Партнер рубрики Події

Поляки порадять тернополянам як працевлаштувати молодь

Поляки порадять тернополянам як працевлаштувати молодь
Експертів з України відправлять в Польщу аби перейняти досвід політики зайнятості молоді. Проект фінансує благодійний фонд, тому участь у ньому буде безкоштовною.

- По статистиці в Тернополі більше тих, хто шукає роботу, ніж тих, які її знаходять, - говорить виконуюча обов’язки директора Тернопільського молодіжного центру праці Ірина Нестюк. – Тому і з’явилась ідея створення проекту „Пошук нових механізмів працевлаштування молоді”.

Організаторами проекту є ВМГО „Молодіжний центр працевлаштування” та Тернопільський молодіжний центр праці спільно з Тернопільським обласним осередком „Молодіжний центр працевлаштування”. Фінансує проект Благодійний фонд „Богдана Гаврилишина”, який виділив на поїздку 38500 грн.

- Ми відбиратимемо 15 експертів, які протягом п’яти днів вивчатимуть досвід роботи польських інституцій щодо зайнятості молоді, - розповідає керівник проекту, головний спеціаліст управління у справах сім’ї та молоді Святослав Абрам’юк. – Вони повинні виробити ряд нових механізмів реалізації політики зайнятості молоді в Україні. Базовим для вивчення стане Підкарпатський корпус добровільної праці. Це державна структура з реалізації політики зайнятості молоді в Польщі.

Пан Абрам’юк додав, що організатори планують знайти додаткові кошти та відправити всіх бажаючих експертів.
- Із Тернополя поїде два експерти, так як ми започаткували цей проект, - продовжує він. – Але хочеться, щоб з кожної області поїхав представник, який зміг би передати потім свій досвід.

Вимогами до експертів є активна громадська позиція та досвід роботи в організації, яка займається працевлаштуванням молоді. Учасники мають чітко розуміти проблеми працевлаштування молоді та мати бажання вивчити закордонний досвід їх вирішення, а ще бажано знати польську мову, каже пан Абрам’юк. Вибір Польщі для стажування він пояснює ефективною політикою працевлаштування. А молодим людям радить бути активними в пошуках роботи.

- Є агенції, які надають безкоштовні послуги щодо пошуків роботи, - додає пан Абрам’юк. - Проте, потрібно самому чітко визначитись з напрямком і подавати резюме у відповідні установи. Те, що на роботу влаштовують знайомих – теж правда, адже працедавець хоче бути впевненим у робітниках. За кордоном велику роль відіграють офіційні рекомендації, в нас це відбувається в усній формі. Також, багато працедавців вимагають досвід роботи, тому радимо студентам вже з третього курсу шукати місце праці для практики.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Али я сє тащу....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up