Партнер рубрики Події

Плата за гуртожитки ТНПУ постійно зростає

Плата за гуртожитки ТНПУ постійно зростає
На 70 гривень більше будуть платити тернопільські студенти ТНПУ за проживання у гуртожитку.

 Якщо минулого семестру за 5 місяців студенти педагогічного платили 930 грн., то тепер їхнє проживання буде коштувати 1000 грн. Хоч плата зросла не набагато, студенти все ж незадоволені, бо комфорт і умови проживання з підвищенням цін не покращуються.

- Оплата за проживання у гуртожитку зростає постійно,- розповідає студент четвертого курсу історичного факультету Володимир Романчук. - А умови залишаються такі як і були. Цікаво, коли почне збільшуватися стипендія, щоб нормально оплачувати собі проживання.
Гроші на утримання і реконструкцію студентських гуртожитків повинна виділяти держава. Відтак, у бухгалтерії вишу, кажуть, що коштів на студентські гуртожитки не отримують.
- Підвищення цін зумовлене тим, що гуртожитки не фінансуються, ми утримуємо їх тільки за рахунок оплати студентів, - пояснює директор студентського містечка ТНПУ ім. В.Гнатюка Анатолій Миськів.

Про підвищення оплати за гуртожиток знають ще не всі студенти ТНПУ. Семестр у них починається з 4 лютого, відтак багато студентів за проживання ще не платили.
- Я нічого не чула, про те, що плату за гуртожиток підвищують,- говорить студентка третього курсу факультету іноземних мов Оксана Балащук.- Але я зовсім не здивована, поки довчуся до п'ятого курсу ціна за проживання збільшиться ще не один раз.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    живу в 2 гуртожитку ТНПУ.Минулого семестру вартість проживання в гуртожитку за семнстр становила 800 гривень, а цього семестру вже ціла ТИСЯЧА!!!!!!!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Скільки років треба працювати звичайним вчителем, щоб відробити всі ці потрачені на навчвння гроші?

    Anonymous reply Anonymous

    Ще треба влаштуватися тим вчителем бо у нас кожного року випускають тих педагогів що на 50 років забезпечили державу і далі випускають тих педагогів котрі потім стоять на обліку біржі праці і думають що їм роботу за фахом знайдуть .А щодо того скільки треба працювати щоб відробити потрачені кошти на навчання то якщо працювати чесно то напевно довго .А якщо з хабарями і постійної "дойки" батьків учнів на "потреби школи " то за 1 рік "трудового стажу" відібють кошти потрачені на навчання
  • Anonymous

    Професійні у нас журналісти - для них ТНЕУ і ТНПУ - все одно?????

    Anonymous reply Anonymous

    Цікаво, через який час побачать журналісти свою помилку і чи схочуть побачити взагалі?????7 Виправлять її і вибачаться перед ТНЕУ, оскільки плата за гуртожитки в ТНЕУ не змінилася!

    Anonymous reply Anonymous

    Люди, вам не набридло звинувачувати в непрофесійності журналістів??? Кожен має право на помилку, ну помилилася людина, виправила, всі ж зрозуміли про що мова. Чи вам би тільки когось обмовити ( мягко кажучи)

    Anonymous reply Anonymous

    Ні, не має права. Потрібно перечитувати те, що подаєш. Безлад починається з невігластва.
  • Anonymous

    А нащо нам стільки вчителів. Вони ж в селах не хочуть працювати. То нащо їх вчити в такій кількості?

    Anonymous reply Anonymous

    В 2002 році платив за гуртожиток 76грн за рік!!! Апотім вже було 600-900грн за рік!!!
  • Anonymous

    ТНЕУ - це ЕКОНОМІЧНИЙ. А в статті йдеться про педагогічний університет. Вчіть матеріальну частину. І виправте заголовок. Бо чорним піаром по тнеу пахне.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:09 Як Тернопільщина відбудовує Архангельське на Херсонщині: ексклюзивний репортаж «20 хвилин» play_circle_filled photo_camera 22:00 На Тернопільщині будуть заморозки на ґрунті 21:11 На Тернопільщині 15 і 16 травня аварійно відключатимуть електрику. У кого і де не буде світла? 21:00 Якщо буде дефіцит: графік відключення електрики на Тернопільщині 13-19 травня Від читача 08:54 На Тернопіллі шукають роботу 176 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації! 20:03 На Тернопільщині відкрили будинок для внутрішньо переміщених осіб: які умови та хто зможе поселитися photo_camera 20:00 Кинув коледж і підписав контракт з тернопільською артбригадою 19:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника Віктора Безпалого, який вчиться ходити після поранення 18:01 То був стрес на ціле село: де зараз справа загибелі у ДТП двох людей, авто яких «зім’яло» під автобусом 17:30 Усіх споживачів Тернопільщини просять обмежити споживання електроенергії (ОНОВЛЕНЕ) 17:00 21—24 травня на Східному і Дружбі будуть тимчасові незручності з водопостачанням 16:38 Передали нашим тернопільським тероборнівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:00 Померла студентка ТНПУ 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 15 травня 15:00 У Тернополі виходили дівчинку, вагою 800 грамів play_circle_filled 14:00 «Контінентал» завершив посів ярих культур та посадку картоплі (новини компаній) 13:11 У Тернополі від каналізації відключені 45 квартир 12:30 На Чортківщині зіткнулися легківка і вантажівка 12:00 Ваш автомобіль – наша турбота! Автосервіси та СТО Тернополя.(партнерський проєкт) 11:50 В аварії з двома Тesla та Тойотою постраждали два водії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up