Партнер рубрики Події

Тернополяни їздитимуть швидкісним потягом Hyundai

Тернополяни їздитимуть швидкісним потягом Hyundai
У травні цього року почали курсувати міжрегіональні потяги “Інтерсіті+” компанії Hyundai, які забезпечили впровадження в Україні швидкісного залізничного руху. Незабаром такі потяги їздитимуть й через Тернопіль у напрямку Львів-Київ.

До речі, “Укрзалізниця” вже давно планувала запустити швидкісні потяги Київ-Львів через Тернопіль, Хмельницький та Вінницю. Однак, у зв’язку з поспішною підготовкою до “Євро-2012” та для економії коштів змінила маршрут, пустивши їх через міста Коростень та Шепетівку.

Проте з часом експерти київського Центру політичного та економічного аналізу підрахували, що втратять таким чином частину пасажирів і, відповідно, й прибутків. Адже у Тернополі проживає 250, у Хмельницькому – 290, а у Вінниці -370 тисяч жителів.

Разом ця кількість значно перевищує кількість жителів Львова. Тому керівництво “Укрзалізниці” переглянуло план руху й вирішило все-таки перевести швидкісний хід напрямку Київ – Львів на магістраль через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль. Такий маршрут, на думку експертів, не тільки забезпечить швидкісним сполученням більшу кількість громадян, а й стане стимулом для економічного відродження цих регіонів.

Відео дня
>До того ж, на “Укрзалізниці” переконані, що нові поїзди знайдуть свого пасажира і будуть користуватися попитом. Але, ціну квитка та конкретної дати введення Hyundai не називає. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (35)
  • Anonymous

    Я так і знав, що цим закінчиться, бо ці швидкісні поїзди без прокладання нових колій будуть звичайними міжміськими матрисами. А платити додаткові кошти за сумнівні зручності ніхто не буде. Хіба заради інтересу один раз проїхатися цим чудом. Проїхатися і назавжди забути про нього.
  • Anonymous

    Ну і чого ви всі знову ниєте? Не хочеш - не їдь. А більше варіантів для вибору - це завжди плюс.

    Anonymous reply Anonymous

    Хто скахав що більше варіантів?! Да у нас трпнзитні потяги вкрали і замість них дорогущий хундай впарюють!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Які кокретно транзитні поїзди перестануть їхати через Тернопіль, якщо через нього почне їздити хюндай???

    Anonymous reply Anonymous

    Цікавий ви чоловік.=) Залізна дорога фізично не може пропустити більше одного потяга однією колією в якомусь із напрямків, відповідно для Хюндая треба буде звільнити трасу або ж сильно ущільнити трафік поїздів тоді. Нагадую, даний поїзд претендує на звання швидкісного, а отже буде наздоганяти все, що рухається попереду, відповідно потребує коридору. А тепер згадайте, що потяги в нас є ще й вантажні і зрозумійте, що надання останнього можливе лише через зняття певних пасажирських маршрутів. Ну або Хюндай буде рухатися зі звичайною швидкістю, але тут вже постає питання вартості, навіщо їздити цим "чудом", коли є (була) маса дешевих та зручних нічних чи навіть денних поїздів?

    Anonymous reply Anonymous

    скасовані наступні потяги: № 45/46 Львів — Адлер, № 21/22 Маріуполь — Львів, № 97/98 Львів — Київ, № 115/116 Харків — Трускавець, № 127/128 Кременчук — Знам'янка — Львів, № 133/134 Луганськ — Львів, № 137/138 Івано-Франківськ — Київ, № 141/142 Чернівці — Івано-Франківськ — Москва, № 147/148 Львів — Київ, № 169/170 Київ — Львів, № 253/254 Київ — Львів, № 268/267 Львів — Херсон, № 349/350 Яремче — Харків, № 351/352 Одеса — Чернівці.

    Anonymous reply Anonymous

    Ці рейси вже скасовані чи будуть скасовані, якщо хюндай їздитиме через наше місто?

    Anonymous reply Anonymous

    Дані потяги були скасовані в зв'язку в веденням в експлуатацію поїзда Хюндай!

    Anonymous reply Anonymous

    Тобто до зміни маршруту хюндая (про що власне і йдеться у цій статті) це не має жодного відношення. Я так і думав. Дякую що роз'яснили. Чому тоді стільки незадоволених? Така у них карма?

    Anonymous reply Anonymous

    Ну то я до чекаюся відповіді: якщо хюндай буде їхати не городами а через наш депресивний обласний центр, що все далі відходить на узбіччя цивілізації, то кількість поїздів через Тернопіль зменшиься чи ні???

    Anonymous reply Anonymous

    У всякому разі не збільшиться, а вчорашні пасажири поїздів частково пересядуть на бусики.

    Anonymous reply Anonymous

    Як це не збільшиться? +1 хюндай буде. а з якого дива ті вчорашні пасажири що ще не пересіли на бусики мають це зробити внаслідок проїзду хюндая не городами а через Тернопіль? Ніфіга ти з логікою не дружиш. Просто тобі подобається нити. Бо все фігово. І вже не зрозуміло чи тобі так фігово, бо навколо тебе все фігово, чи навколо тебе все фігово, бо тобі весь час фігово :)
  • Anonymous

    ще є партизани, які вміють воювати з поїздами?
  • Anonymous

    Ну я б ще зрозумів євро-2012 бажання нажитися на іноземних фанах .Вже то євро закінчується то можна трохи попуститися не вони далі залазять в кишеню людям бо бюджет порожній
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:07 Дев'ятеро в легковому авто: на кордоні затримали «партію» чоловіків-утікачів, серед яких тернополянин play_circle_filled photo_camera 20:02 Присвята друзям, які віддали життя в бою: на Тернопільщині відбулась теренова гра «Гурби-Антонівці» photo_camera 19:02 Вийде «сухим із води»? Чи справді депутат Захарків втік за кордон і яке покарання 18:02 У Чорткові на благодійному аукціоні зібрали чверть мільйона гривень для ЗСУ photo_camera Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 17:20 У лікарні помер 17-річний Андрій, який із другом потрапив у ДТП на мотоциклі 16:35 Тернопільські хірурги провели надскладну операцію пораненому воїну ЗСУ 15:50 Загинули троє людей, ще семеро — травмовані: за вихідні в області трапилось вісім аварій photo_camera 15:15 У Шумську побили 17-річного хлопця: підозрюють депутата районної ради 14:37 На кукурудзі змахінував 8,3 млн грн: судитимуть екскерівника держпідприємства з Тернопільщини 14:00 В Тернопільському районі відкрили пам’ятну дошку полеглому воїну Андрію Рудому 13:40 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:10 У Тернополі відбудеться дефіле містян у вишиванках 12:35 Про заморозки на ґрунті попереджають тернопільські синоптики 12:05 У лікарні помер 24-річний тернополянин, який постраждав в аварії у сусідній області 11:20 У Збаражі з Днем матері оригінально привітали мам футболістів photo_camera 10:50 У Тернополі відремонтують дорожнє покриття ще на восьми вулицях 10:10 На фасаді школи №8 встановлять меморіальну таблицю письменнику Левкові Крупі 09:30 У Кременці відкрили туристичний сезон: що подивитись у місті 09:01 Із 13 травня частково перекриють рух транспорту на Микулинецькій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up