Партнер рубрики Події

Тернопіль: Тарифи на водопостачання можуть зрости на 30 %

Тернопіль: Тарифи на водопостачання можуть зрости на 30 %
Тарифи на водопостачання і водовідведення можуть зрости на 30 % вже з початку нового року. Також тарифи у багатоквартирних будинках будуть на 15-20% вищі, ніж тарифи в приватних будинках.

- Національна комісія ліцензує діяльність і встановлює тарифи лише до зовнішнього зрізу багатоквартирного будинку. - пояснює директор КП “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма. – Тобто всередині будинку діяльність пов’язана з водопостачанням не є в сфері ліцензованої діяльності, а отже тарифікується окремо.

Послуги всередині будинку може продовжувати надавати водоканал за окремими тарифами. Також ці послуги можуть надавати інші спеціальні суб’єкти, які мають відповідні тарифи.



- Мешканців приватних будинків обслуговуватимуть за тарифами, які встановила національна комісія для водоканалу. - каже директор Володимир Кузьма. - А для багатоквартирних додають ще тариф на здійснення діяльності всередині будинку. Тарифи можуть встановити диференційовано, в залежності від типу будинку. Зміни можливі з початку січня.



Також, є нові розрахунки за оплату послуг водопостачання. Вони на 30% вищі за попередні. Та коли їх затвердять - ще невідомо.

Володимир Кузьма також зазначив, що потрібно замінювати мережу водопостачання, так як вона зношена.

- Мережа водопостачання – аварійна, тому забезпечити якічне водопостачання буде важко. На заміну мережі піде за попередніми розрахунками 9 млн гривень. У міському бюджеті коштів немає, - додає він. - Тому потрібно шукати інші джерела надходження. Балансоутримувач може зробити це шляхом інвестування, якщо можливо буде повернути ці кошти за рахунок тарифів.

Відео дня
>

Оксана БУЧКО, 0-97-913-54-73

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Anonymous

    А може вже давайте піднімемо на 80 % нафіга тільки на 30% , боже як воно задрало, нічого нероблять держоморди тільки тарифи тарифи тарифи, просніться тут люди за межою бідності живуть !!! БИДЛО БУДЕ ТЕРПІТИ ДАЛЬШЕ.
  • Anonymous

    Правду пишете!!! Таки ПОРА гнати Кузю в шию! Народу ПОРА підніматися з колін!
  • Anonymous

    Я ще хотів би добавити що це КОРУПЦІЙНЕ КУБЛО з його керівниками ПОРА гнати.
  • Anonymous

    Ви знаєте складається враження що мудріших керівників аніж в водоканалі немає.Я вважаю що не весь Тенопільський народ є дурний.Виходить що в багатоповерхівках якісь інші люди.Будудь ходити до зрізу будинку по воду бо так хоче кузя.Ні пане грамотію законодавство пише що питне водопостачання це комплекс обєктів споруд повязаних єдиним технологічним процесом.а саме видобутку очистки транспортування та подача питної води споживачам.і цей вид діяльносві ЛІЦЕНЗУЄТЬСЯ при тому що він аж ніяк не ділиться. Казки розказуй міській владі вона тобі підспівує. Питна вода є ОСОБЛИВИЙ продукт і є Особливі умови при подачі його споживачам. Так що перекладати свої обовязки на когось їншого не вийде. Не хочеш працювати їдь туди звідки приїхав.Тут достатньо господарів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up