Партнер рубрики Події

Охоронці супермаркету у Тернополі лякали жінку міліцією

Охоронці супермаркету у Тернополі лякали жінку міліцією
Коли більшість тернополян уже мріяли про новорічний стіл і свято, Катерину Соколову змусили пережити такий сором, що не може цього забути це досі.

У п’ятницю, 30 грудня, в супермаркеті “Сільпо” на вул. Живова, поки жінка стояла в черзі, її донька із жуйкою у руці раптом побігла до виходу. Малечу зупинив охоронець. І це лише був початок проблем. Відтак жінка зареклася не ходити до того торговельного закладу.
- Визнаю, що не встежила за дитиною. Але ті чоловіки-охоронці не мали права так зухвало та грубо поводитись зі мною, - обурюється жінка. - Я не вчу дитину красти, а мене зробили ледь не злочинницею!
Тернополянка була постійним покупцем того магазину. Перед святами прийшла туди із трирічною донькою по продукти.
- Я роздягла дитину, бо було душно, - пригадує жінка. - У руках, стоячи у черзі до каси, окрім кошика із продуктами, тримала ще й свою сумку та одяг дитини.
Покупців у супермаркеті того вечора було дуже багато. Тому жінка відразу не помітила, як донька вискочила з черги. Її зупинив охоронець, який побачив у руках дівчинки жуйку.
- Мені прикро, що донька без мого дозволу схопила жуйку біля каси. Але ж це - дитина! – наголошує пані Соколова. - Я готова була заплатити за ту жуйку одразу після того, як мені сказали. Але охоронцю цього було замало!
Невдовзі, як пригадує жінка, до неї підійшов ще один охоронець.
- Сказав, що треба заплатити, але спочатку слід оформити якийсь реєстр. Я відмовилася від цього. Хотіла заплатити й ти, - продовжує тернополянка. - Але охоронці сказали, що викличуть міліцію. Десь взявся ще один охоронець. Хтось із них почав мене повчати. Звертався до мене на “ти” . Казав, щоб дитину тримала біля себе, кілька разів нагадував, що попереджає востаннє. Підганяв, мовляв, йди та плати...
Доньку Катерини Соколової це все так налякало, що вона заплакала.
- Таке нетактовне та грубе ставлення чоловіків мене шокувало, - каже пані Соколова. – Тому я пішла на принцип — кинула жуйку на касі та почала одягати доньку.
Жінка вирішила поскаржитися адміністрації супермаркету на дії охоронців. На чеку вона знайшла номер “гарячої лінії”, на який і зателефонувала.
- Чому охоронці поводилися так нецивілізовано? - запитує жінка. - Я тоді купила продуктів на 200 грн. Чи мені було важко заплатити ще кілька гривень за жуйку?
Відтак 2 січня тернополянці зателефонували на мобільний, попросили вибачення та сказали, що будуть раді знову бачити її в тому магазині.
- Але я більше туди не піду, - розповідає жінка. – Бо вже чула про схожий випадок, який трапився з іншими людьми. Знайомі казали, що на них якось налетів охоронець і звинуватив у тому, що дитина побила щось у магазині. Згодом з'ясували, що це - помилка. Але у них все одно залишився неприємний спогад.

Треба йти до адміністратора
Якщо виникло непорозуміння між покупцем і працівником супермаркету, необхідно одразу звернутися до адміністратора закладу. На першу ж вимогу покупця охорона має викликати керуючого.
Такі неприємні випадки найкраще вирішувати одразу, а не через кілька днів, пояснюють у прес-службі мережі супермаркетів “Сільпо”. Там готові ще раз перепросити жінку за зіпсований настрій. Однак для того, щоб провести розслідування та виявити винних, — час уже втрачений. Адже неможливо відновити записи камери спостереження, щоб переглянути події того дня. Минуло забагато часу – записи стільки не зберігають.
Охоронці, які чергували 30 грудня, пам'ятають випадок із жуйкою. Чоловіки стверджують, що покупець не хотіла платити за товар. Запевняють, що поводились із нею коректно.
У прес-службі мережі пояснюють, що охоронці мають право затримувати людей із неоплаченим товаром. Вони просять оплатити або ж залишити товар на касі. Але викликають міліцію тільки у випадку, якщо мають підозру про скоєння крадіжки.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (123)
  • Anonymous

    Сядеш рано чи пізно.....і діти твої вчаться а тебе....роби висновки
  • Anonymous

    hi??
  • Anonymous

    треба дитину виховувати а не фігнью страдати

    Anonymous reply Anonymous

    красти в злодія ніякий не гріх.побільше б таких дітей.я наприклад в тих сільпо-фільпо ніколи не прачу-мої малі беруть все що мені потрібно.
  • Anonymous

    зараз майже біля кожного будинку є маленькі магазинчики. продавці всіх покупців знають в обличчя і декого навіть по іменах. товар завжди свіжий, бо малих обсягах. може чуть дорожче ніж в супермаркетах, але зручно, що біля дому. я в супермаркет хожу раптом раз на місяць, і то витрачаю там завжди більше ніж планую. так що те що в супермаркеті нижча ціна ще не значить, що там можна сильно зекономити. а в магазинчик біля дому якщо йдеш конкретно за молоком і хлібом, то так воно і виходить. а не купляєш по ходу кружку симпатичненьку, цукерків і свіжу булочку, бо пахне, від якої лише попа росте, і ще купу всякої чепухи, особливо якщо ти з дитиною. крамнички-форевер!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up