Партнер рубрики Події

Новини Тернополя: хлопець, якого ножем вдарили в голову, вже вдома

Новини Тернополя: хлопець, якого ножем вдарили в голову, вже вдома
Станіслав, якого рятували медики від ножового поранення в голову, вже вдома. Рідні кажуть, що небезпеки життю хлопця немає, проте лікування триває. На черзі - довготривала реабілітація, адже ніж увійшов в голову Станіславу на 10 сантиметрів та пошкодив мозок.

Після повернення додому дев'ятикласник майже весь час лежить, як розповіли рідні, проте вже може самостійно пересуватись. Також намагається спілкуватися, але наразі лише окремими словами та фразами.
- Режим вдома майже такий, як і в лікарні, - розповідає сестра Олена Чебіряко. - Єдине, що людей менше. Частково тому й виписали додому: організм ослаблений, і брату може погіршати від контактів з людьми. Вдома з ним по черзі сидять батьки. Стараємося, щоб ніхто не приходив. Час від часу возимо в лікарню. Медики кажуть, що загрози життю наче немає. Всі препарати, які приймав в лікарні, приймає і вдома. Лише крапельниць немає - їх замінили таблетками.
Юнак не пам'ятає, як з ним трапилась біда, кажуть рідні. Коли ж розповідають — не вірить.
- Запитував у мами, звідки рана, - пригадує сестра. - Батьки розповіли, а він вірити не хоче. Зовсім нічого пригадати не може з того, що з ним сталося.
Хоча хлопець вже вдома, його рідні все ж просять небайдужих тернополян про допомогу та дякують людям, які вже допомогли. Окрім того, дякують медикам, які врятували рідну людину і опікуються хлопцем зараз.
- Ліків Станіслав дуже багато приймає, але зараз трохи легше, ніж було в лікарні, - говорить Олена Чебіряко. - Підрахувати точно не можу, але в день батьки витрачають близько тисячі гривень. Це ж голова, тому й ліки такі дорогі. Скільки ще знадобиться, не знаємо. Лікуватися і відновлюватися буде ще дуже довго.
Нагадаємо, жахливий інцидент трапився в обідню пору неділі, 12 лютого, неподалік Театрального майдану. 20-річний студент із Закарпаття вдарив Станіслава ножем у голову. Лезо ввійшло на 10 сантиметрів, але потерпілий ще зумів дійти до аптеки, де йому надавали першу допомогу, поки їхала швидка. Спершу юнака рятували медики з лікарні швидкої допомоги, де зробили дві операції. Потім перевели в обласну дитячу лікарню.
Стався конфлікт, як повідомили правоохоронці та рідні, через те, що постраждалий заступився за дівчину, з якою поконфліктував студент із Закарпаття. У коментарях на нашому сайті, до слова, дописувачі зауважують, що Станіслава дівчина взяла з собою на зустріч зі старшим хлопцем, аби останній дав їй спокій.
ДОВІДКА
Родина Станіслава просить допомогти підлітку, який вже переніс дві операції. Гроші можна переказати на картковий рахунок “Приватбанку” №4627081797046658.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    бажаю швидше одужати!
  • Anonymous

    СТУДЕНТ З ЗАКАРПАТТЯ.... А чи не забагато цих закарпатців в Тернополі? Особливо "колядників" в маршрутках.... Всі ходять і сплітають якісь історії-небилиці про дитину в лікарні чи хату згорілу. Перестати вже, накінець, подавати тим пройдисвітам. Чи може вони збирають гроші для того хлопця, що їх земляк покалічив???(((
  • Anonymous

    Тримайся Станіслав !!!ВИДУЖУЙ ПОШВИДШЕ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up