Тернополянин скаржиться на добудову

Тернополянин скаржиться на добудову
Отримати дозвіл на добудову у Тернополі практично неможливо, оскільки у місті не виділяють під це земельних ділянок. Проте через брак квадратних метрів, тернополяни далі будуються. Причому свої будматеріали скидають прямо на зелених зонах

- Хтось шість бетонних плит привіз і скинув на зелену зону біля сусіднього будинку, - розповідає тернополянин Олексій Козак. - Вони вже так два місяці лежать. Це що гараж буде? Скоро з Тернополя зроблять Шанхай. Поміж забудовою пройти буде годі.

Йдеться про можливе будівництво на зеленій зоні біля будинку на вул. Бойчуків, 17.
- Досить того , що там машини постійно паркують, тепер ще й прохід перекрити плитами, - скаржиться пан Козак. - До того ж, діти по них постійно скажуть, так і травмуватися можуть.

Чому жек не контролює?
Чоловік додає, що комунальники вилизують центр міста, а до спальних районів всім байдуже.
- До того ж, жеки мали б пильнувати за порядком. Хіба їхні працівники не обходять дворів? – запитує чоловік. - Чому вони не контролюють, що там робиться? Так можна і КаМАЗ каміння туди привезти і щось собі збудувати.

Відео дня
>Олексій Козак вважає, що хтось із мешканців хоче самовільно добудувати собі приміщення. А потім просто заплатити штраф. Така практика поширена у Тернополі, адже дозволів на подібні добудови у міськраді не видають. Тому люди готові заплатити штраф, аби тільки збільшити свою житлову площу.
- Як видно по кількості плит, кожна з яких розмірами 6х1,5 метра, ними можна накрити цілу квартиру, - підрахував тернополянин. - Я дзвонив у жек і повідомив про ці плити, але нічого так і не змінилося.

Вже видали припис
Про цей випадок кореспондент повідомила у відділ благоустрою управління житлово-комунального господарства міськради. Там сказали, що про це нічого не знають і будуть лише з'ясовувати ситуацію. Наступного дня проблему прокоментували у ПП "Сонячне", на балансі якого перебуває будинок на вул. Бойчуків, 17.

- Мешканець першого поверху цього будинку збирається добудовувати балкон, - розповідає директор жеку Мирослава Ленчишин. – У нього лише одна маленька кімната, а вдома троє дітей. Чоловік повідомив, що чекає на документи, аби отримати дозвіл на будівництво. Ми видали йому припис, аби він забрав плити з зеленої зони до першого вересня. Якщо він цього не зробить , будемо звертатися в муніципальну поліцію.
Нагадаємо, більшість добудов у Тернополі — нелегальні. Про це неодноразово наголошують у міській раді.

Лише окремим тернополянам пощастило отримати дозволи у минулі роки. Зараз їх одержати практично неможливо, оскільки під добудову не виділяють ділянок. Просити дозволу на прибудову може лише ОСББ, як власник чи користувач прибудинкової ділянки. Такі питання ОСББ вирішують за згодою всіх мешканців. Але, щоб усі підтримали сусіда — рідкість.

Виявленням фактів самочинного будівництва займаються працівники інспекції державного архітектурно-будівельного контролю. Штраф за незаконне незаконне будівництво тепер більше 10 тис. грн., тоді як раніше від був до 1700 грн. Окрім того, згідно зі ст. 376 Цивільного кодексу, таку будову за рішенням суду можуть знести.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    такі мудаки-козаки після повернення москалів в 1944р. палили боївки УПА! покрали заводи і фабрики , колгоспи , землі ,карєри і т.д. мудак-козак мовчить , а бідний хлоп ще тільки зібравця можливо добудувати причепу , як "щирий " українець козак -мудак вже тут як тут! бидло!

    Anonymous reply Anonymous

    не матюкайтеся
  • Anonymous

    Юрій Олійник який піариться на білбордах,розграбувує Тернопіль разом з Свободою...Є грошики...Є незаконні добудови...Вот і вся арифметика..Голосуйте за Свободу...І скоро перед вікнами стіни стояти будуть.)))
  • Anonymous

    хто б ліпив ті причепи, якби міг квартиру купити
  • Anonymous

    Але, щоб усі підтримали сусіда — рідкість. - это точно...падлючий народ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up