Партнер рубрики Події

Пологовий на Тернопільщині, де не врятували двох породіль, не закриють

Пологовий на Тернопільщині, де не врятували двох породіль, не закриють
- Кажуть, пологове відділення у Збаразькій райлікарні збираються закривати, - говорить тернополян Володимир (прізвище редакції відоме – прим. ред.). – На роботу лікарів там і так скаржились, але після смерті двох молодих породіль за них узялись серйозно.


 Нагадаємо, у пологовому відділенні Збаразької райлікарні після пологів шляхом кесаревого розтину майже одночасно померли дві молоді жінки. Зокрема, Тетяни Гевус зі Збаража не стало 7 жовтня, Іванки Павлюк з Нижчих Луб’янок – 15 жовтня. Родичі померлих, як писали ЗМІ, підозрювали, що лікарні – не відверті з ними щодо причин смерті жінок. 

Тож, що робиться у Збаразькому пологовому і чи хочуть його закрити, з’ясовувала «RIA плюс».
- Аби врятувати Іванку Павлюк після пологів, люди скидались грішми, - кажуть жителі села Нижчі Луб’янки. – Там така кровотеча була! Але, шкода, жінка не вижила. Мабуть, все склалося б інакше, якби народжувала вона не в Збаразькій лікарні.

Про сам заклад, кажуть селяни, уже давно ширяться погані відгуки. Мовляв, у тому закладі – повний хаос. Адже «беруть» великі гроші.

- За кесареве взяли 500 доларів, а жінки не стало, - кажуть у сільраді (просили не називати імен та прізвищ – прим. ред.) - І це ж не єдиний випадок. Майже одночасно біда трапилась із породіллею із Збаража. Їй теж робили кесарів розтин. Але перша померла на другий день після пологів. А Іванка за два тижні у тернопільській лікарні.

Спілкуватись родичі жінки не захотіли. Мовляв, не хочуть ятрити ран. Не багато розказують й у самій райлікарні.

- Після смерті жінок і справді тут працює комісія, - каже виконувач обов’язків головного лікаря Валерій Суконнік. – Вивчають ситуацію. Питання на контролі у відповідних інстанцій. Але щоби закривати лікарню, я таке вперше чую. Ще невідомо, коли будуть результати.

Не багатослівні щодо перевірки у пологовому й в головному управлінні охорони здоров’я в Тернопільській області. Мовляв, напишемо – збуримо людей. Відтак, говорити про причини смерті жінок та чи є тут вина лікарів, не стали. Натомість, заперечили закриття.

- Ну хто таке говорить, - каже головний акушер Олексій Федченко. – Як можна закрити ціле відділення, коли є фахівці, кадри, приміщення. Пологового однозначно не закриють.

Результати перевірки ж, за його словами, оприлюдненню не підлягають.

Світлана ГРИВАС,

0-96-709-74-60

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    А чому результати перевірки опрелюдненню не підлягають? це що тайний орган? чи державна установа? мають бути оприлюднені, і винні покарані. Відділення звичайно закривати не потрібно. Десь мають жінки народжувати, а от поміняти таких фахівців варто би було. Тоді ті що залишилися чи ті що прийшли будуть відповідальніше ставитись до роботи
  • Anonymous

    Не багатослівні щодо перевірки у пологовому й в головному управлінні охорони здоров’я в Тернопільській області. Мовляв, напишемо – збуримо людей. Відтак, говорити про причини смерті жінок та чи є тут вина лікарів, не стали. Нерозумію такого рішення,а чому не написати по якій причинні вони померли,і ще одне якби були лікарі невинні,то вже би давно спростували інформацію,і почали виправдовуватися... Шкода жінок ,які померли і діточок,які ніколи не побачать своїх матусь!
  • Anonymous

    Повний бардак!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up