Партнер рубрики Події

Стіну біля "Братіслави" - зносять

Стіну біля "Братіслави" - зносять
Близько трьох років не мав доступу до своєї земельної ділянки на вул. Будного тернополянин Руслан Ліштаба. Втім тепер, після численних судових засідань та рішень судів різних інстанцій, чоловікові дозволили демонтувати мурований паркан, збудований сусідом-підприємцем, який не давав йому потрапити до своєї землі.

Два бульдозера та робітники з бензопилками, у супроводі судових виконавців,11 січня вранці взялися руйнувати мур та дерев’яний паркан, який загороджував доступ до землі чоловіка.


Коли частина муру уже впала, невеликі ялинки, спеціально насаджені тут позрізали а дерев’яний паркан порізали та склали на купу, на місце події приїхали чиновники міської ради. Вони повідомили, що підпірну стіну, яку збудували на місці заїзду на територію ділянки Руслана Ліштаби, підприємець Гладкий МП передав на баланс міської ради. Тож тепер стіна стала комунальним майном і її руйнувати не можна. Та незважаючи на це, робітники продовжували працювати.
- Підпірну стіну передали на баланс відділу технічного нагляду міської ради, - коментує начальник управління ЖКГ Микола Лесів, який був на місці події. - Рішення затвердив виконавчий комітет 13 грудня. Тож ця стіна є власністю міста і люди які її руйнують — чинять злочин. Ми задокументуємо цей факт і усі матеріали передамо у прокуратуру.


Навіщо місту на балансі підпірна мурована стіна, яка відмежовує парковку від земельної ділянки тернополянина, чиновники не пояснили. Цікаво що у рішенні виконавчого комітету йдеться, що стіну передали, цитуємо: “З метою обслуговування та утримання в належному технічному стані об’єктів благоустрою, мереж та комунікацій які забезпечують життєдіяльність міста”

Відео дня
>
Схоже, на думку виконавчого комітету міської ради, стіна збудована підприємцем Михайлом Гладким, власником готельного комплексу “Братіслава” та ресторану “Братіслава” розташованих обабіч ділянки Руслана Ліштаби, принесе місту велику користь. Адже захищати її приїхали і начальник муніципальної поліції, і начальник управління ЖКГ і керівник відділу технагляду міської ради. А згодом зупиняти бульдозери прибули ще більше чиновників, які запевняли що стіна дуже потрібна місту і її руйнувати не можна.

Втім такий ажіотаж у міській раді можна зрозуміти. Адже підприємець Михайло Гладкий, від якого цю стіну місто прийняло, є також і депутатом Міської ради від партії “Свобода”. Причому не простим депутатом, а головою комісії з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі.
- Усе через те, що мав нещастя купити ділянку поруч із таким сусідом, - каже власник земельної ділянки Руслан Ліштаба. - Мене спеціально взяли у блокаду аби провчити — мовляв не треба було купувати землю поміж двома закладами одного власника. Але ж хіба коли людина купує квартиру, запитує перед тим майбутніх сусідів чи можна їй це зробити? Останні три роки ділянка заростала бур’янами а споруду розташовану на ній нищили дощі та сніги. Потрапити туди можливо було хіба що гелікоптером. Не знаю чи на цьому буде кінець,а ле здаватися не збираюся.
Чоловік каже, що не боїться того, що чиновники звернуться у прокуратуру. Адже має на руках рішення суду.
- Суд виніс рішення про демонтаж цієї стіни ще до того, як її передали на баланс міської ради, - каже голова громадської організації “Земля і право”, яка взялася захищати права підприємця Ігор Миколаїв. - Відразу зрозуміло навіщо виконком таке рішення прийняв. Однак воно є незаконним — адже прийняли на баланс міста незаконно збудовану споруду яку суд зобов’язав уже демонтувати.
Нагадаємо, наша газета неодноразово писала про цю проблему. Раніше не вдавалося демонтувати стіну з різних причин. Цього ж разу на місце події разом з виконавчою службою приїхали два бульдозери та евакуатор — яким планували відтягувати машини якими перекрили підхід до стіни. Також поруч чергували два автомобілі з бійцями “Беркуту”.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (55)
  • Anonymous

    дійсно пора палити це все!!!!
  • Anonymous

    Гладкий М.П. вам краще скласти мандат Свободи,який вам довірила партія,написати явку з повинною,і поїхати на срок,що заслужили.....Ви не мало афер накрутили...При чому є Людські жертви....Як бачимо....Робота йде в ПРАВОВОМУ ПОЛІ.....КОЖНОМУ БУДЕ ПО ЗАСЛУГАМ....ГРОМАДА НЕ БУДЕ МОВЧАТИ....
  • Anonymous

    передвиборча компанія Надала була профінансована Гладким(і не лише ним)за що він і получив жирну посаду і зараз відривається по-повній

    Anonymous reply Anonymous

    А хто оця жирна свиня на відео, яка ні про що не в курсі????

    Anonymous reply Anonymous

    ні, це не лесів. це начальник відділу технагляду Олег Вітик

    Anonymous reply Anonymous

    Wt - начальник управління ЖКГ Микола Лесів, якому Гладкий наказав зупинити любою ціною..., ціну лише так і не склали...
  • Anonymous

    та малий гладкого кожен день на покері просирає 5-10 таких мурів(їм це все до задниці)справа в принципі-ЯК ТАК НА МОЇЙ ЧЕСНО ВКРАДЕНІЙ І РОЗБУДОВАНІЙ ЗА КРАДЕНІ КОШТИ ТЕРИТОРІЇ ХТОСЬ БУДЕ ХАЗЯЙНУВАТИ??????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up