Рубрика "Смачного!". Готуємо фрікасе з курки

Рубрика "Смачного!". Готуємо фрікасе з курки
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах та ресторанах нашого міста

Відвідати засідання медичної, технічної економічної чи педагогічної кафедри й заодно смачно поїсти можна у ненауковій ресторації „Кафедра”, що на вул. Гоголя.
Незвичний інтер’єр цього закладу відразу впадає у вічі. У ньому – чотири зали, кожен має свою назву й оформлений в іншому стилі. Так, стіни медичної кафедри прикрашають „рентген-знімки” та інструменти хірурга. В економічній висить рахівниця, а стіни списані висловами з бухгалтерських підручників. У педагогічній – різноманітні карти, а в технічній – різне „залізяччя”.
„Фрікасе з курки”, яке подають у горшечку, – одна з найпопулярніших страв постійних відвідувачів закладу, розповідає шеф-кухар Олена Зілінська.
Готувати смаколик нескладно і швидко. Спочатку вона готує всі компоненти: чистить та нарізає цибулю, гриби, солодкий перець, ковбасу та варене м’ясо. Тоді за чергою викладає підготовлені продукти у нагріту сковороду з олією. Спочатку темно-червоний соковитий перець, потім – пекучу цибульку. Як тільки вони зм’якли, Олена додає плястерка грибочків і тушкує все разом. Насамкінець кухар висипає у сковороду сардельку та курятину, нарізані соломкою.
— Куряче м’ясо пісне і не має яскраво вираженого смаку, а сарделька додає пікантності фрікасе, — каже співрозмовниця. — Та й солодкий перець надає страві особливої нотки.
Дівчина заливає все сметаною, заправляє спеціями і тушкує до готовності. А вже готову страву посипає дрібненько посіченою зеленню.
Порція фрикасе з курятини – досить велика, тож нею можна добре наїстися. До того ж, страва соковита і цікава на смак. Тож усім, хто її скуштує, кулінарне задоволення гарантоване.
До речі, у ресторації готують і пісні страви. Так, тут можна замовити оселедець, смажену рибу, овочеві салати, печену картоплю та рис з овочами і грибами, а також пісний борщ з пампушками.


Скільки чого треба:
60 г курячого філе, 30 г болгарського перцю, 50 г сардельки, 50 г свіжих печериць, 20 г цибулі, 80 г сметани, спеції, зелень.

Послідовність приготування:
1. Почистити гриби та цибулю, зварити куряче філе, підготувати решту продуктів
2. Гриби нарізати плястерками, цибулю, м’ясо, перець і ковбасу – соломкою
3. Обсмажити на олії перець, потім цибулю, коли зм’якнуть – гриби, тушкувати
4. Потім викласти у сковороду ковбасу, насамкінець – куряче м’ясо, вимішати все
5. Залити страву сметаною і протушкувати все разом ще кілька хвилин, додати спеції
6. Фрикасе посипати подрібненою зеленню перед поданням до столу 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    ЖУРНАЛІСТИ! Зараз період найстрогішого посту! Чи ви мусульмани-крішноїти? Невже важко у рубриці подавати рецепти ПІСНИХ страв?
  • Anonymous

    Дуже кльовий заклад. Смачно, затишно, ненакурено, дешево! Давно чекала на заклад такого формату.
  • Anonymous

    а якісь би рецепти пісних страв!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up