Потяг “Шепетівка - Івано-Франківськ” тернополянам не відновлять

Потяг “Шепетівка - Івано-Франківськ” тернополянам не відновлять
Тернопільські туристи не зможуть цьогоріч їздити в Карпати зручним для них потягом “Шепетівка-Івано-Франківськ”.

Потяг скасували восени минулого року. Туристи думали, що це — тимчасово. Та, виявляється, поїзд більше не курсуватиме за цим маршрутом.


Півдесятка тернополян за останні дні звернулись у редакцію із запитанням: “Чи буде курсувати потяг “Шепетівка-Івано-Франківськ”?”. На носі - туристичний сезон, а цей потяг, переконують люди, був найзручнішим способом добирання у Карпати.


- Багато людей, які хотіли відпочити у Карпатах чи Закарпатті, їхали цим потягом у Коломию, а вже звідти — куди їм треба, - каже тернополянин Володимир Козак. – Їхав потяг уночі, і це було дуже зручно. Квитки – недорогі. Я ним їздив декілька разів минулого року. Пасажирів там було багато, особливо у вихідні.
Потяг був збитковим і саме тому його скасували, пояснюють у Тернопільській дирекції Львівської залізниці.
- Пасажирів було дуже мало, - каже начальник сектора пасажирських перевезень Тернопільської дирекції Львівської залізниці Наталія Сапрун. – Тепловоз працював на дизпальному, возив три-чотири вагони, а людей при цьому було небагато. Можливо, у вихідні пасажиропотік дещо збільшувався, але несуттєво. Тому й скасували.

Відео дня
>
“Шепетівка - Івано-Франківськ” – не єдиний потяг, яким можна дістатись до місця відпочинку, наголошує пані Сапрун. Поїхати у Карпати можна залізничним транспортом, що курсує через Львів, або потягами “Одеса - Чернівці” та “Москва - Софія”, які їдуть через Коломию.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Потяг був збитковим, бо зупинявся коло кожного стовпа, а там немає кас. Пасажири, відповідно, платили провіднику, а той брав всі гроші собі в кишеню, ділився з нач. поїзда, а потім всі дружно звітували, що в вагоні за рейс було до 10 пасажирів. Мало хто знає, що дизель-поїзд Тернопіль - Ланівці і Ланівці - Шепетівка це один і той же поїзд. Просто після прибуття з Тернополя в Ланівці він там стоїть 3 години і їде далі в Шепетівку. Отакий дибілізм на УЗ.
  • Anonymous

    Ну тепер до бабці з пересадками треба їхати!!!Я той поїзд з дитинства пам"ятаю ,він завжди був такий страшний але дуже зручний!!!
  • Anonymous

    щось у нашої залізниці все збиткове, куди б ті поїзди не їздили. Рейковий автобус до Львова теж був збитковий?
  • Anonymous

    нічого собі "несуттєво"!!! це був єдиний поїзд, яким я могла доїхати додому і там у будні дні було безліч народу, а на вихідні, то ті, хто сідали за ізяславом, вже сідали четвертими-пятими на давки, люди стояли в тамбурах і проходах, непритомніли від задухи. і це було мало??
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up