Партнер рубрики Події

Тернополяни далі просять не піднімати тарифів на проїзд

Тернополяни далі просять не піднімати тарифів на проїзд
- Я запитую водія, чому він не бере пільговиків, а він мені каже: "То подавайте до суду", каже тернополянка Мирослава Дубчак. – У наших маршрутках нема порядку, тому підняття цін на проїзд не виправдане.

 

Цю жінку турбує ситуація з транспортом у місті, хоч сама вона їздить не часто. Адже є інвалідом другої групи. Втім, тернополянка вважає, що бізнес перевізників є доволі рентабельним.

Можливо, є невигідні маршрути. Але загалом картина далеко не така сумна, як про це говорять, додає тернополянка. Нагадаємо, за рішенням виконкому тариф на проїзд у міських автобусах з 1 квітня становитиме 2,50 грн.

Відео дня
> - Мені останнім часом довелося кілька разів їхати у напрямку "Подолян" автобусом № 18, - каже пані Дубчак. - Там завжди салон забитий, адже маршрут прибутковий. У торговий центр вічно їздить багато людей. Причому пенсіонери туди їдуть рідко. Переважно це молодь. Але пенсіонера чи інваліда водій просто відмовляється провести безкоштовно.

Мирослава Дубчак вважає, що можна знайти якийсь вихід, піти на компроміс з громадою і не піднімати тарифів. Адже нині при мізерних зарплатах та пенсіях тернополян це вдарить по їхніх гаманцях.

- Що має робити безробітний, студент? Їхати ж треба усім, - каже жінка. – Хочеться, щоб все було справедливо.

Тернополянка каже, що маршрутки наші зазвичай переповнені, то ж про які збитки йдеться.

- Принаймі ті, що прямують в напрямку "Сонячного" та "Аляски", - там в салоні ніде голці впасти, - каже наша читачка. - Одного разу я вирішила порахувати пасажирів. Поки маршрутка зробила коло від церкви на вул. 15 Квітня через "Подоляни" до церкви на вул. Володимира Великого, я нарахувала близько 50 пасажирів. Тож лише за якихось 30 хвилин дохід – 100 грн.

Жінка каже, що в 1970-х роках минулого століття, коли вона була студенткою, її не раз залучали до підрахунку пасажирів у транспорті. Таким чином визначали, на який маршрут дати більше автобусів, а який - менше.

- Ми рахували, скільки людей на кожній зупинці заходить у маршрутку, і скільки виходить з неї, - каже Мирослава Дубчак. - Гадаю таке можна було б практикувати і нині. І проблем не було б. Адже більшість автобусів — переповнені. Тож очевидно, що прибутки є. І тут раптом піднімають тарифи.

Тему тарифів закрили

Про нинішні проблеми громадського транспорту в управлінні транспорту міськради воліють не говорити.

Тож на які позитивні зміни нам чекати після підняння тарифів на проїзд і чи чекати їх взагалі, - невідомо.

Спілкуватися на цю тему начальник міського управління транспорту Ігор Мединський не поспішає. Отримати від нього коментар з приводу вищезгаданих проблем кореспонденту не вдалося.

Нагадаємо, 13 березня "RIA плюс" провела громадську раду про якість перевезення у громадському транспорті Тернополя. Про це ми написали у нашому виданні за № 12 від 20.03.2013. Ніхто з представників міськради на обговорення не прийшов. Мовляв, у міськраді вже провели власні громадські слухання з даної теми, тому доцільності у проведенні нашого засідання вони не бачили. У "RIA плюс" ми також надрукували питання до керівництва управління транспорту. Адже публікацію в газеті прирівнюють до інформаційного запиту. Наразі жодної відповіді на ці питання ми не отримали.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Anonymous

    нехай платять всі так як в інших містах і тоді проізд не буде підніматись нема контролю по посвідченнях хто купив посвідчення той і пільговик а пенсіонери іздятьяк туристи чи треба чи не треба чому тоді платять ті хто получае мінімальну зарплату ім ж іще дітей годувати а надал що не знае що мединський мае маршрутки

    Anonymous reply Anonymous

    Сьогодні маршрут №11, водій не дав ні одного білета, зате всю дорогу кричав, що проїзд 2,50. Людей, як оселедців в бочці, хоча мединський запевняв, що в автобусі будуть тільки сидячі місця.
  • Anonymous

    а давайте влаштуємо довготривалий флешмоб. поки на вулицях "озера" їздимо в тролейбусах, а далі пішки. не будемо втуплюватися у брудні вікна маршруток, а дивитимемося одне одному у вічі, усміхаючись))))

    Anonymous reply Anonymous

    а давайте любити своє місто, як батьки люблять совїх дітей. просто і безкорисливо, а не срати там, де їмо!
  • Anonymous

    Надрукуйте список власників маршруток.!!!!!!!!!!!!!!1
  • Anonymous

    люди ви як дурачки,чому незробили мытинг проти пыдняття?а пан Мединський мае купу свроіх маршрутів ,як ви цього не розуміете,йому на руку шоб більше бабла плило йому в карманчик,недарма Рокуш(бувший директор Місьавтотранса)послав його на ... і пішов з посади
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up