Тернополянин Микола Скоромний - чемпіон України з бігу

Тернополянин Микола Скоромний - чемпіон України з бігу
Микола Скоромний посів перше місце на IV спортивних іграх школярів України з легкої атлетики. Учень школи №30 випередив свого найближчого переслідувача лише на дві секунди. Втім, за підсумком змагань наша область посіла лише 22 місце

- Дуже приємно мати чемпіона, - каже Тетяна Борейко. - Це наша одинадцята медаль на спортивних іграх школярів за всі чотири спартакіади. На кожній у нас були чемпіони!

Тернопільський тренер із легкої атлетики Тетяна Борейко задоволена виступом своїх підопічних на кубку України серед 13-річних і молодших юнаків та дівчат і на IV спортивних іграх школярів України.

У школі створили хороші умови для дітей

Відео дня
>На змаганнях серед школярів Микола Скоромний став чемпіоном України у бігу на 2000 м з перешкодами. Наш спортсмен на 2 секунди випередив срібного призера та на чотири - бронзового. Микола Скоромний тренується під керівництвом Тетяни та Михайла Борейків і є учнем школи №30, що у "Пронятині". Завдяки директору навчального закладу Лесі Гунчик, там створили хороші умови для проживання та харчування учнів.

Четверте місце на IV спортивних іграх школярів України виборов Олександра Сидор з Чортківського району. Вона тренується у Броварському училищі фізкультури. Дівчина змагалася у бігу на дистанції 400 м.

П'ятий результат у спортивній ходьбі на 10 км показав Володимир Начичко. Шосте місце у бігу на 2000 м із перешкодами - у Назарія Штиюка та Наталії Олійник. Сьомий результат показала Оксана Пиж у бігу на 3000 м. Христина Стефанишин у секторі для стрибків у висоту була дев'ятою. За підсумком змагань наша область посіла невисоке 22 місце у загальнокомандному заліку.

- Розмови, що нинішні діти по-іншому ставляться до спорту - неправда, - каже Тетяна Борейко. - У них - таке ж бажання змагатися і так само горять очі від перемог. Але сьогодні їм ще більше потрібна наша увага - тепер їм важче відшукати себе у житті.

Легкоатлетам відмовили у роздягальнях

Ставлення до молодих талантів у легкій атлетиці з боку дорослих - байдуже. Це набагато більше турбує тренера.

- Йшлося про те, що скорочують спортивні школи. А останні новини й зовсім шокують, - каже вона. - Нещодавно ми отримали відповідь із міської ради - легкоатлетам відмовили у користуванні роздягальнями. Тобто спортсмени, які цього року готуються до чемпіонату світу та різних міжнародних змагань, будуть переодягатися на трибунах. Незважаючи на такі прикрощі, ми будемо шукати таланти і старатися прославляти Тернопільщину.

До речі, змагання із легкої атлетики - кубок України серед юнаків та дівчат серед 13-річних і молодших юнаків та дівчат і IV спортивні ігри школярів України відбувалися у Ялті 25-27 квітня. Такі турніри школярів проходять кожні чотири роки у рік проведення Олімпійських ігор і є своєрідним звітом як для спортсменів, так і для тренерів.

Склад команди Тернопілля цього разу був кількісно найменшим за всі роки проведення змагань - лише 10 дітей. Для порівняння, сусідні області мали команди із не менш як 20 легкоатлетів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up