Партнер рубрики Події

Тернополяни скаржаться на охорону економічного університету

Тернополяни скаржаться на охорону економічного університету
- Відколи економічний отримав нового ректора, потрапити автомобілем на територію стало складніше, - каже тернополянин Роман. – Не розумію чому – це ж не закритий об’єкт, не військовий. А охоронці не пропускають.

Тричі на тиждень чоловік привозить свою доньку на заняття у танцювальний колектив. Танцюючи, стрибаючи, тренуючись упродовж години, розігріта дитина змушена кількасот метрів долати до батькового авто, що припарковане поза територією.

- Так не має бути, я ж не перший день приводжу дитину, - каже він. - Начальник служби охорони сказав, що ректор заборонив пропускати автівки на територію. Потім сказали подати номер телефону та автівок тих, хто привозить дітей на заняття. Так і зробили. Але нас все одно не пропускають.

За словами Романа, незручності нові обмеження в економічному відчули на собі чимало батьків. Люди хвилюються, що діти, виходячи на вулицю розігрітими після тренування, можуть захворіти.

В економічному університеті наполягають – жодних змін після обрання нового ректора із пропускам на територію не сталось. Як і з-за попереднього, так і за теперішнього, охоронна впускає на територію за дозволом.

 – Щоб вільно в’їжджати на територію, потрібно мати дозвіл від ректора, - каже начальник охорони Михайло Довгий. - Адже тут – гуртожитки, тут діти. Відтак ще з нового року ми звертались до директора танцювального колективу, аби дали нам нові списки тих, хто привозить дітей на заняття. Та до сьогоднішнього дня (26 березня – прим. ред.) у нас його не було.

На минулому тижні дехто із батьків, за словами пана Довгого, навіть конфліктував із охороною. Мовляв, хто ви такі і яке маєте право не пропускати. Втім пропускати автомобілі на територію без дозволу, а тим більше – у хуртовину, як це було, охорона не буде і неповинна.

- Тепер ті 28 батьків, які є у списку, зможуть і далі заїжджати, - каже він. – Та є певні обставини, за яких можемо обмежувати в’їзд. Того тижня був обмежений в’їзд ще й через погоду. Дорогу перемітало. Територія невелика. Якщо знову замітатиме, в’їзд знову буде обмеженим.
Не бачить порушень зі сторони охорони та самого навчального закладу щодо тернополян і юрист.

- Незважаючи на те, що це – не військовий, не закритий об’єкт, територія, за яку відповідає юридична особа, повинна контролюватись, - каже Василь Когут. – Тому заклад має право встановлювати свої правила заїзду та виїзду на території, яка перебуває у його власності чи в оренді.

 

Світлана ГРИВАС,
0-96-709-74-60

Відео дня
>  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (40)
  • Anonymous

    Для тих, хто боїться за пішоходну зону, то можна поставити обмеження по швидкості для цієї зони та й не дуже довго треба розбиратися охороні, щоб зрозуміти - з якою саме метою заїжджає авто на територію. А то дійсно виходить, що за гроші студентів і їх батьків побудували "плотики", а тепер бідні студенти і викладачі, які там проживають, не можуть довезти речі чи самі в непогоду змушені мокнути з тими торбами. Думаю, що новий ректор зрозуміє помилку попередника і розбереться з цією проблемою.

    Anonymous reply Anonymous

    Щось в статті не було описано проблеми з намоканням, особисто багато разів бачив як приїжджало до воріт таксі в неділю ввечері і його пропускали на територію.

    Anonymous reply Anonymous

    Вночі таксі з студентами зупиняється навпроти житлового будинку Львівська, 2, а на територію навчального закладу з сплячими охоронцями ніхто не пробує і рипатися. За офіційну студетську плату 12 тисяч гривень в рік працівники ТНАУ від головного бухгалтера по вул. Спадистій в Тернополі до професорів у притернопільських селах повибудовували котетжі а то і не один, понабирали земельки, понакупляли авто не дешеві. Студентам за таку проплату повинні надати усі умови проживання та навчання і ще дякувати що утримують професуру. Зазналися напевно науковці і забули хто їх кормить та знущаються над дітьми заліками не зданими, а самі вирощуть животики.

    Anonymous reply Anonymous

    Щоб керівництво цей абсурд - їм слід хоч на тиждень попробувати самим стати студентом.
  • Anonymous

    Взагалі-то територія університету - то по суті пішохідна зона і там люди ходять. Наскільки розумію що обмежений заїзд і зробили для того, щоб машини не їздили туди-сюди, все ж там люди ходять - теж чиїсь діти.

    Anonymous reply Anonymous

    Весь Тернопіль в людях та трутуари не відгороджені від проїжджих частин. То що треба зупинити рух транспорту.

    Anonymous reply Anonymous

    територія університету - це у тому числі ЖИТЛО цих студентів. Ти де живеш? Давай я тобі будинок обгроджу і скажу, що то пішохідна зона! І будеш торби та речі тягати в дощ/сніг/спеку по пару сот метрів в руцях! Щось ректори у ту "пішохідну зону" придумали собі як заїжджати! Зробили парковочки перед самими входами (хто не вірить - перевірте що розташовано з-заду 11-го корпусу).

    Anonymous reply Anonymous

    У першу чергу - це місце навчання, де ходить багато чиїхось дітей, і не всі з них живуть у гуртожитках доречі. Їх безпека на першому місці! І ще, в мене у одному з гуртожитків на території ТНЕУ живе двоюрідний брат. Коли його батько привозить продукти - його пропускають. Він уже вчиться довго і чомусь у нього таких проблем немає. Щодо парковки, що знаходиться за тим останнім корпусом, що майже біля лісу - то не розумію у чому там проблема, ті машини не проїжджають через пішоходку, та й і мають десь викладачі машини ставити, вони ж там все ж таки працюють.

    Anonymous reply Anonymous

    Пе. се. Подивіться карту на http://wikimapia. org , бо мені важко зрозуміти, кому можуть ті машини за 11 корпусом заважати http://wikimapia.org/14117598/uk/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BF%D1%83%D1%81-%E2%84%96-11

    Anonymous reply Anonymous

    Ви все правильно говорите. Але питання у другому хто може на ту парковку заїхати, окрім наших поважних ректорів і проректорів...??? живу неподалік і реально бачу ситуацію на власні очі... туди на територію інколи і внутрішні машини не можуть заїхати бо, то непрацює сам підйомний апарат, то охора спить, то вона в туалеті, то ще щось.... а ті наприклад хто домовився з охороною без всяких проблем заїжджають... тут навіть діло не в тому, приклад, допустемо їду я на таксі з лікарні підїжджаю, а тут охорона каже шо ж ти мені тут розказуєш давай пішки топай... і от тут питання ЧОМУ ХТОСЬ ОБМЕЖУЄ МОЇ ПРАВА, я заплатив за таксі і хочу доїхати ним туди куди мені потрібно... от...

    Anonymous reply Anonymous

    Це є грубим обмеженням прав людини та студента зокрема. Не мовчіть студенти- ви їх кормите.
  • Anonymous

    правильно роблять, що не пускають, раніше дуже багато випадків травматизму на території університету із за руху машин на території по якій ходили студенти і працівники, потрібно подякувати керівництву за те що вони дбають за своїх людей і не пошкудували коштів на обгородження території.Дуже вдячна покійному Сергію Іллічу за те,що він турбувався за своїх студентів і працівників.

    Anonymous reply Anonymous

    Хочу перепитати чи Ви теж будете стояти на своєму коли Вам як "мешканці" привезуть габаритний товар (наприклад: новий холодильник, ліжко тощо) І чи хтось Вам допоможе в транспортуванню даних речей з-під шлагбауму? Чи тоді Ви всетаки "впливатимете" на те щоб даний автомобіль заїхав на територію? Проте будьте обережні бо це може привести до травматичного випадку!

    Anonymous reply Anonymous

    Віталію. На вищій згаданій території я була 2 рази травмована і повірте, не так легко пролежати 2 місяці в гіпсі і весь цей час жити в тривозі, щоб не лишитись калікою. Ваші проблеми тимчасові і вони вирішують, дозволи дають всім, тільки про це попередньо потрібно потурбуватися

    Anonymous reply Anonymous

    якщо у вузі є викладачі-корупціонери, то виходом є закрити вуз? :)

    Anonymous reply Anonymous

    Якщо в громадському туалеті хтось какає поза унітазом - то для вирішення цієї "проблеми" потрібно зачинити громадський туалет?? Надіюсь, паралель ви зрозуміли.

    Anonymous reply Anonymous

    Навчальний заклад обгородили кованою огорожею за кошти студентів чи їхніх батьків, а тепер їх же не пускають на територію з автомобілями. Приїхавшим до навчального закладу нікуди припаркуватися бо вул. Львівська обкладена забороненими знаками про зупинку. Вони вимушено паркуються біля житлових будинків вул. Львівська, 2 та Майдан Перемоги заїжджаючи майже до дверей підїздів. Особливо така картина спостерігається при розпочинанні навчального процесу чи екзаменів бо приїжджають батьки для порішання стану справ. Біля житлових будинків теж обмежена кількість місць паркування автомобілів і ходять діти та старенькі. У двори заїжджають порушуючи встановлені забороненяючі рух знаки. Студенти чомусь теж шарахаються території обгородженої навчального закладу і заходять у двори житлових будинків вул. Львівська, 2 та Майдан Перемоги для покурити чи замочити залік чи екзамен з горла. Напевно керівництво навчального закладу мало би цікавитися потребами студентів, які оплачують такі великі гроші за навчання в тому числі парковка їхнього транспорту та місць для куріння чи випивання акололю. За нічні прогулянки студентів біля житлових будинків вже і мови немає. На дахах приватних будинків навпроти гуртожитків появляються отвори від викидання з вікон невідомих предметів, що напевно мав би контролювати черговий вахтер чи не сплячий охоронець. Студентів, які оплачують перебування в навчальному закладі не пускають з автомобілями, а посторонні заїжджають та паркують авто на диво.
  • Anonymous

    Вважаю, що абсолютно всі автомобілі пускати на територію не можна, з часом студмістечко буде все заставлене машинами, навпроти головного корпусу є парковка - туди нехай і ставлять машини. На те і стоїть там шлагбаум, щоб не зробити проїжджу частину з пішохідної зони студмістечка. А якщо так сильно треба заїхати на ту територію то думаю, що якимось чином можна виробити собі пропуск чи шо. В мене є знайомі, котрі живуть в сімейному гуртожитку і їхні автомобілі без проблем пускають.

    Anonymous reply Anonymous

    ти вважаєш, що на тих "парковках" біля 1-го корпусу більше місця ніж біля гуртожитків? :))) біля дороги місця буквально на 20 машин!

    Anonymous reply Anonymous

    Є велика парковка за 11 корпусом.

    Anonymous reply Anonymous

    ага, студенту щоб завезти сумки до гуртожитку - треба домовлятись щоб його пустили на парковку за 11-м корпусом!! :)))) Розсмішив.

    Anonymous reply Anonymous

    Ну то давайте будем паркуватись і на клумбах і на тротуарах, не всюди ж куди треба під"їхати є спеціальне місце для паркування. Тут піднімалось питання саме проїзду на територію. На скільки повідомила адміністрація - така можливість є, просто потрібно узгодити, це.

    Anonymous reply Anonymous

    Я приїхав з села з мішком бараболь до себе в гуртожиток. То мені йти погоджувати щоб мене пропустили? Чи я приїхав на таксі. Чому навіть в готель, де я не маю прописки я можу приїхати на таксі, а в гуртожиток де в мене ПОСТІЙНА прописка - я не можу??? На час навчання це моє основне житло! Який дядя вирішив обмежете мене в можливості підїжджати до мого житла??

    Anonymous reply Anonymous

    Для всіх,хто хоче завезти свою дупу під самі двері(навіть з мішком бараболь)-"Не бойся сделать лишнее движение.Ибо движение-это ЖИЗНЬ!!!)Попривикли заїжджати чуть не а кафедру і ще права качаєте..ДЕГЕНЕРАТИ!!!Прокинувся,сів в авто,доїхав,сів за парту,вийшов,сів в авто,сів за комп,ліг спати-читай зпочатку!!!ДЕГРАДУЄТЕ

    Anonymous reply Anonymous

    Правильно. Треба трохи строяти тую професуру бо все собі та собі.

    Anonymous reply Anonymous

    А пред"являти перепустку за якою ви потрапляєте в той гуртожиток не пробували при в"їзді? Ви коли приводите людей в гуртожиток, ви ж узгоджуєте мабуть з комендантом чи можна заходити чи ні. Аналогія думаю доступна.

    Anonymous reply Anonymous

    Кожному студенту іти до ректора на прийом щоб домовлятись про перепустку?? :)))))))))

    Anonymous reply Anonymous

    Малось на увазі пред"явлення тої ж перепустки, котра засвідчує ваше проживання в гуртожитку за якою вас туди пускають.

    Anonymous reply Anonymous

    я думаю що в цьому і вся суть.. новообраний ректор не малу суму відвіз на київ.. а їх потрібно не тільки відробити..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up