Родина за смерть двірника отримає компенсацію, а чиновники - догани

Родина за смерть двірника отримає компенсацію, а чиновники - догани
Щонайменше три структури займаються розслідуванням смерті двірника у садочку. Наразі встановлено, що чоловік, хоча й був на пенсії, був офіційно працевлаштований, відповідно, інцидент розцінюється, як смерть на виробництві. І що загинув він у результаті нещасного випадку

 

Догану й дисциплінарні покарання вже отримав заступник начальника міського управління освіти Микола Сивирин за смерть двірника у дитсадку.

  • Зараз триває розслідування цієї справи, в результаті якої ще будуть покарані керівник чи завгосп дитячого закладу, де працював загиблий, – повідомила начальник міського управління освіти Ольга Похиляк. – Загалом всі документи у садку в порядку. Цей заклад у нас базовий, один з найкращих. Тут завжди проводили навчання.  

62-річний двірник був братом завідуючої садочку. За фахом він був електриком і мав суттєвий досвід роботи. 16 квітня двірник з ще двома працівниками садку обрізав дерева електричною пилкою. Різкий рух – і чоловік пошкодив артерію на нозі ланцюгом електропили. Працівники дитсадку викликали швидку, однак чоловіка врятувати не вдалось.

Відео дня
>

  • За попередніми даними, це був нещасний випадок, – каже начальник відділу зв’язків з громадськістю обласної міліції Петро Колісник. – Подію, яка підпадає під ч. 2 ст. 261 Кримінального кодексу України, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Йдеться про порушення вимог законодавства щодо охорони праці, що спричинили загибель людини. На даний час  триває розслідування.

Розслідуванням смерті 62-річного двірника займається також Територіальне управління Держгірпромнагляду у Тернопільській області.

  • 16 квітня була створена комісія, яка займається цим інцидентом, – каже начальник відділу організації держнагляду, управління охороною праці та розслідування нещасних випадків Віктор Андрійчук. – Протягом 10 робочих днів має бути результат. Зараз вже можна сказати, що загиблий чоловік був офіційно працевлаштований. Тому його смерть  – це випадок на виробництві.  

Випадки смерті на виробництві трапляються в області досить рідко, кажуть у відділі організації держнагляду, управління охороною праці та розслідування нещасних випадків. Матеріали, зібрані під час перевірки цією організацією, у травні передадуть до прокуратури та Фонду страхування від нещасних випадків. Однак офіційні висновки комісії будуть не наприкінці квітня, а приблизно в середині травня через державні вихідні.

Довідка

Родина загиблого двірника отримає матеріальну компенсацію. У разі смерті на виробництві виплачується одноразова допомога сім’ї загиблого у розмірі його п’ятирічного заробітку. Однорічний заробіток  виплатять на кожного з утриманців, якщо такі є. Це кожен з дітей до 23 років за умови стаціонарного навчання і щомісячні страхові виплати на кожного з утриманців до 18 років. Компенсують також витрати на поховання, однак ця сума не може перевищувати 4 тис. грн. На труну, обряди, інші ритуальні витрати існує обмеження. До 3 тис. грн. компенсують страховики на виготовлення і встановлення пам’ятника.

За інф. Відділення Фонду соціального  страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Тернополі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    та догона сиверину до сраки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up