Новини Тернополя: у морзі облітає штукатурка та тече зі стелі

Новини Тернополя: у морзі облітає штукатурка та тече зі стелі
Дощова вода, яка тече зі стелі, потрапляє не тільки на працівників моргу, та, як би це жахливо не звучало, й на тіла з якими вони працюють.

- З останнім дощем, під час роботи обвалилась штукатурка, прямо мені за комір. - розповів завідувач відділу судово-медичної експертизи трупів Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи Олег Стецюк.
“Тече вода”. Морг на території обласної психоневрологічної лікарні — ззовні в жалюгідному стані, нарікають тернополяни. В середині “комунальна” ситуація ще гірша. Та всі проблеми скоро вирішать, запевняють відповідальні за приміщення.


В редакцію звернулась читачка, яку обурив стан будівлі.
- Я не знаю, що там в середині, але судячи з зовнішнього вигляду умови ненайкращі, - каже тернополянка, яка назвалась Вікторією Симко. - Штукатурка облетіла, а цеглини повипадали. Дуже гнітючий будинок. Там ж і морг, і збоку бюро ритуальних послуг, але все занедбане. Я розумію, що від клієнтів скарг нема, але це медичний заклад і рідним померлих не всеодно.


Ми навідались в морг аби перевірити інформацію. Ззовні будівля така як і описала читачка. Хотіли перевірити, яка ж ситуація в середині - не впустили, але працівники розповіли що в них не так.
- Проблеми є, - каже завідувач відділу судово-медичної експертизи трупів Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи Олег Стецюк. - Зі стелі, коли дощ, в прямому розумінні тече вода.
Набільше цюркотить над столом...де експерти працюють з тілами. Тобто дощова вода, як би жорстоко це не звучало, потрапляє не лише на працівників, а й на тіла.

Відео дня
>
- Тече по внутрішній проводці, потрапляє на світильник, тож і замикання може статись, - розповідає пан Стецюк. - З останнім дощем, під час роботи обвалилась штукатурка, прямо мені за комір.
Ми запитали пана Олега, чому ж заклад не ремонтують, бо ж в приміщенні моргу є і ритуальна службає, яка заробляє гроші.


- Це приватна структура, яка жодного стосунку до судово-медичної експертизи немає, - каже Олег Стецюк. - Направду я взагалі не знаю, чому вони там діють, бо могр — санітарний об'єкт, який повинен мати певні відступи, режим роботи, відповідати стандартам. А через цю прибудову з магазином та бюро ритуальних послуг, навіть нормальних умов виносу тіл немає. Люди часто їх асоціюють з нами, нарікають на вартість послуг. Але стосунку, повторюсь, експерти до них не мають. Наші працівники висококваліфіковані, освідчені та культурні люди. Всі розуміють: що таке горе, а тому ніякого бізнесу з нашого боку і бути не може.

“Морг — не наш”Запитали й про те, чому бюро судово-медичної експертизи самостійно морг не відремонтує.
- Ми не маємо права ремонтувати, - пояснює Олег Стецюк. - Приміщення не наше, ми його орендуємо в психлікарні і згідно із законодавством не можемо туди вкладати кошти.


До керівництва обласної психлікарні звернулися й ми з запитанням чому, бодай косметичного оновлення не роблять і дах не відремонтують.


- Морг фактично не наш, в ньому працюють патанатомічне бюро, судово-медична експертиза, - каже виконуюча обов'язки головного лікаря Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні Леся Косовська. - Проте приміщення оновимо і відремонтуємо. Вже є проектна документація, буде добудова, приміщення для людей, які зможуть в нормальних умовах почекати та забрати тіло. Думаю, що до кінця року відповідні роботи будуть проведені.


Тож, якщо ніяких форсмажорних обставин не виникне, скоро морг виглядатиме більш пристойно, а для тернополян створять належні умови.

Про проблеми міських моргів ми писали й раніше.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    Та це вже взагалі, у завідувача в кабінеті, звісно, і шкіряний диван, і плазма...але якусь мораль мати теж треба...штукатурка на трупах це вже занадто, добре що гроші на вай-фай в парку є у міста, а на належне ставлення до своїх близьких....навіщо, адже їх голос вже нічого не змінить...

    Anonymous reply Anonymous

    Дякую за розуміння

    Anonymous reply Anonymous

    Дякую за розуміння, але в мене навіть кабінету немає, не то що шкіряного дивана.
  • Anonymous

    Насправді жахливо, що таку умови в морзі. Мертвим пофігу, хоча, я б приміром навіть після смерті не хотів би щоб на мене щось капало чи я валявся під холодильником, який не працює. А душа, на те все б дивилась зі сторони і плакала... Кожен подумайте над цим. Є інша сторона медалі. Ми тут всі кажем держава погана, експерти хапуги. А ви подумайте як тим експертам працюється в таких умовах? Думаєте їх пре така паскудна ситуація, такий занедбаний робочий простір? Тому тим людям ще належне треба віддати за їхню роботу!!!
  • Anonymous

    А в мене " удівльонноє" ліцо з дитинства від дурості і недалекості наших наших людей. Вже років 8 чи 12 як не існує статі щодо впливу алкоголю на виплату пенсій по втраті годувальника, а наш народ всюди хоче підплачувати (якщо це дійсно правда), а пізніше сам же кричить на весь інтернет голослівні дурниці. Хтось когось обманув: чи Вас той кому ви платили, чи ви зараз нас.
  • Anonymous

    Квартир і авто міняються тобто купляються.А В поцікавтися скільки в Родини майна.Немає дурнів все на себе писати.ФІО не назву дитина отримує пенсію і хай так буде.А Бог колись порішає що кому.

    Anonymous reply Anonymous

    Ніхто нехоче бути зашмарканим і непомитим. Але є факти і від цього нікуди недінешся - і при житті лікарі " на лапу" беруть і після життя родина відстьогує. Так шо пану Стецюку не варто робити " удівльонноє" ліцо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up