Тернополяни можуть вчитись і стажуватись в США безкоштовно

Тернополяни можуть вчитись і стажуватись в США безкоштовно
Програма академічних обмінів імені Фулбрайта надає можливість вчитись чи стажуватись в Америці студентам та науковцям 155-ти країн. Фінансує її Державний департамент США. Для учасників всі послуги – безкоштовні.

-У цій програмі можуть взяти участь студенти старших курсів, випускники вузів, науковці, діячі культури, журналісти, юристи, - розповідає учасник програми викладач Тернопільського педагогічного університету Оксана Ріхтер. – Я їздила на стажування. Досліджувала один із аспектів своєї дисертації. Стажування тривало 10 місяців. Ми отримували стипендію в розмірі 1200 доларів.

Головне – обрати цікаву тему

Стажувалась викладачка в університеті Вашингтона у місті Сіетл, штат Вашингтон. Каже, що університет обрала сама.

-Я знайшла у цьому університеті науковця, який займався вивченням проблеми моєї дисертації, - продовжує пані Ріхтер. – Під час стажування мала доступ до всіх необхідних ресурсів для дослідження своєї теми. Такої кількості цікавих матеріалів в Україні я б не знайшла. Темою обрала мультикультурне спілкування. Під час стажування я мала змогу побачити, як діє це дослідження на практиці. Для нас проводились заняття на цю тему. Також, перебування в іноземній країні вже саме по собі передбачає міжкультурне спілкування.
Щоб пройти відбір, викладачка радить уважно заповнювати анкету та чітко розуміти, для чого потрібна ця програма.

- Головне – довести, що тема дослідження є цікавою і що її неможливо повністю вивчити в Україні, - продовжує Оксана Ріхтер. – Також, потрібно показати себе, як багатогранну особистість, проявити своє бажання втілити вивчене на практиці.

Англійську треба знати досконало


Директор програми імені Фулбрайта в Україні Мирон Стахів нещодавно відвідав Тернопіль. Він зустрівся зі студентами, які хочуть поїхати в Америку на навчання. Пан Стахів розповів про те, як правильно заповнювати анкету і писати есе, каже учасниця зустрічі Світлана Поліщук.

- Головною вимогою для учасників є досконале знання англійської мови, - говорить Світлана. – Окрім того, потрібно заповнити анкету, написати два есе і подати три рекомендаційні листи, - продовжує дівчина. – В анкеті потрібно чітко розписати мотивацію поїздки. А щодо есе, то директор рекомендував обирати конкретну тему дослідження та провести її повний аналіз. Тема може стосуватись будь-якої сфери. Я думаю, що буду досліджувати аспекти літератури Америки.

Світлана обрала проект, який дозволяє здобути ступінь магістра. Документи необхідно подати до 15 травня 2013 року. Документи на інші програми подають кожного року у березні та жовтні, каже дівчина.

-Ті, хто найкраще зроблять есе, поїдуть на співбесіду в Київ, - продовжує Світлана. – Витрати на проїзд до Києва компенсовують. Співбесіда проходитиме на англійській мові. Представники програми та науковці задаватимуть питання на тему дослідження, описаного в есе. Для тих, хто пройшов співбесіду, залишиться скласти комп’ютерні тести TOEFL iBT та GRE General Test.

Магістри навчаються один-два роки, університет учасникам вибирають організатори, додає дівчина.

- Ми шукаємо університети, які підходять для дослідження теми нашого есе, - продовжує Світлана. – А організатори вибирають або один із запропонованих нами, або зовсім інший навчальний заклад. Вони враховують забезпеченість університету потрібними для дослідження ресурсами, а також можливість профінансувати навчання у цьому закладі.

Оксана БУЧКО, 0-97-913-54-73


 

Відео дня
>

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up