Партнер рубрики Події

Тернополяни нарікають на водіїв маршруток, котрі палять за кермом

Тернополяни нарікають на водіїв маршруток, котрі палять за кермом
Чи дозволено водіям маршруток палити за кермом під час робочого дня - неабияк цікавить тернополян. Найбільше це турбує молодих матусь та літніх людей, котрі, в більшості, критично ставляться до тютюнопаління.

- Кілька днів тому везла малого до школи, - розповідає тернополянка Юлія Краснова. - У салоні було багато народу, тому стояти довелось неподалік від шофера. Десь через дві зупинки, коли ми мали виходити, водій собі гонорово закурив, видихаючи дим у відчинене вікно. Але і нам трохи дісталося того диму. Не могла дочекатися, коли нарешті вийдемо, бо не переношу запах тютюну. Тим паче, що дитина теж все це нюхала. 
На думку жінки, така поведінка водія – неприпустима. Мовляв, чому той не віддає собі звіту, хто у нього знаходиться в транспорті, оскільки це шкодить в першу чергу самим пасажирам.
- Нащо хтось насильно має страждати через курця? Він ж має розуміти, що перебуває на роботі. Або нехай кидає палити, якщо не може стриматись, - додає пані Юлія.
Подібних нарікань на адресу міських перевізників кореспонденту «20 хвилин» розповіли ще кілька городян. Чи не у кожного з них були майже аналогічні аргументи щодо цього.
- Ми ж платимо за нібито комфортний проїзд, то чому маємо травитися димом, адже не всі мають таку шкідливу звичку, - вважають опитані тернополяни.
Аби переконатися у сказаному, журналіст прослідкував за кількома водіями міських маршруток. Як результат: двоє із трьох перевізників сміливо палили за кермом. Попри те, можна зауважити, що один з них, котрий на той час не попався із цигаркою на робочому місці – ймовірно теж принагідно “димить” у салоні. Оскільки поруч від нього стояла запальничка та відкрита пачка із цигарками.
Ми звернулися за коментарем до міського управління транспорту, комунікацій та зв'язку, щоб з'ясувати ситуації стосовно водіїв-курців. Однак поки матеріал готувався до публікації, ні у профільному управлінні ні, власне, його керівник Ігор Мединський, відповіді так і не надали. Сам чиновник у телефонній розмові пояснив, що надто зайнятий, тому коментуватиме лише на письмове звернення.
Додамо, що рік тому, після випадку із секретарем міськради Ігорем Турським, якому водій маршрутного таксі кинув на капот автівки недопалок, мер Тернополя Сергій Надал на одному із засідань виконкому запропонував пану Мединському звільняти з роботи маршрутчиків, котрі не гребують покурити на роботі.

Андрій ОРЛЯК, 0-96-552-51-13
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    То є правельно !! а для скарг є номер ( міськЗради в доках про дозвіл ) або АТП або власника. Щодо контролю то я сам бачив як їх ( водіїв ) дрюкають за курево прямо на маршруті. В понеділок 19.11.2012р. на зупинці С. Бандери 47 - (колишній супермаркет КИЇВ) водія 14 маршруту за НЕЗАПАЛЕНУ ! ! ! ! ! ! ! ! цигарку в писку якийсь мужичок не пасажир ! ( на RENO догнав) вздрючив і пообіцяв забрати картку. Незнаю як справа розвивалась далі але водій був дуже пригнічений і не курив...
  • Anonymous

    дехто за звичкою колеться, дехто бухає, інші пукають, хтось нас...ти любить де стоїть - то що, їх усіх за кермо пустити???Свої ЗВИЧКИ нехай вдома тримають!!!
  • Anonymous

    бляха вам не всерівно ? вас возять? возять... водій теж людина, котра за звичкою може курити.. в кінце кінців нарікайте на Луцький Автобусний Завод, що не передбачив кабіну водія в автобусах.. , тимбільше водій не набуханий за кермом, а просто курить.. ps: не подобається.. ходіть пішки ,або купуйте собі кожен по машині, і робіть в ній, що хочете..
  • Anonymous

    Хай хтось, хто компетентний в цьому питаннi, дасть конкретну вiдповiдь ЯКЕ??? покарання загрожуе за це водiю. I тодi люди будуть фiксувати такi порушення. Культури треба вчити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up