Партнер рубрики Події

Тернополяни матимуть де паркувати свої яхти

Тернополяни матимуть де паркувати свої яхти
Причал для катерів і яхт мешканців Тернополя, викладений бруківкою та завдовжки близько сотні метрів облаштовує міська рада.

“Парковку” біля парку Шевченка наразі використають для водно-моторного чемпіонату, а вже після того можуть віддати для потреб громадськості.
- Розпочато роботу зі спорудження смуги причалів для швартування яхт і катерів, - розповів журналістам газети міської ради мер Сергій Надал. - Усі роботи з реконструкції набережної будуть завершені найближчим часом. На ремонт всієї набережної потрібно понад 10 мільйонів гривень. Поки що із міського бюджету на найнеобхідніші ремонтні роботи було виділено шість мільйонів.


Інформацію про те, що чималу частину набережної віддадуть під швартування яхт та катерів, на що “викинули” чималі грші — втішила не усіх тернополоян.


- Коли почув про задум влади, довго сміявся, хоча направду тут плакати треба, - тернополянин Володимир Возний. - Я, як напевно і більшість тернополян (сміється — авт.), шукаю де поставити свою яхту. І ось, нарешті, за бюджетні мільйони, нам роблять причал. Це саме те, що потрібно. Основну проблему міста вирішили! А якщо серйозно, то це жах! Думаю, скоро там і проїзд для джипів забезпечать — для зручності громади.
Скільки конкретно міських грошей виділили на створення довжелезного причалу у мерії не кажуть. Проте відомо, що разом з реконструкцією “Острівця закоханих”, сходів на “Єлисейських полях” та створення причалу мерія виділила майже шість мільйонів гривень...

Відео дня
>
- Озеро асоціюємо з місцем проведення спортивних змагань різного рівня, - розповідає начальник відділу зв'язків з громадськістю міської ради Катерина Калуш. - Цьогоріч нам вдалось зорганізувати аквабайкерів. Навіть в рамках водно-моторного чемпіонату відбудеться чемпіонат з аквабайку. Будуть цьогоріч і парусники плавати. Нещодавно було змагання на човнах з ловлі риби. Сподіваємось подібні заходи проводити щороку.
Вся інфраструктура підготовлена під вимоги міжнародного водно-моторного союзу, які розповсюджують на найрізноманітніші змагання яхт, катерів й інших засобів. Коли ж змагань не буде й з'вляться охочі паркувати там свої яхти — їм підуть назустріч, кажуть в мерії.


- Якщо буде потреба й попит, то, думаю, можливість людям буде надано, - говорить пані Калуш. - Проте в Тернополі не так багато власників яхт. Ця вся інфраструктура може і повинна повноцінно фунціонувати.


Грошей на реконструкцію набережної Ставу в міській казні бракує. На ті роботи, які вже зроблені, їх перекинули з “менше потребуючих галузей”. Зокрема, як раніше повідомляли в мерії, гроші перекинули зі статтей, якими передбачали будівництво станції знезалізнення води на Івачівському водозаборі, капремонт житлового фонду, капремонт і відновлення внутрішньоквартальних проїздів та пішохідної мережі. Тож тернополянам, як можна судити з дій міських обранців, мати причал для яхт та катерів — важливіше, аніж пити воду без іржі, жити у відремонтованих будинках, їздити дорогами без ям та ходити тротуарами без вибоїн.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (70)
  • Anonymous

    Будуть і яхти відповідного класу, і шварботи, і яли і т.д. ! І озера для них достатньо - для розваг і морської романтики!
  • Anonymous

    Сепер будет как в Европе. Туристическое снаряжение
  • Anonymous

    Аха, потішил стаття :)))
  • Anonymous

    Добре, поржали, а тепер серйозно. Про причал для яхт - фішка від журналіста, щоб привабити читачів. Чемпіонат світу із водно-моторного спорту - дійсно подія для Тернополя, котрий давно вже має імідж великого забутого всіма села. Це шанс, хоч якось привабити сюди туристів. Маю знайомих із Хмельницького і Чернівців, котрі передзвонювали і питалися коли саме чемпіонат буде відбуватися, отже це все-таки комусь цікаво. А туристи - це живі гроші, хто б і що не казав. Я не симпатик Свободи, точніше людей котрі її представляють, але в даному випадку їм респект, за 20 років пустого балакання ніхто нічого подібного у Тернополі не зробив. Звичайно, можна знайти тисячу і один варіант куди подіти 6 мільйонів, але не треба потім плакати: "Ви виділи який центр файний у Франківшьку, а в нас ніхто ніц не робит".

    Anonymous reply Anonymous

    гроші перекинули зі статтей, якими передбачали будівництво станції знезалізнення води на Івачівському водозаборі, капремонт житлового фонду, капремонт і відновлення внутрішньоквартальних проїздів та пішохідної мережі." - а хто рже? Тут шановний вже не до сміху, це маразм повний, причал це добре, але ви перепрошую бачили в якому стані будинки та дороги? Чи ви не місцевий? То я вибачте ці всі побори плачу для того що хтось десь там яхту паркував чи для того щоб я могла проїхти машиною до свого дому, та щоб штукатурка не прибила мою дитину? Задайте собі подібні запитання. Цей причал це з розряду - на голові стрій, а ззаду хоч з лопатою стій.

    Anonymous reply Anonymous

    Бачите дороги це така річ шо треба щоденно туди вгачувати гроші і так як ми робим ті дороги - все рівно бездонна яма. Ну а тут вже зробили авто там не їздить є надія шо на довший час. Правда друга справа шо нецільове використання коштів - для цього прокур. нагляд. Податки з авто на дороги а не на причали. А набережну так чи інакше треба приводити в людський вигляд як і все інше.

    Anonymous reply Anonymous

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up