі закупки, - розповідає начальник управління муніципальної поліції міської ради Сергій Волков. - Так само навідаємось і до тих торгових точок, де продали вам. Тобто підприємцям також доведеться заплатити штраф.


Штраф, який світить торгівцям, - від 510 до тисячі гривень. Проте навіть сплата цього штрафу не врятує порушників від розірвання угоди та демонтажу торгових точок.


- Про доручення ліквідувати намети почув від знайомого в міській раді, - каже тернополянин Олег Савко. - Я й сам люблю випити пива, але лише вдома, на дачі чи в барі. Парк повинен бути місцем культурного і безалкогольного відпочинку. Крім того, наші люди не вміють себе виховано поводити і алкоголь цей недолік посилює. Тому я приємно здивований принциповою позицією влади. Молодці. Сподіваюсь, іншим буде наука.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (65)
  • Anonymous

    Нарешті! Давно пора!
  • Anonymous

    Правильно відреагували! Достойно! Молодці! І журналісти молодці
  • Anonymous

    ЖУРНАЛІСТ ЛІЗЕ НЕ В СВОЄ ДІЛО І ТИМ ПОЗБАВИВШИ ЛЮДЕЙ РОБОЧИХ МІСЦЬ А ВЛАСНИКІВ ЗАРОБІТКУ
  • Anonymous

    Респект таким пацанам, даже без дозволив они продають пиво, у них есть цель в жизни и они не опустили руки, а вы, задроты, сидите дальше и бессмысленно проводите свою жизнь Респект таким пацанам, даже без головы они учатся, у них есть цель в жизни и они не опустили руки, а вы, задроты, сидите дальше и бессмысленно проводите свою жизнь
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up