Схоже мерія "забила" на залізницю (ОНОВЛЕНЕ)

Схоже мерія "забила" на залізницю (ОНОВЛЕНЕ)
Тернопільські залізничники нарікають на те, що міська рада не компенсовує в повному обсязі кошти витрачені на перевезення пільговиків міста в приміських потягах. Мова йде не про недофінансування, а про виплату сум в декілька разів менших від реальних.

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm"> Рухомий склад застарілий, а робота збиткова, нарікають залізничники й прогнозують: якщо місто й далі платитиме "копійки" від потрібної суми за перевезення міщан-пільговиківприміські потяги можуть припинити роботу.

- Основна маса пасажирів приміських потягівпільговики, - пояснює начальник сектору пасажироперевезення Тернопільської дирекції Львівської залізниці Наталія Сапрун. - Їхнє перевезення відбувається за кошти, які зокрема й міська рада компенсовує. Мова не йде про рентабельність чи заробіток, бо приміські потяги збиткові. Приміром минулоріч збитки від приміського пасажироперевезення в нашій області118 мільйонів гривень. Тому сьогодні говоримо про збереження роботи приміських потягів.

Якщо не буде компенсації, то не буде коштів для облслуговування та ремонту приміських потягів. Тобто не буде ані за що, ані чим возити людей.

- Через збитковість, додаткових приміських потягів не буде,- каже пані Сапрун. - Основні залишаться, але й їх робота під знаком питання через недостатню компенсацію. Приміром на 2013 рік міська рада Тернополя затвердила суму меншу від двох мільйонів гривень, хоча згідно найскромнішших розрахунків потрібно 8 мільйонів. До речі, на цей рік чиновники на компенсацію виділили менше ніж минулоріч. Тоді перерахували більше чотирьох мільйонів.

Якщо ситуація не зміниться, припускають на залізниці, то міщани, які масово їздять на дачні ділянки та до села в всесняно-літній та літньо-осінній, можуть залишитись без залізничного транспорту.

- Наявний рухомий склад на 92% відпрацював свій термін експлуатації, - каже Наталія Сапрун. - Коштів на оновлення невистачає. Курсування потягів через критичну ситуацію здійснюється в складі 3-4 вагонів, замість необхідних для належного розміщення пасажирів 6 вагонів....

В міській раді пояснили, що залізничникам за пільгові перевезення міських пасажирів компенсовують витрати в відсотковій пропорції.

- Компенсація виплачується пропорційно кількості перевезених пасажирів, - повідомили в відділі зв'язків з громадськістю міської ради. - Яку кількість перевезли, за таку й відбувається оплата. Минулоріч сума компенсації виплаченої міською радою була на півтори відсотка більшою від кількості перевезених пільговиків.

Та залізничники наполягають на своєму: минулого року і цього виділені як компенсація суми в рази менші від реальних розмірів".

Кожна зі сторін дотримується своєї правди, то ж ми інформаційними запитами з'ясуємо скільки тернопільських пільговиків перевозять залізничники та яку компенсацію за це отримують. Також поцікавимось чи бува мерія не переплачує компенсацій іншим перевізникам пільгових пасажирів (громадський та електротранспорт містаавт.). Матеріал опублікуємо в наступних номерах.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Компенсації за пільговиків, підозрюю, гарний спосіб "нагріти руки". Вигідні вони як перевізникам так і тим хто компенсовує. Перші, особливо там де нема належного контролю квитками та перевірок, можуть завищити дані по перевезенні і ввірвати хороший куш на рівному місці. Другі ж, що ймовірно, можуть добалакатись з першими за принципом: "Ми закриємо очі на твою кількість перевезених пасажирів, нормально тобі компенсуємо, але ти поділись". Щоправда домовитись так можна не зі всіма, тож хтось має копійки, а хтось прибутки...
  • Anonymous

    В приміських поїздах тоже зробіть платні ато люди їдуть на дачі це їхні заботи а в автобусах як їдеш на дачу то е конкретно місце 1=2 а в поїзді як всі їдуть за дурно зробіть нижчу ціну і хай плотять всі тоді буде справедливо.

    Anonymous reply Anonymous

    з тими пільгами скоро не тільки електрички,а й тролейбуси стануть

    Anonymous reply Anonymous

    А чим платити, як грошей в людей немає. Де їх заробити?

    Anonymous reply Anonymous

    Ти в магазин теж ходеш за принципом: "беру і не плачу, бо немаю??". Це така ж послуга за яку треба і платити і компенсовувати. А ні, то ноги в руки чи на ровер чи взагалі на весну на дачі жити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up