Разом зі Щепановським в камері ще троє

 Разом зі Щепановським в камері ще троє
Забудовнику, який залишив без житла та грошей сотні тернополян, залишилося відбути за гратами трохи більше півтора року. Втім, попереду ще апеляційне слухання. Тому для засудженого досі не обрали колонії для відбування покарання. Наразі він в ізоляторі


У Чортківському слідчому ізоляторі досі перебуває Зіновій Щепановський. Загалом він там ще з 16 червня 2011 року – тобто вже півтора року.

Нагадаємо, вирок пану Щепановському тернопільський міськрайсуд виніс 27 червня 2012. Йому призначили три роки і три місяці позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та штраф у розмірі 4 тис. 250 грн.

Відео дня
>

За рік у суді так і не довели, що саме Зіновій Щепановський привласнив людські гроші. А йшлося у цій справі про 19 млн 640 тис. 303 грн. З них 12 млн 45 тис. 727 грн — кошти пайовиків за квартири на вул. Білецькій. Відтак потерпілі залишилися незадоволеними оголошеним вироком.

Рідні приносять передачі.  Із 13 листопада 2012 року справа Зіновія Щепановського в Апеляційному суді Тернопільської області. Розгляд справи призначили до слухання на 26 грудня цього року, повідомив начальник управління державної пенітенціарної служби України у Тернопільській області, генерал-майор внутрішньої служби Павло Лосик.

Тим часом засудженого утримують у камері із трьома ув’язненими, яких вперше притягнули до кримінальної відповідальності відповідно до ст. 8 Закону України „Про попереднє ув’язнення”.

- За час перебування в установі Зіновій Щепановський не порушував вимог режиму утримання та розпорядку дня, заохочень та стягнень не має, - каже Павло Лосик. - Із представниками адміністрації ввічливий, коректний, завжди виконує їхні законні вимоги. Із співкамерниками засуджений не конфліктує, підтримує доброзичливі стосунки. Окрім того, чоловік підтримує зв'язок із рідними, отримує від них передачі.

Під час перебування у Чортківському СІЗО в засудженого Щепановського виникали проблеми зі здоров'ям, додає Павло Лосик. Зі скаргами на самопочуття він звертався в пункт охорони здоров’я СІЗО.

- Засудженого обстежували медики Тернопільської комунальної міської лікарні швидкої допомоги, а також його госпіталізували у Тернопільську комунальну міську лікарню № 2, - розповідає пан Лосик. - Нині йому надають рекомендоване лікування в умовах слідчого ізолятора. Крім того, до проведення обстежень та лікування залучали лікарів-фахівців Чортківської райлікарні.

Одні без нічого, інші будуються. Пайовики ТФ "Будівельник" вже зневірилися в тому, що зможуть добитися свого. Мовляв, те, що Зіновій Щепановський сидить за гратами, їх не врятує, адже своїх коштів люди таким чином не повернуть. Втім, є й такі пайовики, які добилися в судах права власності на будівництво і добудовують будинки власними силами. Серед них - кооператив "Олімпія-Б" – будинок за адресою: вул. Довженка 8А, блок Б.

- Ми пішли правовим шляхом. Не почали будівництва, поки не отримали всіх документів, а також через суд зняли арешт з будинку, - розповідає голова кооперативу Галина Теличко. - Навесні плануємо вже здати будинок в експлуатацію.

Жінка додає, що пайовики з вул. Довженка майже стовідсотково заплатили за свої майбутні квартири ТФ „Будівельник”. А будівництво зупинилося на рівні п'ятого поверху. Далі люди почали добудовувати будинок власними силами.

- Ми вже добудували десятий технічний поверх, плануємо накривати будинок, - каже жінка. - Також вже закупили ліфти.

До слова, таким шляхом пішли і пайовики з вул. Головацького і Великої Березовиці, які теж об'єдналися у кооперативи, додає пані Теличко.

 

Коментарі (30)
  • Anonymous

    КОГО ЦІКАВИТЬ СТАН НА КОРОЛЬОВА 3Б МОЖИТЕ ПЕРЕГЛЯНУТИ НА ЦІЙ СТОРІНЦІ ФОТО ЗРОБЛЕНІ 1ГРУДНЯ 2012року http://vk.com/id191888502
  • Anonymous

    а де Зеня молодуха? Чула що в Києві він до суду купив апартаменти і вона вже там.
  • Anonymous

    прибила би гада

    Anonymous reply Anonymous

    Наземлі є кому працювати ,нема чим і магнати через це за безцінь забирають її виплачуючи копійки ,напевне це для вас новина,а нарахунок заробітчан якби не вони деб ми усі тут працювали ,заводів нема ,одні базари котрі своїми податками несильно наповнюють бюджет ви напевне мали наувазі свою зарплату працюючи за бюджетні гроші де у вас стільки стягають ,але бюджет формується з податків ,і заробітчани більше заробляють більше тратять відповідно і ваших 400 гр плюс ваші податки при купівлі перепльовують в декілька разів,хоча і сама ваша зарплата формується з їхніх грошей ,адже вони їх заробили і привезли ,а ви ці гроші тут і хапаєте,,тому немиліть дурниці .а дякуйте тим людям котрі,на чужині маслають заробляючи вам на хліб з масло,Нерозумію таких як, чи ви дійсно так думаєте ,чи у вас нехватає розуму ,щоб це осягнути,напевне друге,я читаючи дописи східняків перестав їм дивуватись ,але тут земляк ,котрий все це бачить і живе тут і так мислить це для мене загадка.

    Anonymous reply Anonymous

    так тільки щирі українці можуть тішитися з біди сусіда, і допомогти зможуть хіба що затягнути петлю потугіше. НЕ розумію взагалі тих хто коментує. Не їздите закордон- то тіштися що щодня маєте можливість бачити сімю рідних..... Не маєте можливості і бажання заробити на житло- ваші "сексуальні " проблеми. Якого дітька вас болить голова що хтось колись не отримає своєї пенсії

    Anonymous reply Anonymous

    Не пишіть дурниць. Всі ваші гроші осідають в тіні. Чи може ви коли наприклад робите ремонт в квартирі укладаєте з майстрами офіційний договір? Чи коли купляєте на базарі платите ПДВ? Ви повтікали з своїх сіл і настільки підвищили вартість життя в місті, що на середню зарплату тут не проживеш. А в інших регіонах країни люди на зарплату квартири купляють.

    Anonymous reply Anonymous

    Покажіть де таке місто є де квартири можна за зарплату купити .А тепер спитайтеся майстрів котрі немають що робити .бо заробітчани повтрачали роботу і нероблять ремонти чи базарники ,котрі немають виторгу і виживають поділяють вашу думку і чи ці гроші котрі вони отримали від заробітчан у вигляді податків при купівлі ними товарів всерівно невернуться і неоподатковуються ,нарахунок доріг,подивлюсь як вам затримають зарплату(під кабміном як некасками товчуть то вчителі бастують) ,чи ви небудете дороги перекривати,або під вашою хатою ,ще одну церкву побудують ,або дорогу прокладуть ,чи ви як баран будете мовчати,чи самі побіжете дорогу перекривати,я знав що у нас люди заздрісні і моя хата скраю ,але щоб так явно ,східняки у цьому питанні дружніші ,а нашим западенцяп ,чим тобі гірше ,тим мені краще.,дуродом.

    Anonymous reply Anonymous

    Ніхто вам не заздрить. Мова йшла про те, що ви не несете ніякий податковий тягар, а живучи і працюючи в іншій країні, вимагаєте від рідної держави якихось послуг.

    Anonymous reply Anonymous

    А яке я маю відношення до ваших "сексуальних проблем" коли ви дороги перекриваєте. Чим перед вами завинили тернопільські водії?
  • Anonymous

    Цікаво звідки в пайовиків такі гроші на квартири, поверхи, ліфти і т.п. при середній зарплаті в місті 2200 грн. І чи платили вони з них податки, щоб тепер щось вимагати від влади і держави, та ставити претензії, що хтось не контролював, не догледів, допустив...

    Anonymous reply Anonymous

    Ще один східняк появився ,напевне не знає, що вся область на заробітках і тратяться тут гроши ,тим самим створюючи таким як ти робочі місця(БЕЗ НИХ В НАС НАПЕВНЕ БИ ВЖЕ ПОЧАВСЯ ГОЛОД) сплачуючи податки ,адже напевне відкрию для вас таємницю ,все що ви купляєте ,отримуєте послуги обкладається податками, цим самим оплачуючи державним мудакам зарплату, котрі коли той будував закривали очі ,а коли ми почали то повідкривали,а держава винна ,тому що допустила таке ,у всьому світі ,держава повернула б борги ,адже самі провтикали,чому борги по депозитних рахунках повертає ,хоча банки вкрали міліарди І Я ТАКОЖ НІКОМУ НІЧОГО НЕБУВ ВИНЕН ,АЛЕ З МОЇХ ПОДАТКІВ КОМУСЬ ПОВЕРТАЛИ ЦІ ГРОШІ І Я НІЧОГО ПРОТИ НЕМАВ .

    Anonymous reply Anonymous

    А прийде час, то ще й пенсію захочете отримувати, з наших мізерних зарплат.

    Anonymous reply Anonymous

    Аякжеш ,адже від ци заробітчан більше толку чим від вас "кровосісь"котрі п"ють кошти ненависних їм заробітчан ,жаба давить ,що вони заробляють,тоді вперед чемодан вокзал віва Італія,і черкз рочок побалакаємо.

    Anonymous reply Anonymous

    Якраз голод і почнеться, бо всі виїхали і нема кому на землі працювати. А ще вдячні вам за ціни на нерухомість. І не рівняйте те, що ви раптом заплатите ПДВ за продукти в супермаркеті чи ком. послуги і те, коли людина з зарплати 2000 платить 400 грн. податку і те ж саме ПДВ, тобто майже половину заробленого. Платіть половину заробленого податок як ми, а тоді ставте свої претензії.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up