Партнер рубрики Події

Обдурили чи образили в таксі – пишіть скаргу

Обдурили чи образили в таксі – пишіть скаргу
Тернополянка обурюється, бо таксист не попередив, що вартість простою не входить до мінімального проїзду. Керівництво фірми таксі, на яку скаржилась жінка, відмовило газеті у коментарі. В Укртрансінспекції радять писати заяву

 

17 гривень заплатила тернополянка, проїхавши в таксі близько кілометра. Жінка обурилась навіть не великою сумою, яку довелось заплатити за мізерну відстань. Більше, стверджує вона, образила реакція та різка відповідь водія, коли вона поцікавилась, чому саме така сума висвітилась на лічильнику.
 

  • Погода була поганою, і, щоб не йти з маленькою дитиною болотами, коли дує страшенний вітер, викликала таксі, – розповіла тернополянка Олена Рощина (ім’я тернополянки змінене на її прохання. Справжні дані є в редакції – прим. авт.).  – Планувала їхати до сестри, яка мешкає буквально через кілька домів. 


Ще перед викликом машини пані Олена порахувала, мешкає на вул.. Київській, а їхатиме на Смакули,1. Відстань – менше кілометра. Тому витратить на проїзд 12 грн. – саме такою є вартість мінімального проїзду у більшості фірм таксі міста. 

Відео дня
>
Простої «під себе»

  • Дорогою заїхала у «Фантазію», що на Київській, аби купити квіти, – пояснила пані Олена. –  В магазині пробула кілька хвилин, а коли сіла знову в таксі, на лічильнику вже було понад 14 грн.

Коли запитала у водія, чому вже така цифра, адже ще не встигли і кілометра проїхати, він грубо відповів, що це все за простій, каже тернополянка.
 

  • Дуже вигідно фірми таксі «під себе» придумали ось такі простої, – обурюється жінка. – Виходить, якщо стоїш в заторі, то сума також несмішна набіжить? Я розумію, коли чекають по 20 хв. чи годину. А тут – 5 хвилин, які, як виявилось, не входять у вартість мінімального проїзду, а додаються до цієї суми. Чому про це не попереджають клієнтів?


У фірмі таксі, послугою якого скористалась тернополянка, відмовились коментувати цей інцидент для газети.
 

  • Контролюючими органами, згідно з чинним законодавством, є Укртрансінспекція та податкова служба, – пояснив заступник начальника управління транспорту і зв’язку міськради Олег Вітрук. – Укртрансінспекція видає ліцензію на перевезення пасажирів та багажу на таксі. Звичайно, ми не усуваємось від діяльності приватників і спонукаємо до перевірок та рейдів. Однак, на жаль, прямих контролюючих повноважень не маємо.


Таксиста можуть покарати

Якщо у вас виникли проблеми з певною службою таксі і вирішити їх з перевізником не вдалось, можна поскаржитись на їхню роботу до Укртрансінспекції.
 

  • Усі служби таксі в місті мають різну вартість кілометражу, інформація про яку має бути розміщена у салоні авто, – каже заступник начальника управління Укртрансінспекції Ігор Табака. – Кожен випадок потрібно розглядати індивідуально. Жінка має прийти до нашого управління, за адресою: вул. Тролейбусна, 12 та написати заяву. 


У скарзі потрібно вказати дату, час, коли їхала, фірму таксі та бажано номер машини. Детально описати всі претензії чи порушення, які, на думку пасажира, вчинив перевізник.


До Укртрансінспекції мало скаржаться на роботу таксі, каже Ігор Табака. Частіше висувають претензії до перевізників чи водіїв автобусів стосовно пільговиків.    


Коментар

Михайло САМУЛЯК, голова обласного осередку Профспілки таксистів України:

  • Відповідно до ст.11 ЗУ "Про ціноутоврення", суб’єкти господарювання самостійно встановлюють вільні ціни на всі товари, крім тих, щодо яких здійснюється державне регулювання цін. Що стосується пасажирських перевезень на таксі, то законодавством не передбачено державного регулювання цін на даний вид послуг. А тому встановлення "простою" перевізниками не порушує вимоги законодавства.

Законодавство про захист прав споживачів зобов'язує повідомляти пасажира про вартість перевезення. У тому випадку, якщо перевізник повідомив пасажира про вартість перевезення (наявність наклейки з інформацією про тарифи вважається належним повідомленням споживача), то дана скарга пасажира є безпідставною. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    ВАРТІСТЬ ПРОСТОЮ (ОЧІКУВАННЯ) ВХОДИТЬ У ВАРТІСТЬ МІНІМАЛЬНОГО ПРОЇЗДУ (уявіть собі ситуацію, водій зупинився на світлофорі, і що далі це що простій) Якщо відстань менше кілометра, як пише дописувачка, то вартість проїзду буде близько 3грн. Тепер рахуємо, коли жінка повернулася, то на лічильнику було 14 грн, тобто за простій було нараховано 11грн (14грн-3грн). Якщо бути точним, то ця сума навіть більша за 11 грн, оскільки жінка ще не проїхала "свій кілометер". Отже скільки часу необхідно було бути в магазині, щоб заплатити більше як 11 грн за очікування ... звичайно що більше 5-ти, навіть 10-ти хвилин чи 15-ти ... Жінку просто кинули ....
  • Anonymous

    баба є баба
  • Anonymous

    А я дякую водіям і диспетчерам СТ і Пілота - багато разів виручали, коли поспішаєш!
  • Anonymous

    оце тупа баба!в фантазію як заходеш мінімум виходиш через 7-8хв!а простой так і має бути!бо під час того як такі кури бігають за квітами водій міг би завести людей в інші більш важні місця і заробити на план і сімї на кусок хліба і капці!а ще мабудь попалась добра клізма!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up