Танці для дорослих у Тернополі - від 100 гривень за місяць

Танці для дорослих у Тернополі - від 100 гривень за місяць
Заняття з танців для дорослих у клубах і школах організовують у вечірній час, коштує це від 120 гривень на місяць

На початку осені у танцювальних клубах і школах Тернополя якраз проводять набір у нові групи. Можна навчитися танцювати як звичні для нас польку та вальс, так і латиноамериканські, класичні європейські та різні види східного танцю живота. Пропонують у Тернополі і заняття з йоги.

“Танці – для душі…”

Традиційно із дорослими у клубах займаються двічі на тиждень. Однак якщо є охочі, уроки танців проводять навіть тричі.
Наразі у клубах узгоджують графік занять і розмір оплати. Втім, уже запрошують на навчання тернополян як молодшого, так і старшого віку.

— Такі групи називаємо “танці для душі”, — розповідає президент найстарішого в місті танцювального клубу “Мальви” Ольга Дацко. — Ми вивчаємо всі рухи, але танцюємо для свого задоволення, навіть якщо прийшли втомлені з роботи. У танцях можна відвести душу, відпочити.

Власне, у цьому клубі розробили дві танцювальні програми: для занять у парах і соло — для жінок. Програма у танцювальній групі для дорослих включає не лише стандартні чи латиноамериканські бальні танці, а й ті, що можуть знадобитися у звичайному житті, — польку, елементи диско, сальсу тощо.

— Хочемо, щоб дорослі навчилися танцювати, наприклад, на весіллях і вечірках, — пояснює вона. — До нас ходять люди різного віку. Буває, спочатку водять сюди дітей, а тоді і самі починають вчитися. Деякі займаються уже по кілька років.

Танці для жінок у клубі називають танцювальною аеробікою соло.
— Учениці опановують танцювальні рухи, а також вивчають різні танці — вальс, танго, сучасне диско, — додає пані Дацко. — До речі, жінки самі можуть висувати свої ідеї щодо програми. Наприклад, дехто просить навчити танцювати польку. Тож викладаємо і цей танець.

Програма бальних – за півроку

Викладати танці для дорослих у Тернополі, як кажуть у танцювальному клубі “АРС”, розпочали саме у них, причому ще 14 років тому.

Такі заняття з кожним роком набували популярності. Це сталося ще до старту телевізійних танцювальних проектів.
— Ми й цього року будемо викладати танці для дорослих. Наші учні опанують як стандартну європейську програму, так і латиноамериканську, — розповідає президент цього танцювального клубу Володимир Кордюкевич. — Навчання триває півроку. Приходять як батьки, які водять діток до нас на танці, їхні знайомі, родичі, так і ті, хто просто хоче навчитися гарно танцювати.

Із вересня у танцювальному клубі “Тандем” розпочнуться заняття не лише для новачків, а й для груп сеньйорів, які танцюють у клубі вже кілька років.

— Ми проводимо навчання двічі на тиждень у вечірній час — після 19-ї, аби людям було зручно приходити до нас після роботи, — каже президент клубу Сергій Малюта. — Заняття організовуємо так, щоб протягом одного з них вивчити якийсь танець. Наступного разу — інший. Дорослі ж не завжди ходя¬ть на заняття регулярно, тому підлаштовуємося під них.

Східні, бурлеск і йога

Тернополяни можуть опанувати й техніку йоги. Навіть — її полегшений варіант.
— Чекаємо восени на заняття як постійних слухачів групи, так і новеньких, — каже інструктор з йоги Ірина Богомолова. — Я викладаю йогу з корекцією спини. Його можуть опанувати майже всі.

У нашому місті відкривають усе більше клубів, де навчають східних танців. У низці закладів, крім традиційно¬о танцю живота, навчать також його американського різновиду — трабл данс.

У деяких клубах цього року планують відкрити групи сальси, фламенко, латино та інших. Крім власне танців, у цілому ряді шкіл і клубів проводитимуть заняття із танцювальної аеробіки і стрип-пластики (див. табличку — прим. ред.).

У вечірній час проводять заняття і в танцювальному клубі “Схід сонця”. Там можна оволодіти як стилем латино, так і східними та модерними танцями. Викладають танець живота, трабл данс, стріп-пластику, бурлеск, латино соло, а саме сальса, бачата, а також сучасні — контемпорарі, модерн, фрі-джаз.

— Цьогоріч вводимо такий цікавий вид танцю, як бурлеск, — розповідає керівник клубу, магістр хореографії Оксана Ярушевська. — Це — такий собі стиль кабаре, шоу-балету. Адже звичайна стрип-пластика уже трохи набридла. Натомість пропонуємо жінкам опанувати бурлеск.




 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up