Тернополяни мандрували Іспанією на велосипедах

Тернополяни мандрували Іспанією на велосипедах
Ночували тернопільські велотуристи у наметах та хостелах, їжу готували у польових умовах, а також куштували і місцеву кухню. За 11 днів вони проїхали 630 км. Кажуть, що за декілька днів вже так звикли до тамтешньої архітектури, що нічого не дивувало

 


- Коли ми трохи від'їхали від траси, пейзажі нічим не відрізнялися від українських, - розповідає тернополянин Андрій Янович, яким з друзями подорожував велосипедом Іспанією. - Ростуть тополі, подорожник, літають комарі, тече річка, навіть цвітуть червоні маки.

Відео дня

Компанія із шести чоловік на початку червня подорожувала велосипедами Каталонією 11 днів. До Іспанії туристи добиралися літаком. Вилітали з Катовіце. До Польщі заїхали потягами та велосипедами. Ночували тернопільські велотуристи часом у хостелах, а переважно у наметах, які розташовували на кемпінгах, пляжах.

Величні собори у кожному селі

Андрій Янович разом із друзями подолав у Іспанії 630 км.

- Каталонія - це як одна українська область, - пояснює він. - А також ми об'їхали курортну зону Коста-Брава.
Юнак вже має досвід тривалих веломандрівок. Минулого року він подорожував два тижні велосипедом по Криму. Там проїхав 900 км. А також мандрував на ровері Польщею та Словенією.
- У нашій компанії було четверо тернополян, серед яких одна дівчина та ще двоє друзів з інших міст, - каже Андрій Янович. - Досвід велотуризму у всіх різний. Один хлопець взагалі почав кататися лише рік тому. Аби психологічно зійтися у групі, напередодні поїздки до Іспанії ми навіть організували невеличку подорож на велосипедах у Підгаєцький район.

З Іспанії тернополяни привезли багато вражень. Вони встигли помилуватися архітектурою Антоніо Гауді у Барселоні, відвідати музей Сальвадора Далі у місті Фігарес, подивитися на побут іспанців, поспілкуватися з ними. Також велосипедисти відпочивали на пляжі, купалися в морі.

- Пляжний сезон на іспанських курортах починається з червня, як і в нас в Криму, - каже пан Янович. - Тож на пляжах ще не було людно, не було і виснажливої спеки.

У перших кілька днів туристи їхали іспанськими містами і селами з відкритими ротами, продовжує тернополянин.

- Архітектура зовсім інша, люди зовсім інші - все вражало, - каже він. - Потім вже нічого не дивувало, ми пристосувалися. Після того, як ми надивилися костелів та церков, – це перестало бути для нас чимось надзвичайним. Величні споруди, на кшталт собору святої Єлизавети неподалік Львівського залізничного вокзалу, там у кожному селі.

Купили вино від Інєсти

Здивувала тернополян іспанська Венеція – місто Емпурія-Брава.
- Там дуже багато каналів та яхт, - каже Андрій Янович. – У нас чи не біля кожного двору припарковані "Жигулі", а у них - яхта.

А ще в Іспанії цікаві готелі, продовжує велотурист.

- Якось ми думали, де розкласти намети, - каже він. - Побачили закинутий готель, який здалека здавався весь оброслий хащами. Коли ми під'їхали ближче, виявилося, що це фешенебельний готель. Просто на його балконах дуже багато насаджено рослин.

Тернополяни жили в наметах, тож їжу готували самостійно на газовому балоні. Так, у них в меню були: рис по-мексиканськи, гречка з твердим сиром по-карпатськи та вівсянка. В іспанських магазинах туристи купували молокопродукти, хліб, шоколад та апельсини. Скуштували і іспанське вино та традиційну місцеву страву паелью – рис з морепродуктами. До слова, ціни у супермаркетах на продукти досить дешеві, помітили тернополяни. Особливо, якщо потрапляли на акції чи купували гуртом. Приміром, кілограм апельсинів коштував 5 центів. З Іспанії додому велотуристи привезли вино, шоколад, печиво та сувеніри.

- Я придбав за 5 євро вино від Інєсти - відомого іспанського футболіста, який, до речі, грає за збірну Іспанії на Євро-2012, - каже Андрій Янович. – Виявилося, він ще й займається виноробством.

Довідка
У середньому в 500 євро обійшлася 11-денна подорож велотуриста до Іспанії

200 євро переліт туди і назад
40 центів коштує у Іспанії літровий йогурт
6 центів - кілограм апельсинів
3 євро - хліб
1 євро - два літра молока
1 євро - шоколадка

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Молодці! Щиро радий за друзів!!!
  • Anonymous

    Усе ясно - харчувалися канапками з ружечками апельсинів та шоколадкою і запивали все це йогуртом. Так і жили 11 днів...
  • Anonymous

    Молодці! Теж мріяв би з ними поїхати велосипедом по Європі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up