Сміттєпереробний завод відкриють 10 червня

Сміттєпереробний завод відкриють 10 червня
Уже на 10 червня запланували відкриття сміттєсортувальної лінії під селом Плебанівка Теребовлянського району.

Підприємство зможе приймати усе сміття із Тернополя, оскільки здатне переробити 50 тисяч тонн відходів за рік. Таким чином відпаде потреба у сміттєзвалищі. Однак чи будуть вивозити на лінію сміття із Тернополя наразі невідомо.
- Ми готові працювати із Тернополем, але якщо чиновники відкинуть свої амбіції, - каже голова приватного підприємства “Катруб”, яке будує завод, Богдан Буртак. - Бо поки що нас відверто “футболять” із міста. Звичайно, я можу приймати і сміття з області, мені це буде цілком зручно і працюватиму з людьми без конфліктів. Однак, місто від цього не виграє. Адже сміттєпереробний завод — найекологічніший спосіб вирішення проблеми відходів. На ньому більшість сміття відсортують для повторного використання і лише невелику частину захоронять.
Зі слів Богдана Буртака, ПП “Катруб” виганяють зі сміттєвого ринку Тернополя і різними способами змушують підприємства та установи підписувати договори з іншими організаціями, які займаються вивозом сміття. Це пов’язано з конфліктом, який відбувся взимку — тоді підприємець відмовився сплачувати щомісячно 60 тисяч гривень у фонд на підтримку села Малашівці, у якому зараз розташоване діюче сміттєзвалище.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Anonymous

    Нехай переробляє 15 000 тонн відходів а остальні 35 000 тонн Мерія на чолі з Надалом буде шуфлюю заривати.
  • Anonymous

    Це відео з Києва, а не від Катруба. Свобода не вічна, Катруб вернеться в Тернопіль.

    Anonymous reply Anonymous

    катруб ваш ще більш не вічний, насмішили
  • Anonymous

    на відео каже, що переробити можна 15 тисяч тонн відходів за рік, а не 50 тисяч тонн як ви пишете!!!

    Anonymous reply Anonymous

    На відео вроді про Київ мова йде.
  • Anonymous

    Мужики нам не треба показухи тієї влади.Вона вже показала що може і ще хоче влізти кайда на наших плечах в ВРаду.КАТЕГОРИЧНО НІ !! Краще за свого і нашого Романа Застаного.Тоді буде з кого щось спитиати.Зеолену дорогу Роману.Безпартійний житель м.Тернополя.

    Anonymous reply Anonymous

    фанеру готуйте своєму заставному - бо однозначно пролетить як ця сама фанера над потуторами.а кому не подобається - вбийтесь об стіну

    Anonymous reply Anonymous

    Повнісю згідна, адже різницю, напевне, уже встиг побачити кожен...як було та як стало тепер)

    Anonymous reply Anonymous

    Але вже дістали ці коменти тупі. ТАК РІЗНИЦЮ ПОМІТИВ КОЖЕН, Ромцьо ні хрена не робив, але фейс регулярно всюди світився, перед виборами ощасливив тернополян бруківкою, котру тепер кожен рік замінюють по причині її високої якості. Надал, звичано, теж далекий від ідеалу, але гірше вже точно в місті не стало.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up